ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΛ: Αποχωρεί από πρωτάθλημα και κύπελλο

Σε ρεπορτάζ του Γιώργου Δευτεραίου στο www.lefkadaweb.gr, βγήκε η είδηση βόμβα, που για πολλούς ήταν αναμενώμενη εξέλιξη, για την απόφαση της διοίκησης του Απόλλων ΝΛ, να αποχωρήσει από τη συνέχει του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Η απόφαση είναι οριστική: Ο Απόλλων δεν συνεχίζει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας της Νότιας Λευκάδας δεν ξεπεράστηκαν, έτσι οι εναπομείναντες παράγοντες αποφάσισαν… την παύση των εργασιών του σωματείου. Το εντός έδρας ματς της 19ης Δεκεμβρίου με αντίπαλο την Πάλαιρο ήταν τελικά το τελευταίο της ομάδας που προήλθε από την συγχώνευση του Α.Ο. Σύβρου και της Δόξας Βασιλικής.

Η εξέλιξη αυτή λίγα μόλις 24ωρα πριν την διεξαγωγή της 3ης φάσης του Κυπέλλου (μεσημέρι Κυριακής 3/1/16), σημαίνει ότι η ομάδα του Μύτικα θα πάρει άνευ αγώνα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ματς κάθε αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας το νέο έτος θα είναι επτά και όχι οκτώ, αφού μία ομάδα κάθε Σάββατο θα παίρνει “τρίποντο” χωρίς κόπο. Ζημιωμένες από το “λουκέτο” στον Απόλλωνα είναι σαφώς οι ομάδες του Αρχάγγελου και της Πλαγιάς που έχασαν τρεις βαθμούς στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την ομάδα της Νότιας Λευκάδας, όπως επίσης και η Καρυά με την Κατούνα που έχασαν από δύο.

Ο Απόλλων πλέον γίνεται η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται απευθείας από την Α’ Κατηγορία στην Β’, επομένως μένει να μάθουμε (αυτό θα γίνει στην λήξη της σεζόν) και την δεύτερη που θα βρεθεί στον ίδιο δρόμο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ωφελημένες από την διακοπή λειτουργίας του Απόλλωνα θα βγουν οι ομάδες που ορέγονται παίκτες του, αφού οι συζητήσεις μαζί τους και η απόκτησή τους γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...