Δηλώσεις από το Άρης – Δόξα Λευκάδας

Φώτης Τακιανός (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη και καλή συνέχεια στον Άρη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ξέροντας πολύ καλά την δυναμική του αντιπάλου, αλλά και την δική μας βαθμολογική θέση. Προσπαθούμε εδώ και μέρες να απομονώσουμε από το μυαλό μας το σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκεται η ομάδα και το αν έχει χαθεί ο στόχος της παραμονής. Θέτουμε μικρούς στόχους της καθημερινότητας. Σεβόμενοι καταρχήν την προσπάθειά μας, ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται για το επόμενο παιχνίδι.

 

Το παιχνίδι του Άρη έχει δύο πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο, το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι και διαβάσαμε τον αντίπαλο και εκτελέσαμε ήταν σχεδόν υποδειγματικό. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε πάνω στο σκορ και να έχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Με δεδομένο ότι περιμέναμε την αντίδραση του Άρη και ήταν κάτι που στο ημίχρονο το συζητήσαμε στα αποδυτήρια, δυστυχώς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεχθήκαμε επιθετική άμυνα που δεν ήμασταν έτοιμοι να ματσάρουμε.

 

Όσο περνάει ο χρόνος παίζει ρόλο το ρόστερ, η ποιότητα και η εμπειρία. Δεν εμφανίστηκαν αυτά τα στοιχεία. Είχαμε ένα νεκρό διάστημα πλήρους πνευματικής διαταραχής. Δέχεται η ομάδα τεχνικές ποινές τις οποίες δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πω αν δόθηκαν σωστά. Δεν είχαμε συγκέντρωση, ήμασταν άστοχοι στις βολές, σε αντίθεση με τον Άρη που βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι και πήρε μια διαφορά που του έδωσε αυτοπεποίθηση. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

 

Αυτό το οποίο θέλω να επισημάνω και είναι αξιοθαύμαστο για τους παίκτες, είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία που περιέγραψα, βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν. Δεν παράτησαν καμία φάση στην επίθεση, αλλά πολύ περισσότερο στην άμυνα. Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που αν και δεν έχουν κάποιον ρεαλιστικό στόχο στην καθημερινότητά τους, προσπαθούν σκληρά στην προπόνηση και εμφανίζουν αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο».

 

Δημήτρης Τσαλδάρης (μπασκετμπολίστας Δόξας Λευκάδας): «Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ματσάραμε με την επιθετικότητα του Άρη. Περιμέναμε ότι θα αντιδράσουν μετά τον αποκλεισμό και την άσχημη εμφάνιση στην Γαλλία. Εκτελέσαμε σχεδόν άψογα στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν μπροστά στο σκορ και ίσως θα έπρεπε να έχουμε και μεγαλύτερη διαφορά.

 

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης ήταν πιο επιθετικός, είχαμε ένα κενό διάστημα εκεί και πήρε το μομέντουμ, του έφυγε το άγχος και βρήκε ρυθμό. Ακόμα κι όταν έφυγε το ματς, δεν το παρατήσαμε, ξαναγυρίσαμε και αν είχαμε τη συγκέντρωση ή την ευστοχία ίσως να ήμασταν πιο κοντά και να είχαμε καταφέρει κάτι καλύτερο.

 

Πάντα είναι όμορφα όταν γυρίζω εδώ, όμορφες αναμνήσεις, ίσως να είχε κόσμο το γήπεδο θα ήταν καλύτερα. Είναι χαρά και τιμή μου».

 

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στην Λευκάδα για τον τρόπο που αγωνίζεται. Ήταν πολύ σοβαρή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς μπήκαμε νωθρά όσον αφορά στην ενέργεια. Αυτό αντικατοπτρίζεται από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ταυτόχρονα η εικόνα μας σε ότι αφορά στην σοβαρότητα και την ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στις τρεις πρώτες κατοχές, έβαλε κάποιες βάσεις για να έχουμε ένα καλύτερο αμυντικό τρίτο δεκάλεπτο και να φτάσουμε εύκολα στη νίκη.

 

Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Είναι μια μικρή μάχη που γίνεται για την 4η θέση. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προπόνηση. Έχουμε την δυνατότητα τώρα να ξεκουραζόμαστε λίγο παραπάνω. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε κάποια παραπάνω δουλειά σε ότι έχει να κάνει με τους τραυματίες και σε ξεκούραση, αλλά και σε θεραπείες.

 

Το πείσμα είναι μια ενστικτώδης αντίδραση ειδικά όταν παίζεις με μια θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο, αν και το βάζω σε εισαγωγικά αυτό γιατί όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο από τις πράξεις. Δεν γίνεται εσκεμμένα. Γίνεται ενστικτωδώς. Θεωρείς το παιχνίδι λίγο πιο εύκολο, μπαίνεις με ένα κλικ χαμηλότερη συγκέντρωση. Λες ότι αυτό είναι παγίδα, δεν πρέπει να εγκλωβίζεται το μυαλό σας σε αυτή τη λογική και να μην υποτιμήσετε τον αντίπαλο… Όλα αυτά τα λέμε. Όμως αυτά τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Συν το γεγονός ότι είμαστε μια ομάδα που έχει αστάθεια, αλλά ας μην το επαναλαμβάνουμε γιατί στο τέλος θα κουράσει.

 

Είναι υπό σκέψη το αν θα πάρουμε παίκτη. Παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Τον χρειαζόμαστε και δεν τον χρειαζόμαστε. Αριθμητικά ίσως δεν τον χρειαζόμαστε, ποιοτικά, όμως, χρειαζόμαστε κάτι. Θα δούμε τι υπάρχει και θα πράξουμε ανάλογα.

 

Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει φέτος ο Σανικίτζε. Έχει λίγες πιθανότητες. Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, δεν σημαίνει ότι σε ένα μήνα θα είναι σε θέση να παίξει. Εκτός αν πάει η χρονιά σε μάκρος και φτάσουμε όπως πέρυσι μέχρι τέλους. Ίσως εκεί να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα συμμετοχής του».

 

Δημήτρης Φλιώνης (μπασκετμπολίστας Άρη): «Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε 42 πόντους, ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι. Γνωρίζαμε πως θα επιτεθούν και πως θα αντιδράσουν, όμως, δεν ήμασταν τόσο δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Στα αποδυτήρια είπαμε να σοβαρευτούμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις δέκα πόντους και έτσι χτίσαμε μια διαφορά. Παίζαμε καλή άμυνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι φτάσαμε στην νίκη. Έχουμε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με τον Κολοσσό και συνεχίζουμε…

 

Η αλήθεια είναι πως είμαστε μια ομάδα που αν δεν παίξει άμυνα μειώνονται οι ελπίδες μας ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα. Η άμυνα είμαι μια βάση που μπορούμε να στηριχτούμε.

 

Δεν είναι ότι νιώθω πως πρέπει να βάλω τα σουτ. Θέλω να τα βάλω. Σίγουρα 100% απελευθερωμένος δεν νιώθω, αλλά αυτό με τον καιρό γίνεται… Όταν ένας παίκτης βρίσκει ρυθμό απελευθερώνεται. Το κίνητρο υπάρχει πάντα. Δεν ψάχνω κίνητρο κάθε εβδομάδα, το έχω μέσα μου.

 

Σε αυτή την ηλικία που είμαι με ενδιαφέρει να δουλεύω και να προσπαθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και στους αγώνες και στις προπονήσεις. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω να φανώ έτοιμος στην πράξη, γιατί στα λόγια δεν παίζει ρόλο».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24