Δελτίο Τύπου – 2ος Καλλιγώνιος Δρόμος

2οςΚαλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος

 

Ο 2οςΚαλλιγώνιοςΗμιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες (9χλμ, παιδικός 1 χλμ και 1000μ SpecialOlympics)πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 24 Μαρτίου 2024 από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιγωνίου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας. Διορθώνοντας τα περυσινά λάθη και παραλείψεις, ο αγώνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού εξαντλήθηκαν όλα τα νούμερα συμμετοχών που είχε προβλέψει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους αγώνες, δημιουργώντας ένα απρόσμενο SOLDOUT. Κάτι που αποδεικνύει ότι ο αγώνας κατοχυρώνει μια ξεχωριστή θέση στο δρομικό καλεντάρι του έτους και δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις για του χρόνου στους Διοργανωτές.

 

Σχεδόν600 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στις πανέμορφες διαδρομές, με ιδανικές«δρομικές» καιρικές συνθήκες: λιακάδα μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες, συννεφιά, δροσιά έως και ελαφρύ ψιλόβροχο όταν οι δρομείς έφτασαν στις απαιτητικές ανηφοριές του αγώνα, βελτίωση στον τερματισμό και τις απονομές. Η αρχή δόθηκε με τον παιδικό αγώνα των 1000μ όπου 250 παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καλλιγωνίου με ενθουσιασμό και χαμόγελο. Ακολούθησαν οι 40 Special αθλητές από Άρτα και Λευκάδα οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα 1000μ SpecialOlympicsκαιέδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό,κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων!

 

Στις 10.00και 10.05 δόθηκε η εκκίνηση των κυρίως αγώνων (Ημιμαραθώνιος και 9χλμ)

Στον «μεγάλο» αγώνα των 21,1 χλμ συμμετείχαν 70 «τολμηροί» αθλητές που κλήθηκαννα αντιμετωπίσουν τη δύσκολη μικτή (άσφαλτος – τσιμέντο – χώμα) διαδρομή  και τη σημαντική θετική υψομετρική διαφορά (σχεδόν +700μ). Στους άνδρες νικητές ήταν οι: Αλέξανδρος Τζουμάκας(1ος– 1:25:14) με νέο ρεκόρ διαδρομής,Κωνσταντίνος Ζαβιτσάνος(2ος – 01:31:56), 3ος ο Τάσος Τομαράς(01:35:35). Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Ματίνα Βανδώρου (1η– 02:02:47), Κατερίνα Βονιτσάνου(2η – 02:03:09) και VeraKuchynkova(3η – 02:05:28)

Στον επίσης απαιτητικό αγώνα των 9 χλμσυμετείχαν222 αθλητές που και αυτοί είχαν να αντι­μετω­πίσουν μια θετική υψομετρική διαφορά +230μ. Στους άνδρες νικητές ήταν οι: Ιωάννης Καρέτσος(1ος – 36:21), Αναστάσιος Αριδάς(2ος–36:59) και ΝικόλαοςΛογοθέτης (3ος – 37:18). Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι ΚωνσταντίναΣταματέλου(1η–41:25), ΕιρήνηΒασιλείου (2η–47:04) και Παναγιώτα Πάτση (3η–49:07).

Βραβεύτηκαν επίσης ο ΑΣ Θησέας Λευκάδας για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή και ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή εκτός Λευκάδας.

 

Στις παράλληλες δράσεις του αγώνα:

– Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία υλικού DNAγια το «Χάρισε Ζωή» από 10 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών!

– Συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό για τον «Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

 

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των καταπληκτικών εθελοντών μας, των φορέων και των χορηγών μας. ΗΟργανωτικήΕπιτροπήτους ευχαριστεί όλους θερμάκαι ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης τους αναφέρει παρακάτω:

  • Αστυνομική Διεύθυνση – ΤροχαίαΛευκάδας – Δημοτική Αστυνομία για τα μέτρα τάξης
  • «Υγεία» Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο για τη διάθεση του ασθενοφόρου
  • ΕταιρείαYOMONOKIO (Architecture – Design – Constructions)ΠλατινένιοςΧορηγός
  • InterfaceTeam -Δημήτριος Σκλαβενίτης για την αφιλοκερδή κατασκευή και λειτουργία του ιστοτόπου (site) του αγώνα
  • Αφοί Κοντοπρία–CleanMart–Ασπρογέρακας Χωματουργικά
  • Φαρμακείο Αλέξανδρος Κολυβάς –Φαρμακείο Μακρής Ιωάννης
  • Varko– Romeo+Julie– Santas Collection – Kappa Imports – La Piazza
  • ΣταύρακαςCatering – Φούρνος του Σάκη – Αφοι Γαζή – Καλός Bakery – Il Sapore
  • Τεχνικό Γραφείο Θειακός&Μαυροκέφαλος – Τεχνικό Γραφείο Ιωάννης Τρικαλινός
  • Παπάς Σεραφείμ Ιατρός – Elsa Alta Bigiotteria – TypoCenter – Tshirt Lab
  • Ανυφαντής Marble – Ktisma Tools–Porcelana – e-Lab – PC Tech – Kavvadas Travel
  • Εξοπλιστική Λευκάδας – Σταύρακας Ξυλεία – Oikos Décor – Μπουκέτο Μπαλόνια
  • Marinos Κάβα – Κάβα Ιωάννης Κατωπόδης – RachiFood & More – Stop Café
  • Γλένης Εμπόριο Φρούτων –Προκόπης Μαναβική– Παπάς Παντοπωλείον

 

Ραντεβού του χρόνου στις 23 Μαρτίου 2025 για την 3η έκδοση του αγώνα μας!

Η ΟργανωτικήΕπιτροπή του Καλλιγώνιου Ημιμαραθώνιου.

 

Όλα τα αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο:https://results.mysportevent.gr/results.php?id=20240010&rc=2024001001

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24