Το αφιέρωμα του Man2Man στη Δόξα Λευκάδας

Διαβάστε το αφιέρωμα που έκανε η Νότα Μουστάκα, για την Δόξα Λευκάδας στο μπασκετικό  περιοδικό M2M, που βγαίνει μαζί με τη Livespor κάθε Τρίτη. Δηλώσεις του Προέδρου, κ. Σταύρου Κουκουμπρή, αλλά και του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Τσαλδάρη.

Ένας… τρελός πρόεδρος, που έχει τατουάζ των δύο αγαπημένων του ομάδων, μερικοί άνθρωποι που πείστηκαν από αυτόν και τον ακολούθησαν, η αγάπη του κόσμου για τον αθλητισμό και μερικές έξυπνες κινήσεις. Αυτά χρειάστηκαν για να φτάσει η ομάδα της Λευκάδας, ενός νησιού μόλις 25.000 κατοίκων, να παίζει στην Basket League.
Παρά τις όσες δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν ανά τα χρόνια, την αβεβαιότητα για την άνοδο στην Basket League και τον αγώνα δρόμου με τον χρόνο που ακολούθησε, καθώς πήραν τη wild card… τελευταία στιγμή, οι άνθρωποι της Δόξας Λευκάδας κατάφεραν να είναι έτοιμοι για τη συμμετοχή τους στην πρώτη κατηγορία.

Γνωρίζοντας τον πρόεδρο της λευκαδίτικης ομάδας, Σταύρο Κουκουμπρή, είδαμε έναν φιλόξενο και χαμογελαστό άνθρωπο, ο οποίος έχει μεγάλα όνειρα για το «παιδί» του, όπως την αποκάλεσε. Όμως, δεν… μάσησε τα λόγια του και μας είπε για τα σφυρίγματα, τις εκλογές χωρίς… νόημα, τη λάθος προβολή «του αθλήματος που έχει φέρει τόσες επιτυχίες», αλλά και γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί ποτέ με το ποδόσφαιρο.
doksaleykadapaokdekaeksiaena-124
«Το όνειρό μου είναι να φτιάχνεται η ομάδα από τις ακαδημίες»
Στόχος του προέδρου της Λευκάδας είναι να φτιάξει μια ομάδα που να αρχίζει από τις ακαδημίες, όμως μας εξήγησε πως αυτό χρειάστηκε να γίνει… ανάποδα: «Ως πρόεδρος έριξα περισσότερο βάρος στην ομάδα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τραβήξω τον κόσμο σε αυτή κι έτσι να έρθουν τα παιδιά στις ακαδημίες. Ήδη έχουμε μεγάλη πρόοδο».
Δείχνοντας, όμως, πως δεν έχει την παραμικρή επιθυμία να πάρει μόνος του τα εύσημα, ο κ. Κουκουμπρής δεν παρέλειψε να αναφέρει πως όλο αυτό αποτελεί συλλογική προσπάθεια: «Οι άνθρωποι του συμβουλίου, με εμπιστεύτηκαν, πίστεψαν στο όνειρό μου και με ακολούθησαν. Δεν αποφασίζω εγώ, αποφασίζουμε όλοι μαζί. Ποτέ δεν έβαλα το εγώ, πάνω από το εμείς. Η ομάδα έχει υγεία. Αυτό είναι που μας κρατάει και μας βελτιώνει. Ό,τι χρειάζεται το δίνουμε και δεν χρωστάμε σε κανέναν! Κι ο κόσμος μας στηρίζει. Βοηθάει με χορηγίες, με την παρουσία του στο γήπεδο. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Υπάρχει σεβασμός».
«Ό,τι κάνουμε εμείς και ο κόσμος της Λευκάδας»

 

Η Δόξα Λευκάδας εξασφάλισε την παρθενική συμμετοχή της στην Basket League μόλις 25 ημέρες πριν από έναρξή της και έδωσε μάχη με τον χρόνο, ώστε να μπορέσει να ετοιμάσει ΚΑΕ, ομάδα και γήπεδο. Κι όπως εξηγεί ο κ. Κουκουμπρής δεν είχαν καμία βοήθεια, εκτός από αυτή του κόσμου: «Μας είπαν τελευταία στιγμή ότι πήραμε τη wild card. Ήθελαν, λέει, να γίνουν πρώτα οι εκλογές στην ΕΟΚ και μετά να αποφασίσουν. Ποιες εκλογές; Αφού ο πρόεδρος θα παρέμενε ο ίδιος! Στις υπόλοιπες χώρες όταν φτάνουν ένα όριο θητείας, τη δίνουν τη θέση. Εδώ τι περιμένει;», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ζητήσαμε παράταση του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αρνήθηκαν. Ζητήσαμε να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Αρνήθηκαν ξανά. Έπρεπε σε λίγες ημέρες να φτιάξουμε ΚΑΕ και ομάδα που να μπορεί να σταθεί στην Α1. Φτιάξαμε το γήπεδο, μόνοι μας. Καμία βοήθεια από τον δήμο. Πού να τα βρει; Τον πίνακα, τις κερκίδες τα αποδυτήρια, εμείς τα φτιάξαμε. Κι όμως, τα προλάβαμε όλα».
Πρόσφατα μερίδα κόσμου… γκρίνιαξε για την υψηλή τιμή των εισιτηρίων με τον ΠΑΟΚ, όμως ο κ. Κουκουμπρής μας έδωσε την εξήγηση: «Αν βάζαμε τα εισιτήρια ανά κατηγορία, τότε θα αργούσαν μια εβδομάδα από τα εκδοτήρια. Οπότε έπρεπε να βάλουμε γενική είσοδο. Αποφασίσαμε τιμή 25 ευρώ, από σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν πάρει διαρκείας. Δεν γινόταν να πληρώσουν το ίδιο ανά αγώνα όσοι έχουν διαρκείας και μας στηρίζουν όλο τον χρόνο, με όσους πήραν εισιτήριο για έναν αγώνα. Λίγοι ήταν αυτοί που μας σχολίασαν. Αυτοί που είναι δίπλα στην ομάδα, μας στήριξαν».

