Με ήττα αποχαιρέτησε η Δόξα Λευκάδας(67-80 από Ρέθυμνο)

H πρώτη σεζόν της Δόξας στη μεγάλη κατηγορία, δεν εξελίχθηκε τελικά όπως την ονειρεύονταν στη Λευκάδα. Η ομάδα έκανε μόλις τέσσερις νίκες σε 26 αγώνες, με την 22η ήττα της να έρχεται στο φινάλε της κανονικής περιόδου από το Ρέθυμνο (67-80) που πέρασε εύκολα από το νησί και συνεχίζει με στόχο να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στα playoffs της Α1.

Ο MVP

Ο Χάρης Γιαννόπουλος έκανε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Ήρθε από τον πάγκο, έπαιξε 28 λεπτά, σκόραρε 17 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε και ένα κλέψιμο για να ηγηθεί της ομάδας του που είχε σε καλή κατάσταση και τον Γκάρι Τάλτον (19 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 35 λεπτά).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το ματς με τη Δόξα στη Λευκάδα ήταν για το Ρέθυμνο πρόβα εν όψει των playoffs. Γι’ αυτό και οι Κρητικοί προτίμησαν να στηρίξουν το παιχνίδι τους στην περιφέρεια. Έκαναν μόλις 26 δίποντα και 32 τρίποντα, με τους Άρνολντ, Φιτζπάτρικ, Τάλτον, Γιαννόπουλο να έχουν μαζί 12/21 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η μεν Δόξα Λευκάδας είχε αποχαιρετήσει εδώ και καιρό τη μεγάλη κατηγορία, την ώρα που το Ρέθυμνο παίζει με σοβαρότητα το τελευταίο διάστημα και αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ως πρόβα για τα playoffs.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Δόξα δεν είχε κίνητρο, το Ρέθυμνο ήθελε να προετοιμαστεί για τα playoffs και αυτό που είδαμε από νωρίς έμοιαζε απόλυτα φυσιολογικό. Η ομάδα της Λευκάδας έμεινε για μερικά λεπτά μπροστά στο σκορ, όμως από το φινάλε της πρώτης περιόδου (15-22) κι έπειτα έχασε την επαφή με τους Κρητικούς. Ο Μάρας πάλευε μόνος εναντίον όλων, την ώρα που ο Τάλτον και ο Γιαννόπουλος σφυροκοπούσαν την ομάδα του για το 17-27 του 12′ και το 28-45 του ημιχρόνου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη για να δούμε κάτι διαφορετικό στο δεύτερο μέρος. Το Ρέθυμνο του Βετούλα έμεινε σοβαρό και συγκεντρωμένο, κράτησε τη διαφορά στους 14 (44-58) στο φινάλε της τρίτης περιόδου και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 28-45, 44-58, 67-80

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Σκοτ 8, Ντόμπλας 7, Τσαλδάρης 5(1), Χάρις 8, Μάρας 16(1), Πεταλωτής 3(1), Άμποτ 11(1), Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 5, Ταπούτος, Ντάουελ 2.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Βετούλας): Κώττας 2, Άρνολντ 15(2), Φιτζπάτρικ 8(2), Τάλτον 19(5), Λέμον Τζούνιορ 5, Ραζής 1, Χριστοδούλου 6(1), Σάφτενααρ 5(1), Καμπερίδης 2, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 17(3).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που