Ήττα για τη Δόξα στην Κύμη με 97-65

Η Κύμη επικράτησε δια περιπάτου της Δόξας Λευκάδας με 97-65 και έφτασε στις 6 νίκες στην Stoiximan.gr Basket League.

Η Κύμη έχει και καλό πρόσωπο και το ματς με τη Δόξα Λευκάδας ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να το παρουσιάσει. Η νίκη ήταν επιτακτική για τους νεοφώτιστους από την Εύβοια, που συνδύασαν την ουσία με το θέαμα και έδειξαν πως βρίσκονται στην κατάλληλη κατάτασταση, τώρα που η μάχη της παραμονής κορυφώνεται.

Το τελικό 97-65 ήρθε, λοιπόν, δια περιπάτου, με την Δόξα να αντέχει μόνο για 8 λεπτά και στη συνέχεια να παραδίδει… πνεύμα. Κάπως έτσι η Κύμη πέτυχε την 6η νίκη της στην Stoiximan.gr Basket League και δεν έχασε έδαφος στον…. αγώνα για τη σωτηρία.

MVP

O Χάντβαρ Κοστόφ έχει δώσει ποιότητα στην Κύμη και στο ματς με την Λευκάδα έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση. Είχε 18 πόντους με 2/2 βολές, 5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, είχε 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 26 στην αξιολόγηση. Ηταν ο κορυφαίος του αγώνα, όχι μόνο λόγω στατιστικής, αλλά και προσφοράς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Δόξα Λευκάδας έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, γι αυτό και δεν είναι ζωντανή πλέον στη διεκδίκηση της παραμονής στην Stoiximan.gr Basket League. Ενα απ’ αυτά είναι και η αστοχία στα τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 1 στα 15 έξω από τη γραμμή, με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να είναι ο μόνος που βρήκε στόχο, αφού είχε 1 στα 4. Οι υπόλοιπου, δεν τα κατάφεραν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η διαφορά ήταν μεγάλη και η Κύμη είχε πολλές περισσότερες λύσεις. Ο Κοστόφ ήταν ο κορυφαίος, ο Κάντι έδωσε λύσεις από μακριά, όμως ένας από τους βασικούς λόγους της κυριαρχίας των γηπεδούχων ήταν οι ψηλοί. Ο Τουντζιαράκης και ο Τσούπκοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν και έθεσαν τις βάσεις της νίκης, όταν ακόμα η Δόξα Λευκάδας ήταν μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οσο είχε δυνάμεις η Δόξα, έμεινε μέσα στο παιχνίδι. Χάρη στην καλή της άμυνα έκανε το 2-6 στην εκκίνηση του αγώνα και το 11-12 στο 7, αλλά από εκεί και πέρα η Κύμη πάτησε το γκάζι.

Ο Κάντι έδωσε το σύνθημα και αμέσως έγινε το 16-12, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν κλεψίματα, είχαν εύκολα καλάθια και συνάμα ήταν εύστοχοι από μακριά.

Κάπως έτσι ήρθε το 23-17 στο δεκάλεπτο και το 32-20 με τον Τουντζιαράκη να κυριαρχεί μέσα στις δύο ρακέτες. Οταν μπήκε και ο Κοστόφ στην εξίσωση η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 (46-28), για να μειώσει η Λευκάδα σε 46-33 στο ημίχρονο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κύμη να κυριαρχεί και την Δόξα να έχει ρόλο κομπράρσου. Ο Τσούποβιτς, ο Τουντζιαράκης και ο Κοστόφ έκαναν ό,τι ήθελαν, ο Σταμάτης και Σχίζας έδωσαβ βοήθεια και η Δόξα Λευκάδας απλά δεν είχε δυνάμεις για να επιστρέψει στο παιχνίδι. Το τελικό 97-65 ήρθε δια περιπάτου, με τον Μπρατσιάκο να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του.

Δεκάλεπτα: 23-17, 46-33, 65-42, 97-65

ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Τσούπκοβιτς 15(4), Κοστόφ 18(2), Πάλμπλαντ 6(2), Ορτον 2, Καντί 12(2), Τουτζιαράκης 12, Σχίζας 5, Συγγούνας 6(1), Κατράνας 3(1), Τζόλος 1, Σταμάτης 9, Ντίξον 8(2)

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Σκοτ 5, Ντόμπλας 9, Ρόμπινσον 2, Χάρις 12, Μάρας 12, Πεταλωτής, Αμποτ 4, Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 7, Ψαθάς 5, Τσαδάρης 7(1)

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που