 

Ο Σταύρος Κουκουμπρής έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους προπονητές της ομάδας αποκαλώντας τους «το καλύτερο προπονητικό δίδυμο στην Α1», ενώ συγκεκριμένα για τον Χάρη Μαρκόπουλο, είπε: «Του Χάρη του χρωστάει ο Θεός, μετά τα όσα πέρασε με την παράλυση στα πόδια. Είναι, μεγάλο μπασκετικό μυαλό και στοιχηματίζω πως μέσα στην επόμενη δεκαετία θα σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα».
Τα παράπονα
Ο πρόεδρος της λευκαδίτικης ομάδας, όμως, δεν χαρίζει… κάστανο και εξέφρασε τα παράπονά του: «Σε κάποια ματς μας αδίκησαν με κάποια σφυρίγματα και αυτό συμβαίνει σε όλους. Κάποιοι ευνοούνται», λέει για τη διαιτησία, ενώ σχολίασε και τη λάθος προβολή του αθλήματος: «Δείχνεις ματς, κατά το οποίο το γήπεδο είναι άδειο, επειδή είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Σου φαίνεται διασκεδαστικό αυτό; Δεν είναι προτιμότερο να προβάλλεις ένα γεμάτο γήπεδο και δύο ομάδες που να είναι πιο ανταγωνιστικές μεταξύ τους»;
«Ο Ολυμπιακός είναι η καψούρα μου, η Δόξα το παιδί μου»
Ο κ. Κουκουμπρής δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας. Και αυτό έκανε όταν μας είπε για τα τρία τατουάζ του. Το πρώτο είναι ένας μεγάλος σταυρός, το δεύτερο, το σήμα της Δόξας Λευκάδας, το τρίτο, όμως, δεν το… περιμέναμε. Στο στέρνο έχει χτυπήσει τον δαφνοστεφανωμένο, καθώς είναι και τρελός Ολυμπιακός!

Τι έγινε όμως, όταν,η Δόξα έχασε από τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική;
«Όταν η Δόξα έχασε από τον Ολυμπιακό, έκλαψα. Ολυμπιακός είμαι και τον στηρίζω, όμως η Δόξα είναι το παιδί μου. Είμαστε οικογένεια. Πολλοί παίκτες με φωνάζουν πατέρα, κάτι το οποίο με συγκινεί ιδιαίτερα».
Αφού μας εξήγησε την καψούρα του για το ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Ελλάδος, αναρωτηθήκαμε αν θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Η απάντησή του δεν χωρούσε παραπάνω συζήτηση: «Ποτέ! Στο μπάσκετ υπάρχει λαμογιά, όμως στο ποδόσφαιρο είναι γκάνγκστερ».
«Πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση»
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος μετρά τη δεύτερη σεζόν του με τη φανέλα της Δόξας Λευκάδας, υπογράμμισε την προσπάθεια τόσο της διοίκησης, αλλά και του κόσμου: «Η ομάδα μας έκανε προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, παίρνοντας παίκτες όσο ήταν και στην Α2. Έχω διαπιστώσει πως ο κόσμος εδώ αγαπά πολύ το μπάσκετ», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Τώρα, ειδικά, που η ομάδα ανέβηκε στην Α1, μέσω της wild card, η προσέλευση του κόσμου έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Μια ομάδα επαρχίας, εκπροσωπεί όχι μόνο την πόλη της, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Η ομάδα της Λευκάδας εκπροσωπεί τη Δυτική Ελλάδα. Ιδίως φέτος, που μιλάμε για άλλες ομάδες και διαφορετικό πρωτάθλημα, η προσέλευση του κόσμου έγινε εκόμη μεγαλύτερη, τα ματς είναι sold out και μέσα στο γήπεδο υπάρχει μια ωραία αθλητική ατμόσφαιρα».

tsaldarisΟ αρχηγός της λευκαδίτικης ομάδας εμφανίστηκε ευχαριστημένος με τη διοίκηση, την οποία και συνεχάρη: «Διοικητικά θα έδινα πολλά συγχαρητήρια. Αυτά που κατάφεραν οι άνθρωποι της ομάδας, ώστε να παίξει η Δόξα στην Α1 δεν τα έχουν καταφέρει ομάδες που είναι χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Η καθημερινότητά μου στη Λευκάδα είναι εύκολη και έχω όλα τα προβλήματά μου λυμένα. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι αυτό που πρέπει. Να σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ».

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...