Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Έκτρωμα μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του β’ γύρου στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την διεξαγωγή επτά αγωνιστικών (από 22η έως και 28η) σε διάστημα 29 ημερών (από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως το Σάββατο 1 Απριλίου), την ώρα που ολόκληρος ο β’ γύρος (15 αγώνες) θα διεξαχθεί συνολικά σε διάστημα τριών μηνών.

Ο άνθρωπος που σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προφανώς και θα έχει τους λόγους του (κυρίως για να “βγουν” οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι άουτ και να μην πλατιάσει πολύ η σεζόν), ωστόσο ξέχασε να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του τους πρωταγωνιστές. Δηλαδή τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται να ξεχάσουν τον τίτλο “ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές” και να μετατραπούν σε… μηχανές.

Κι αν γι’ αυτούς κάποιων ομάδων της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα που λειτουργούν σε πιο επαγγελματικά πρότυπα η κούραση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη, για εκείνους των σωματείων που παλεύουν για την επιβίωσή τους στην κατηγορία πρόκειται σαφώς για μια εξουθενωτική -και άνευ προηγουμένου- κατάσταση που τους δυσκολεύει αφάνταστα να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο. Παίκτες στα όρια τους λοιπόν… και όποιος αντέξει.

***Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παλλευκάδιου και της Πάργας θα δώσουν οκτώ ματς σε διάστημα 29 ημερών (ένα περισσότερο δηλαδή από τους συναδέλφους τους των άλλων ομάδων), αφού προ ημερών αγωνίστηκαν και στον τελικό Κυπέλλου.

Πηγή: Lefkadaweb.gr