Παντζιαράς: Τα “μηνύματα” ενόψει Αμβρακίας

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Τα χιόνια που έπεσαν εντός του Ιανουαρίου έκαναν άνω κάτω το αγωνιστικό πρόγραμμα στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με αποτέλεσμα η 16η αγωνιστική (πρώτη του β’ γύρου) να μετατεθεί για το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου (τρία ματς θα διεξαχθούν την Κυριακή 26/2). Ο Τηλυκράτης που προέρχεται από ματς που παίχτηκε σε δύο δόσεις (αυτό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης), θα υποδεχτεί σε διάστημα έξι ημερών και την δεύτερη ομάδα της ΕΠΣ Άρτας που αγωνίζεται στην κατηγορία, την Αμβρακία Κωστακιών, η οποία δίνει τον δικό της αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η ομάδα της Λευκάδας παραμένει χωρίς νίκη από τις 18 Δεκεμβρίου, αφού εντός του 2017 έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ήττα της Δευτέρας ήταν η πρώτη εντός έδρας την φετινή σεζόν (ο Τηλυκράτης ήταν αήττητος στα οκτώ ματς που προηγήθηκαν στην Λευκάδα), αλλά και η πρώτη μετά από ένα σερί 27 εντός έδρας αγώνων. Το σύνθημα για το σαββατιάτικο ματς έχει δοθεί και δεν είναι άλλο από την φράση που εκστόμισε ο Ανδρέας Παντζιαράς, τόσο μετά το ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, όσο και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης: “Επειγόντως νίκη” ανέφερε ο κόουτς της λευκαδίτικης ομάδας, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν και κυρίως στους παίκτες του, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών.

Ο έμπειρος τεχνικός του Τηλυκράτη, αφού χαρακτήρισε “κακή” την ήττα που προηγήθηκε επειδή επέτρεψε να χαθεί το αήττητο, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση “δεν είναι η καταστροφή”. Αποδίδοντας τα δύο προηγούμενα άτυχα αποτελέσματα στην “έλλειψη ενέργειας”, κάλεσε τους παίκτες του “να πιστέψουν ξανά στους εαυτούς τους και να δείξουν πίστη στην ομάδα”. Αυτοί που περιβάλλουν με εμπιστοσύνη την ομάδα πάντως είναι οι φίλαθλοι, οι οποίοι μετά την ήττα από την Α.Ε. Καραϊσκάκης χειροκρότησαν τους παίκτες αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του έργου τους και δείχνοντας τους ότι όταν τους χρειάζονται παραμένουν στο πλευρό τους. Το γεγονός αυτό άλλωστε δεν πέρασε απατήρητο από τον Ανδρέα Παντζιαρά, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου έκανε ειδική αναφορά στον φίλαθλο κόσμο: “Το χειροκρότημα του κόσμου μετά την ήττα από την Α.Ε.Κ. ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ και μας βοηθάει”.

Ο κόουτς του Τηλυκράτη ανέδειξε για ακόμη μια φορά το κίνητρο, αυτό που κάπου φάνηκε να χάνεται με τα αποτελέσματα που προηγήθηκαν και έφεραν την… στροφή του κεφαλιού προς τις ομάδες που ακολουθούν: “Είμαστε στην έβδομη θέση και το κίνητρο μας θα πρέπει να είναι να φτάσουμε τον πάνω από εμάς και όχι να κοιτάζουμε πίσω μας. Κάναμε καλό πρώτο γύρο, μετά τα Χριστούγεννα δεν έχουμε πετύχει νίκη και πλέον είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπορέσουμε -με μεγάλη προσπάθεια- να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου”.

Το ματς που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας θα ξεκινήσει στις 15.00′. Αμφίβολη θεωρείται -για την ώρα- η συμμετοχή των Κτενά και Καταγή που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς που κληρονόμησαν στο ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Βρεττός που έχασε τα τελευταία ματς. Κανονικά στην διάθεση του Α. Παντζιαρά θα βρίσκεται ο Περιστέρης που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής για την κόκκινη στο Ελευθεροχώρι.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Αμβρακία Κωστακιών έχει μία ισοπαλία και επτά ήττες σε οκτώ αγώνες εκτός Άρτας, στους οποίους έχει σημειώσει τρία τέρματα και έχει δεχτεί 15.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΜΠΑΣΚΕΤ

Elite League:Το πρόγραμμα των playoffs

Η δράση στα playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν αρχίζει. Την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη (17 και 18 Απριλίου) θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες στις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής – Βαθμολογία – Επόμενη

Συνεχίστηκε την Κυριακή (14/4) το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με τις αναμετρήσεις της 31ης αγωνιστικής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αστέρας Πετριτή – ΠΟ Φήκης