Δηλώσεις Μαρκόπουλου – Ντομπλάς

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του. Ήταν ενα παιχνίδι κλειστό. Στην αρχη ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά, είχαμε απίστευτη ενέργεια, ειχαμε πολυ καλες επιλογές, ήμασταν και πολύ εύστοχοι και δημιουργήσαμε μια διαφορά.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήμασταν τοσο καλοί στην επιθεση μας, ήμασταν στατικοί και αυτό δημιούργησε τις συνθήκες στον Προμηθέα να επιστρέψει. Το δεύτερο ημίχρονο ηταν ενα παιχνίδι που πηγαινε σε καθε κατοχή ποιος θα ηταν πιο έτοιμος να βαλει ενα μεγάλο σουτ ή μια καλή ενέργεια για να μπορέσει να πάρει ενα προβάδισμα.

 

Εμείς ενώ είχαμε δημιουργήσει ενα προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο, κάποια λαθη τα οποία είναι μη συγκέντρωσης ή απο το άγχος και την πίεση που είχαμε για το αποτέλεσμα, έκαναν τον Προμηθέα να επιστρέψει, να παρει το μομεντουμ του παιχνιδιού. Ετσι το παιχνίδι πήγε στη μια φάση, στην οποία εμείς δεν ήμασταν ευστοχοι για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα το οποίο θέλαμε.

 

Εμείς πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε τα λάθη μας, να δούμε γιατί κάνουμε τόσα λάθη και κυρίως βήματα, να δούμε γιατί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δίνουμε πάντα στον αντίπαλο δεκα βολές. Να δούμε πως θα πρέπει να ενισχυθουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος να παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

Σίγουρα κάθε ήττα στοιχίζει, από εκει και περα όμως εχει πολλά παιχνίδια για μπορέσουμε να δουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».

 

Για ενδεχόμενη ενίσχυση και την μη χρησιμοποίηση του Μπασάμπε: «Πρέπει να ρωτήσετε το ιατρικό τιμ γιατί ο Μπασάμπε σήμερα δεν αγωνίστηκε. Ο Μπασάμπε μετά απο ένα μήνα που ειχε τραυματισμό μπήκε στην προπόνηση την Πέμπτη, έκανε προπόνηση την Παρασκευή, σήμερα για κάποιο λόγο δεν ήταν διαθέσιμος να αγωνιστεί έτσι όπως τον ήθελε η ομάδα.

 

Εγώ προτιμώ η ομάδα μας να αποτύχει, αλλά να είναι ομάδα μεχρι το τέλος. Και νομίζω πως αυτά τα παιδιά τα οποία έχουμε, παλεύουν και δίνουν ότι μπορούν, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Απο εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πορευτούμε στο εξής».

 

Νταβίντ Ντόμπλας (μπασκετμπολίστας Δόξας Λευκάδας): «Δύσκολη κατάσταση. Συνεργαστήκαμε καλά και είχαμε πολύ καλή άμυνα και επίθεση, αλλά οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές και νομίζω σήμερα χάσαμε αυτο το σημαντικό ματς λόγω των λεπτομερειών. Νομίζω πως προετοιμάσαμε το ματς σωστά, κάναμε πολύ καλό scouting αυτή τη βδομάδα, ξέραμε ποιοί είναι οι καλοί τους παίκτες, ξέραμε πως να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αυτο κάναμε. Αλλά νομίζω υπήρξε διαφορά από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Στο πρώτο ήμασταν πιο ξεκάθαροι στην επίθεση, αλλά στο δεύτερο, δεν ξεκινήσαμε αναλόγως. Θέλαμε παραπάνω χρόνο να μπούμε στο παιχνίδι, πήραν το πλεονέκτημα, αρχίσαμε να είμαστε λίγο νευρικοί και δεν αντιμετωπίσαμε σωστά το ματς στο τέλος του παιχνιδιού. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα μου και νομίζω πως αν συνεχίσουμε έτσι και παίζουμε έτσι για σαράντα λεπτά, θα έχουμε να μιλάμε για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Για το τι συνέβη στο τέλος: «Ενώ ελεγχαμε για παράδειγμα τα ριμπάουντ και τον αγώνα, στο τέλος είχαμε κάποια λάθη στην αμυνα και στο pick n roll. Έβαλαν κάποια τρίποντα και πήραν κάποια ριμπάουντ που τους έδωσαν νέες επιθέσεις. Αυτες ήταν οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες. Στην επίθεση σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθήσαμε να παίξουμε με πολλές πάσες αλλά δεν βρίσκαμε πάντα το πλεονέκτημα. Κάναμε καλά μπλοκ άουτ, παίξαμε καλο pick n roll αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν ηταν καλό. Για αυτές τις λεπτομέρειες μιλάω».

Related News

Comments are closed