Final Four Χανιά: ”Δεν υπάρχει φαβορί στον ημιτελικό”

Την άποψη του για το Final Four των Χανίων καταθέτει στο lefkadasportnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Νίκης Λευκάδας Μάριος Περδικάρης. Αναλυτικά το άρθρο του:

Κάποιος που βρίσκεται έξω από τον ”χορό”, πολύ δύσκολα καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα της παρουσίας μας για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια στην τελική τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι ένα ακόμα επίτευγμα που μας κάνει περήφανους, σε αυτή την ομολουμένως «θεότρελη» και ταυτόχρονα μαγική σεζόν που διανύουμε.

Το 2017 στη Γλυφάδα όλοι όσοι βρεθήκαμε και ζήσαμε την τελετουργία εκείνου του Final Four, νιώσαμε ευλογημένοι, αγχωμένοι και ελαφρώς πικραμένοι από τον αποκλεισμό μας στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο. Όλοι τότε έλεγαν ότι ήμασταν το φαβορί, κυρίως διότι εκείνη τη σεζόν είχαμε επικρατήσει του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα δύο φορές και είχαμε μεγαλύτερη εμπειρία από τη νεοφώτιστη τότε ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τελικά ήττα με 63-50. Στον μικρό τελικό η ομάδα έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας (σκορ 71-45) και η παρθενική συμμετοχή μας συνοδεύτηκε με το χάλκινο μετάλλιο.

Και φτάσαμε στο 2019. Μετά τις νίκες μας επί Αθηναϊκού και Πανιωνίου προκριθήκαμε πανάξια στο Final Four. Μαζί μας, το αδιαφιλονίκητο φαβορί που ονομάζεται Ολυμπιακός, η Δάφνη Αγ. Δημητρίου και ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινες λείπουν πολύ από την κορυφαία κατηγορία και νομίζω ότι όλοι οι υγιείς φίλαθλοι αναμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή τους στην Α1 την ερχόμενη σεζόν. Στο Κύπελλο στάθηκαν τυχερές στις προηγούμενες κληρώσεις, καθώς αντιμετώπισαν μόνο ομάδες Α2 και δε δυσκολεύτηκαν λόγω της ποιότητάς τους να προκριθούν. Σίγουρα όμως απέναντι στον Ολυμπιακό δύσκολα να φανούν ανταγωνιστικές στον 2ο ημιτελικό της Παρασκευής.

Η Νίκη θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στις 16:00 την Δάφνη Αγ. Δημητρίου και είναι προφανές ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν φαβορί. Όποιος μας θεωρεί φαβορί διαπράττει μέγιστο λάθος – άσχετα από το γεγονός πως θέλουμε στο τέλος να επιβεβαιωθεί. Σίγουρα η ομάδα μας είναι λίγο πιο γεμάτη από την Δάφνη και έχει περισσότερες λύσεις. Όμως μην ξεχνάμε τρία πράγματα: πρώτον η Δάφνη βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από εμάς στην βαθμολογία της Α1. Δεύτερον: οι τρεις νίκες μας επί των ”πορτοκαλί” τα τελευταία τρία χρόνια έχουν έρθει με την ψυχή στο στόμα. Φέτος νικήσαμε εκτός έδρας με 57-55, πέρσι επικρατήσαμε στην Λευκάδα με σκορ 109-106 στο μυθικό παιχνίδι των έξι παρατάσεων, ενώ πρόπερσι είχαμε νικήσει πάλι στην έδρα μας με 64-62. Όλες οι νίκες μας στο καλάθι. Αντιθέτως οι δικές τους νίκες είναι ευρύτατες (15 και 20 πόντοι αντίστοιχα). Τρίτον η Δάφνη και πέρσι και πρόπερσι τερμάτισε πάνω από εμάς στην βαθμολογία της Α1.

Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: το παιχνίδι της Παρασκευής είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μπορώ να χαρακτηρίσω την Δάφνη ως την ομάδα Λερναία Ύδρα της Α1. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις καθαρίσει το παιχνίδι, επανέρχεται! Αξίζει εκεί που βρίσκεται και δε θέλει να χάσει την ευκαιρία που της δόθηκε. Θα παλέψει με νύχια και με δόντια, ειδικά σε έναν αγώνα νοκ-άουτ όπως είναι αυτός της Παρασκευής.

Αν τα καταφέρουμε και περάσουμε στον τελικό, λογικά θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα που έχει το know-how να κερδίζει αγώνες στην Ελλάδα. Εκεί σίγουρα θα πάμε χωρίς άγχος, όμως με την απαιτούμενη προσοχή, διότι ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ματς τίτλου δίχως αύριο, είναι δεδομένο ότι θα μπει μέσα στο γήπεδο με σκοπό να είναι στο +20 από το πρώτο δεκάλεπτο.​

Πάμε λοιπόν για να ζήσουμε στο έπακρο και αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αυτή τη σπουδαία εμπειρία! Όλοι όσοι αγαπάτε την ομάδα μας και δε θα βρίσκεστε στα Χανιά, δώστε μας τη θετική σας ενέργεια μέσω της ΕΡΤ που θα μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...