Α1 Γυναικών: Επιστολή-κόλαφος για την Τερψιθέα που υπάρχει στο διαδίκτυο!!!!

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί πλέον ευρέως στο διαδίκτυο και αφορά την ομάδα της Τερψιθέας Γλυφάδας:

«Αυτή η επιστολή είναι για λογαριασμό του ΑΟ Τερψιθέας Γλυφάδας στο πρωτάθλημα της γυναικών Α1 στη Γλυφάδα, Ελλάδα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της, με την ελπίδα ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΣΑΚΕ) θα θέσει αυτή την ομάδα υπό έρευνα και θα αποκλείσει ισόβια την  ομάδα  αλλά και από τη συνέχιση στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο ΑΟ Τερψιθέα είναι κατά παράβαση της σύμβασης με τους παίκτες του από τη διάπραξη των παρακάτω λαθών .Η ομάδα έχει μπει σε διαδικασία διαχείρισης στοιχημάτων / στήσιμο  των παιχνιδιών, τις καθυστερήσεις πληρωμών  σε μετρητά στους παίκτες, την έλλειψη πληρωμής για τους παίκτες, προπονητές και το προσωπικό, η μη παροχή σταθερού  περιβάλλοντος διαβίωσης, η έλλειψη επαρκούς ασφάλισης υγείας, η μη παροχή δύο γευμάτων την ημέρα και μεταφορά  από και προς;  την προποόνηση , καθώς και παιχνίδια.

Έχουν υπάρξει λήδη  τρεις προπονητές που εγκατέλειψαν  την ομάδα, λόγω των στοιχημάτων, της  έλλειψης πληρωμών και γιατί οι αθλήτριες στερούνταν της διατροφής. Οι παρακάτω προπονητές ήταν  Κώστας Φατούρος , Γιάννης Δαμαλής  και  Γιώργος Χατζηδάκης. Υπήρξαν πέντε Αμερικανίδες  και μία εξ αυτών εργάζεται εξ αρχής αλλά δεν την έχουν καταβληθεί επί τέσσερις μήνες τα δεδουλευμένα κα της ειπώθηκε ότι δεν σχεδιάζουν να την πληρώσουν. Μια άλλη κοπέλα στην ομάδα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού  και δεν είχε ασφαλιστεί στο συμβόλαιο ώστε να την βοηθήσει να κάνει  τη χειρουργική επέμβαση. Έκαναν την ασφάλιση μετά το γεγονός και την εμποδίζει να κάνει τη χειρουργική επέμβαση.  Υπέστη την ζημιά Νοέμβριο 2016 είναι τώρα Ιανουάριος  2017 και, ακόμα δεν είχε κάνει  χειρουργική επέμβαση και δεν την έχουν  βοηθήσει ε καθόλου. Αυτό συνέβη και σε  Έλληνίδα αθλήτρια  απέναντι σε μια ομάδα τον  Πρωτέα Βούλας. Έκεί  έπαθε ρήξη πρόσθιου και αρνήθηκαν να πληρώσουν για την επέμβαση της, μετά το παιχνίδι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί της και την άφησαν  να κάνει τα πάντα μόνη της. Εκείνη κατέληξε να πληρώνει από την τσέπη για τη χειρουργική επέμβαση της.

Όσον αφορά τα τρόφιμα. Οφείλουν σε  ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα που ονομάζεται RedPepper πάνω από $ 2.500. Μια μέρα, όταν οι παίκτριες πήγαιναν εκεί οι ιδιοκτήτες είπαν στα κορίτσια που δεν μπορούσαν να φάνε  πια, επειδή ο πρόεδρος παρέλειψε να απαντήσει τα τηλέφωνά τους και να πληρώνει το εστιατόριο για τα προηγούμενα χρέη του. Έχασαν επίσης ένα άλλο εστιατόριο που ανήκε σε έναν χορηγό στο Παλαιό Φάληρο που ονομάζεται TheTsigkouinos– Σουβλάκια.

Κάποιοι παίκτες έχουν περάσει μερικές ημέρες χωρίς φαγητό, λόγω της έλλειψης ομάδας για την παροχή τροφίμων για αυτούς. Υπάρχει live στοίχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων και μία από τις παίκτριες είδε έναν από τους προέδρους μετρώντας εκατοντάδες δολάρια κάτω από το τραπέζι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης  και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καθόλου χρήματα για κανέναν στην ομάδα ..

Ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι οποιεσδήποτε παίκτριες σύμφωνα με τη σύμβαση και να πληρώνουν μόνο με μετρητά και σιγά-σιγά, ποτέ δεν το πλήρες ποσό που οφείλετε  ανά αθλήτρια είναι σταθερά και στοιχηματίζουν εναντίον τους για να χάσει, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα. Αρκετές Έλληνίδες έχουν εγκαταλείψει και άφησαν  την ομάδα και τώρα η ομάδα παίζει με νεότερα κορίτσια (που προέρχονται από τις ακαδημίες) οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στις κατώτερος των ηλικιών ομάδα 15-16 ετών.

Η ομάδα σήμερα δεν έχει Αμερικανίδες  ή οποιοδήποτε άλλη ξένη παίκτρια . Μόνο περίπου τρεις με τέσσερις παίκτριες έρχονται για να προπονηθούν ημερήσια . Υπάρχει μια τέτοια έλλειψη επαγγελματισμού.

Ο Γενικός διευθυντής της ομάδας είναι πλέον ο προπονητής !! της ομάδας και έχουν σήμερα ένα ρεκόρ χάνοντας 1 – 9. Η δεύτερη τραυματισμένη παίκτρια δεν έχει ακόμη λάβε  τα χρήματα για  την επέμβαση της, κάτι  πολύ ουσιαστικό και σημαντικό για να συνεχίσει την καριέρα της ως παίκτης του μπάσκετ και έχει προειδοποιηθεί  ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ζήσει στο νοικιασμένο σπίτι στο  οποίο της χρονιάς. Οι αθλήτριες της ομάδας έχουν  εργαστεί ακούραστα με τον σύλλογο πριν καταλήξει σε αυτό το σημείο και έχει έτρεξε έξω από την υπομονή.

Στις αρχές του έτους δύο κορίτσια έμεινα σε ένα σπίτι ένα υπνοδωμάτιο χωρίς WiFi, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κλιματισμό και χωρίς παράθυρα κάτι  που προβλέπεται στη σύμβαση. Κανένας από τους παίκτες δεν πληρώθηκε για το μήνα Δεκέμβριο 2016 και δεν υπήρξε ποτέ μια γραπτή συμφωνία πού να υπεγράφει και είπε ότι ήταν εντάξει για να μην πληρωθείτε σε χρόνο ή και καθόλου !!. Πριν από τα κορίτσια αριστερά υπήρχαν πέντε κορίτσια που έμεινε σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων. Πριν πάρουν  το σπίτι μερικά κορίτσια έμεναν στο σπίτι  του προέδρου όπου κοιμόντουσαν στο κρεβάτι του, ενώ κοιμόταν στον καναπέ.

Τέλος μετά από ένα παιχνίδι ενάντια στην Δάφνη Αγ  Δημητρίου κάποιος άκουσε την σύζυγο του προέδρου να λέει ότι θα αρνηθούν να αφήσουν τα κορίτσια φύγουν και να λάβετε την κάρτα παίκτη τους και ότι θα κάνει ό, τι μπορεί ακόμα κι αν είναι λήψη τους στο δικαστήριο.

Αυτό δεν είναι μια επαγγελματική ομάδα και η διοίκηση και οι πρόεδροι δεν είναι ειλικρινείς ούτε επαγγελματίες.

Θα θέλαμε να τεθεί υπό έρευνα για κατάχρηση τους και το λάθος κατορθώματα στις γυναίκες τους παίκτες. Η ομάδα θα ήθελαν να καταθέσει μήνυση ή να πάει στο δικαστήριο κατά τη διαχείριση του προσωπικού του ΑΟ Τερψιθέας.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Τα μέλη της ομάδας ΑΟ Τερψιθέα»

Αυτή η γραπτή μαρτυρία έχει σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου από ένα μέλος-παίκτρια  της ομάδας του ΑΟ Τερψιθέας από την 26η Ιανουαρίου του 2017

Η επίσημη  απάντηση της διοίκησης του Α.Ο. Τερψιθέα Γλυφάδας στην παραπάνω επιστολή  που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eurobasket.com και ανεπίσημα έχει επιβεβαιωθεί από πολλές αθλήτριες της ομάδας, δεν υπάρχει προς το παρόν.

Γράφει – Μεταφράζει  ο Σάκης Θεοδοσιάδης

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί