Tζόλος στο basketblog.gr: “Κλείσαμε μία σεζόν με τον ιδανικό τρόπο”

Η Δόξα Λευκάδας πέρασε νικηφόρα προχθές από την έδρα της Γέφυρας (70-81), με αποτέλεσμα να πετύχει το δεύτερο σπάσιμο έδρας μετά την σειρά με τον Βίκο και να “σφραγίσει” την επάνοδό της στην Elite League, έπειτα από μία πενταετία στην οποία βρισκόταν στην Β’ και την Γ’ Εθνική. Ο Βαγγέλης Τζόλος που αποτέλεσε έναν εκ των πρωταγωνιστών τόσο της προχθεσινής αναμέτρησης με τους 18 πόντους και τα δύο τρίποντα που σημείωσε όσο και της ευρύτερης εξαιρετικής πορείας των Επτανήσιων την φετινή χρονιά, μίλησε στο basketblog.gr για αυτήν την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου και παράλληλα σχολίασε και άλλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την άνοδο, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τελικά ήρθε;

“Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, διότι αυτή η ομάδα είχε πολλές ατυχίες και προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα κάποια στιγμή κάναμε με μόλις πέντε άτομα προπόνηση. Ουσιαστικά όλοι μαζί κάναμε προπόνηση στην αρχή του δευτέρου γύρου πριν τον αγώνα με τον Βίκο στην Λευκάδα, όταν και είχε έρθει και η τελευταία προσθήκη ο Vujovic. Έτσι ο δρόμος για να φτάσουμε εδώ ήταν ιδιαίτερα δύσκολος κι ανηφορικός, σπάσαμε δύο έδρες, ενώ η σειρά με τον Βίκο ήταν πραγματικά καταπληκτική. Με την Γέφυρα μας δυσκόλεψε ο τρόπος παιχνιδιού της, αφού έπαιζαν με αλλαγές και έκλειναν την άμυνα προς τα μέσα. Βέβαια είδαμε κι αναλύσαμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και εστιάσαμε πολύ στις αδυναμίες τους, με συνέπεια η χρονιά να κλείσει με αυτόν τον ιδανικό τρόπο”.

Πότε αντιληφθήκατε ότι θα τα καταφέρετε να ανέβετε; Ήταν μετά την πρόκριση επί του Βίκου, όταν και αποκλείσατε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και παράλληλα του σπάσατε το εντός έδρας αήττητο;

“Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση από την αρχή του καλοκαιριού είχε σχεδιάσει μία ομάδα, η οποία είχε πρωταγωνιστικούς στόχους και προσπαθούσε να εξασφαλίσει την άνοδο στην Elite League. Ο κόουτς Ζαφειρούδης έστησε μία ομάδα, η οποία πίστευε στην άνοδο, παρά τις 2-3 ήττες που είχαν έρθει. Μετά τα Χριστούγεννα η διοίκηση έκανε τα πάντα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, με τον ερχομό του Ντίνου Καλαμπάκου, τον δικό μου και του Vujovic. Έτσι από την στιγμή που ήμασταν όλοι μαζί πιστεύαμε στην άνοδο, αν και ξέραμε ότι ο Βίκος είναι μία πολύ καλή ομάδα και βρισκόταν δίκαια στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά τα παιχνίδια στα πλέι οφ με αυτά της κανονικής περιόδου είναι πάντα διαφορετικά, επομένως πάντα το πιστεύαμε”.

– Ποιο ήταν κατά την γνώμη σου το κύριο “συστατικό”, το οποίο έφερε την άνοδο στην ομάδα σας;

“Το κύριο συστατικό είναι της επιτυχίας είναι ότι η διοίκηση κάνει τα πάντα για την ομάδα, κάτι το οποίο το ξέρω πολύ καλά γιατί είχα ξαναπαίξει στην Δόξα πριν πέντε χρόνια. Επίσης ο κόσμος μας στηρίζει πάρα πολύ, ενώ κάτι άλλο το οποίο έπαιξε ρόλο στην πορεία μας μέχρι την άνοδο ήταν ο χαρακτήρας που δείξαμε. Συγκεκριμένα υπήρξαν δύσκολες μέρες κι άσχημα αποτελέσματα, αλλά όταν χρειάστηκε εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και τελικά πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε”.

– Ο κόσμος που σας ακολούθησε σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, αλλά κι οι εκδηλώσεις χαράς της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μετά την άνοδό σας (οι παίκτες της Δόξας αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους τους και η γέφυρα του νησιού φωταγωγήθηκε), σας έδωσαν ένα παραπάνω κίνητρο, έτσι ώστε να επιτύχετε τελικά τον στόχο σας;

“Ο κόσμος γενικά όλη την σεζόν και πριν πάω εγώ στο νησί υποστήριζε την ομάδα, ενώ την στήριξε ακόμη περισσότερο όταν ενισχύθηκε κι έδειξε ικανή για το βήμα παραπάνω. Από εκεί κι έπειτα το γεγονός ότι ο κόσμος μας ακολούθησε στα Γιάννενα έδρας ματς ήταν επίσης μία πρωτοβουλία της διοίκησης που έβαλε πούλμαν για τους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να μας ακολουθήσουν. Επίσης οι φίλαθλοι μας ήθελαν να είναι κοντά μας στα Γιάννενα, ενώ ανταποκρίθηκαν πάλι και στο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη, όπου και το ταξίδι ήταν πιο μακρινό. Γενικότερα ο κόσμος μας αποτέλεσε μία πολύ σημαντική βοήθεια για εμάς σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ενώ και η τοπική κοινωνία και ο δήμος έπαιξαν μεγάλο ρόλο, καθότι μας αποθέωσαν και η γέφυρα φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν μία τρομερή ατμόσφαιρα και γι’ αυτόν τον λόγο τους ευχαριστούμε πολύ”.

– Στις αρχές της σεζόν πήγε στην Ισλανδία και την Grindavik, η οποία ήταν η πρώτη σου ομάδα στο εξωτερικό. Ποιο ήταν το κίνητρο για να επιστρέψεις στην Δόξα; Αισθανόσουν ότι άφησες κάτι ημιτελές από την προηγούμενη θητεία σου (σεζόν 2017-18), όπου είχατε μία εξαιρετική ομάδα για τα δεδομένα της Α2, αλλά δεν καταφέρατε να ανέβετε στην Basket League;

“Δεν ένιωθα ότι είχα αφήσει κάτι ημιτελές, διότι κάθε χρονιά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Εκείνη τη σεζόν είχαμε πολύ καλή ομάδα, αλλά αν θυμάμαι βγήκαμε εκτός πλέι οφ, επειδή υστερούσαμε σε μία τριπλή ισοβαθμία. Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή μου στην Δόξα ήταν μία δύσκολη απόφαση, διότι την προηγούμενη χρονιά πήγα καλά στον Ιωνικό και καταφέραμε και σώσαμε την ομάδα, ενώ λίγους μήνες μετά αγωνίστηκα στο εξωτερικό, που ήταν το όνειρό μου. Ουσιαστικά κατέβηκα δύο κατηγορίες, αλλά αποφάσισα να πω το ναι, διότι είχα ξαναπαίξει στην ομάδα και αγαπώ πολύ το νησί. Ο σημαντικότερος λόγος που δέχτηκα την πρόταση είναι το γεγονός ότι γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους της διοίκησης και έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. Επίσης με είχαν προσεγγίσει αρκετό καιρό πριν, ενώ όταν φτάσαμε στην τελική ευθεία του ντιλ, τα βρήκαμε σε 15 λεπτά”.

-Μπορείς να είναι νωρίς ακόμη για αποφάσεις, αλλά θα ήθελες να μείνεις στην Δόξα, δεδομένου ότι του χρόνου η Elite League θα είναι πολύ ισχυρή με ιστορικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας;

“Πράγματι του χρόνου η Elite League θα είναι πολύ δυνατή και θα υπάρχουν ιστορικές και ισχυρές ομάδες. Αναφορικά με την παραμονή μου είναι ακόμη αρκετά νωρίς, αλλά όπως προείπα αγαπάω την Δόξα και το νησί και νιώθω τους ανθρώπους της σαν οικογένειά μου. Σίγουρα θέλω να είμαι μέρος αυτής της ομάδας, όμως προέχει να δούμε το πως θα χτιστεί η Δόξα την επόμενη σεζόν κι ύστερα θα  μπούμε σε αναλυτικές συζητήσεις για όλα τα υπόλοιπα”.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαράζ Ανόδου| Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Συνεχίζονται την Κυριακή (19/5) τα Πρωταθλήματα ανόδου στη Γ’ Εθνική. Όλα τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 17:00 Αναλυτικά: Αναγέννηση Περιβολίου Αμβρακικός Βόνιτσας Διαιτητής: Τσάνης (Κοζάνης)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Ανανέωσε ο Τζόρτζ Κόλλινς

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει στο στρατόπεδο του Ερμή Καναλίου και μετά την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, Άγγελο Μπέκα, η διοίκηση προχώρησε και