Τηλυκράτης: 90 Χρόνια Ιστορίας και συνεχίζει……

Ήταν όλοι εκεί… Ο Τηλυκράτης γιορτάζει τα 90 του χρόνια και το ΠΑΝΘΕΟΝ πλημμύρισε από την ιστορία της ομάδας. Ο πρόεδρος , Τριαντάφυλλος Βλάχος, και το Δ.Σ. της ομάδας υποδέχτηκαν  όλους αυτούς που έχουν μια ιστορία στην καρδιά τους για την ιστορική ομάδα του νησιού μας. Όλους αυτούς που έχουν τον Τηλυκράτη στη σκέψη και την καρδιά τους. Και ήταν πολλοί. Ήταν μία από τις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της ομάδας με επίκεντρο κυρίως τους χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν την ομάδα δυνατή και μπορεί να χαρίζει δυνατές στιγμές στους φιλάθλους της… Μαζί με τους χορηγούς τιμήθηκαν και οι πρόεδροι που κατά καιρούς ηγήθηκαν της ομάδας και έδωσαν τις δικές τους μάχες ο καθένας χωριστά για να κρατηθεί η αγωνιστικότητα και αξιοπρέπειά της.

Και εκεί μπροστά ξεχώριζε ένα τραπέζι… Ένα τραπέζι με χαμογελαστούς ανθρώπους που ήρθαν από την μακρινή Αμερική για να ζήσουν αυτή τη βραδιά και να τιμηθούν. Ήταν οι ομογενείς μας χορηγοί της ομάδας που όποτε και να τους ζητηθεί καταθέτουν την προσφορά τους για να μπορεί η ομάδα του τόπου τους να συνεχίσει. Ήταν εκεί ο Νίκος Κατωπόδης, ο Ανδρέας Ζωϊτάς , ο Βαγγέλης Γερασίμου, ο Σπύρος Δρίτσας, ο Γιάννης Κούρος και ο Τζέιμ Ρίτσολς. “Βρισκόμαστε εδώ για την ομάδα μας. Για την ομάδα της πατρίδας μας. Θα ερχόμασταν από όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρισκόμασταν αρκεί να ζήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή” , θα μας πουν… Ο πρόεδρος , Τριαντάφυλλος Βλάχος, φανερά συγκινημένος  τόνισε μεταξύ άλλων: ” Ο Τηλυκράτης ήταν , είναι και θα παραμείνει σύμβολο , η σημαία, και το άπαρτο κάστρο για την κοινωνία των πολιτών στο νησί μας. Επί 90 χρόνια , στην επίτευξη της κάθε επιτυχίας του κάθε γκολ αγκαλιάστηκαν και συνεχίζουν να αγκαλιάζονται πανηγύρισαν  και συνεχίζουν να πανηγυρίζουν οι λευκαδίτες ενωμένοι. Από κάθε κοινωνική τάξη. Ο Τηλυκράτης συνεχίζει να είναι ένα ενωτικό μήνυμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί. Με πράξεις που αποδεικνύουμε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στις ιστορικές αξίες, στην πνευματική, την ηθική και την σωματική καλλιέργεια των αθλητών μας, των φιλάθλων και του πολιτισμού του τόπου μας. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ένα ιστορικό μνημείο αλλά ότι είμαστε ένα σύγχρονος, φρέσκος οργανισμός που ανανεώνεται συνεχώς. Πάντα δε προσαρμοσμένοι αρμονικά στις εξελίξεις και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής μας, όλοι εμείς που κληρονομήσαμε ένα βαρύ ιστορικό φορτίο.”  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Λευκάδας, ο βουλευτής, ο νέος αστυνομικός διευθυντής,  ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λευκάδας Πρέβεζας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον αθλητισμό του δήμου Λευκάδας, αντιδήμαρχοι, αλλά πάνω απ όλα η ομάδα με τον προπονητή της , οι παλαίμαχοι και φυσικά οι χορηγοί που τιμήθηκαν ένας – ένας χωριστά… Και φυσικά μετά το τέλος του τελετουργικού μέρους όλοι έγιναν ένα… Χόρεψαν και διασκέδασαν με επίκεντρο του παίχτες που εκτός από τις ποδοσφαιρικές  έδειξαν και τις χορευτικές τους ικανότητες.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ο “έμπειρος” Θρίαμβος…και ο “πρωτάρης” Ερμής

Κανάλι και Λούρος διασταυρώνουν τα…”ξίφη” τους την Κυριακή 21/4 και ώρα 16.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” για το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Και