ΕΠΣ Π-Λ: Στην Πάργα το κύπελλο, 2-1 ο Απόλλων τον Πανλευκάδιο.

Ο Απόλλων Πάργας αναδείχθηκε κυπελλούχος για τη σεζόν 2016-2017, καθώς σε έναν πολύ όμορφο τελικό νίκησε με σκορ 2-1 τον Πανλευκάδιο, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στα πρώτα 45 λεπτά, με την ομάδα του κ. Μουστάκα να κάνει μάλιστα την ανατροπή.

Ο Γιώργος Κατηφόρης, είδε στο 24΄ λεπτό, τον Τσομπάϊ να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του, όμως ο Βαρτζίωτης στο 31΄ λεπτό με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ έκανε το 1-1, για να έρθει ο Μηλιώνης που αναδείχθηκε σε MVP του τελικού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με μια γυριστή κεφαλιά να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του για το 2-1, σκορ που έμεινε μέρι το τέλος παρά την πίεση του Πανλευκάδιου.

Η ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έδειξε ότι πατάει καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο και με τουσίωσε αυτή την υπεροχή σε γκολ, με τον Μπρούβα και τον κοκκόλη ΧΖ να συνδυάνται όμορφα, ο τελελυταίος να δίνει στον αφύλαχτο με το τέρμα Τσομπάϊ που έκανε το 1-0 στο 24΄, ενώ λίγο αργότερα στο 29΄ είχε και τετ α τετ που θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλο τέρμα και να τελειώσει τον τελικό νωρίς, όμως ο Σκάρπος ήταν εκεί και έδιωξε τον κίνδυνο.

Στην α΄μεσως επόμενη φάση, η Πάργα απάντησε, καθώς σε μια φάση διαρκείας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μηλιώνης έβγαλε ωραία στον Βαρτζιώτη ο οποίος με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστελε την μπάλα στην εστία του Κώτση και έφερε τον τελικό στα ίσια.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Γιώργου Κατηφόρη, δευτερόλεπτα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Μπιστιόλης σέντραρε από αριστερά και ο Μηλιώνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραία κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα 2-1 για την ομάδα του σκορ που δεν άλλαξε.

Στην επανάληψη, οι ομάδα της Λευκάδας πίεσε πάρα πολύ και στάθηκε άτυχη σε ορισμένες περιπτώσεις καθώς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ 2-3 φορές με Μπρούβα, Κολοβό και Τσομπάϊ, όμως οι παίχτες του Απόλλων Πάργας που προστάτευαν το υπέρ τους αποτέλεσμα “καθάρισαν” προ κενής εστίας την μπάλα και απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Ο Πανλευκάδιος έμεινε με δέκα παίχτες στο 76΄ όταν ο Τριάντος ανέτρεψε τον Μυλιώνη λίγο πριν αυτός πατήσει περιοχή και γίνει απειλητικός και σαν τελευταίος παίχτης είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, με δέκα έμεινε και ο Απόλλων Πάργας στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάρκος για μαρκάρισμα είδε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Διαιτητής: Ζιώγας, Βοηθοί: Ποντίκης – Τσόγκας, 4ος Καλογερής

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Κατηφόρης): Κότσης, Κοκκόλης Χ.Σ. (71’ Κολοβός), Σπανός (81’ Κούτσικος), Βλάχος, Τριάντος, Φλούδας, Κοκόλης Χ.Ζ., Μπρούβας, Τσομπάι, Μοράλες (46΄ Καταγής), Δημουλιάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ (Μουστάκας): Σκάρπος, Μπιστιόλης, Μάρκος, Βαρτζιώτης (60’ Βέκιος), Γκόγκα, Τόρες (89’ Τζαφέρι), Ντίσιος, Βάσιος, Σιδέρης (76’ Ευαγγέλου), Μηλιώνης, Gllucad.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ο “έμπειρος” Θρίαμβος…και ο “πρωτάρης” Ερμής

Κανάλι και Λούρος διασταυρώνουν τα…”ξίφη” τους την Κυριακή 21/4 και ώρα 16.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” για το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Και