Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Στον μακρύ κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα όλων αυτών που εκφράζουν την απορία τους για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας προστέθηκαν οι παίκτες, ο προπονητής και οι παράγοντες της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σχολίασε και ο μέσος του Τηλυκράτη, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος απάντησε σε ερώτησή μας ως εξής: “Ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος για ποδόσφαιρο. Κάνουμε τον σταυρό μας να βγαίνουμε υγιείς. Βλέπουν και οι ξένοι την κατάσταση αυτή και δεν είναι καλό για τον τόπο μας”.

Για ποδόσφαιρο μπορεί να μην προσφέρεται ο βούρκος του Δημοτικού Σταδίου, ορισμένες φορές, όμως, είναι κατάλληλος για… λασπόλουτρο (να και κάτι θετικό εξαιτίας του… θεραπευτικού χαρακτήρα του). Αυτό έγινε τόσο το μεσημέρι της Κυριακής, όσο και της Δευτέρας που συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το ματς Τηλυκράτης – Α.Ε. Καραϊσκάκης, με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν την μπάλα αλλά και να αποφύγουν τις πολλές και επικίνδυνες -για την σωματική τους ακεραιότητα- λακούβες.

Στο μεσοδιάστημα από το μεσημέρι της Κυριακής που διακόπηκε έως την Δευτέρα που έγινε η επανεκκίνηση του ματς, υπήρξαν προσπάθειες μετάθεσης σε άλλη ημερομηνία (όχι από τον Τηλυκράτη) για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ο αγωνιστικός χώρος. Οι πρωτοβουλίες αυτές που στόχο έχουν να παρατείνουν την ζωή ενός “τελειωμένου” χλοοτάπητα, καλό θα είναι κάποια στιγμή να συνοδευτούν και από ουσιαστικές κινήσεις για την αντικατάστασή του. Καθημερινά διαβάζουμε ειδήσεις για υπογραφές προγραμματικής σύμβασης με θέμα “ανακατασκευή ή εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα” ανάμεσα σε δήμους και την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού. Την μία μέρα είναι ο Δήμος Καρδίτσας, την άλλη ο Δήμος Δεσκάτης και μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Δήμος Ικαρίας. Ας ελπίσουμε ότι η Λευκάδα, που το μακρινό 1999 έγινε θέμα ως ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα χωρίς γήπεδο με χλοοτάπητα, δεν θα παραμείνει και πάλι ουραγός…

*** Οι φωτογραφίες του άρθρου ελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ΠΡΙΝ την έναρξη του ματς. Το ΜΕΤΑ μπορεί να το φανταστεί ο καθένας.