Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποκλειστικά στο Lefkadasportnews.gr

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε αποκλειστικά στο Lefkadasportnews.gr, με την ευκαιρία της επίσκεψης των Πειραιωτών στη Λευκάδα για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Δόξα. Ο 22χρονος (30/3/1994), φοργουορντ του Ολυμπιακού, που έμαθε τα μυστικά του αθλήματος  στην Αμερική, δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και τον ευχαριστούμε πολύ, να μας μιλήσει για τον Ολυμπιακό, το μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την Εθνική, αλλά και για τον ίδιο.

Για την υποδοχή που έλαβαν από τον κόσμο του Ολυμπιακού: Ήταν κάτι ξεχωριστώ. Σίγουρα αργήσαμε με το ταξίδι και τις πτήσεις να φτάσουμε, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί για να δείξει την αγάπη του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο και μακάρι να ανταποδώσουμε με ένα καλό παιχνίδι.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα το άθλημα: Σίγουρα να δουλεύουν σκληρά. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και βάζεις και την δουλειά που χρειάζεται σίγουρα θα πετύχεις. Αλλά σίγουρα για τα νέα παιδιά δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι και το σχολείο που είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει και στα δύο να αποδίδεις εξίσου καλά.

Για το σύστημα της φετινής ευρωλίγκας και τις προβλέψεις του για τον Ολυμπιακό: Το σύστημα έχει αλλάξει, πιο πολλά παιχνίδια που συνεπάγεται σε λιγότερη προπόνηση. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να παίζεις παιχνίδια παρά να κάνεις προπόνηση και να μην παίζεις με αντιπάλους τουλάχιστον για εμάς τους παίχτες τουλάχιστον. Οπότε νομίζω πως το σύστημα είναι καλό . Σίγουρα θέλει καλύτερη αποθεραπεία και καλύτερη ξεκούραση για να ανταπεξέλθεις. Από εκεί και πέρα στόχος είναι το φάιναλ φορ, αλλά με το καινούργιο σύστημα, ο πρωταρχικός στόχος είναι να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση στα πλέι οφ, ούτως ώστε να μπούμε με προβάδισμα για να μπορούμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ.

Για την Α1: Σίγουρα είναι πολύ ανταγωνιστική. Πολλές ομάδες είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι. Ομάδες που ανεβήκανε φέτος κατηγορία, όπως η Λευκάδα, είναι πολύ επικίνδυνες, αν δεν τις προσέξεις και σίγουρα πρέπει να είσαι παντού προσεκτικός, για να μην κάνεις ήττες εκτός προγράμματος.

Αν είναι καλό για το μπάσκετ που έχει πολλές ομάδες από την επαρχία: Σίγουρα, είναι πολύ καλό. Ο κόσμος, ειδικά στην επαρχία στηρίζει αυτές τις ομάδες. Τα γήπεδα γεμίζουν και είναι καλό γιατί το μπάσκετ διαδίδεται σε περισσότερα μέρη.
dscn0421 dscn0426

Για την Εθνική: Ήταν μια καινούργια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, κάναμε την προσπάθεια μας, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα που όλη θέλαμε. Νομίζω, από εκεί περά αυτή η Εθνική, μπροστά της έχει μόνο καλύτερο μέλλον. Η ομάδα έχει αλλάξει γενιά. Έχει αλλάξει πάρα πολλούς παίχτες. Και νομίζω ότι από εδώ και πέρα σιγά σιγά και αυτοί οι παίχτες να ανταποδώσουνε, για να δώσουνε αυτά που δώσανε και οι προηγούμενοι, για την Ελλάδα πιο πολύ και για τον κόσμο στην Ελλάδα.

Τι θα δούμε φέτος από τον Ιωάννη Παπαπέτρου: Νομίζω το ίδιο μοτίβο. Η ομάδα χρειάζεται την ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση που πρέπει να δίνει ένα νέο παιδί στην ομάδα. Σίγουρα, φέτος παίζω καλύτερα στην θέση “4”, που πέρυσι ήταν πρώτη φορά που το έκανα αυτό. Νιώθω καλά και νομίζω ότι θα προσφέρω τα μέγιστα και θα δίνω το 100% μέσα στο γήπεδο.

Αν στην Ελλάδα τα πράγματα και οι αλλαγές γίνονται νωρίς, με βάση την απόλυση Πεδουλάκη μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν: Εμείς κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, με μεγάλη διαφορά. Ο κ. Πεδουλάκης έχασε αυτό το παιχνίδι, μετά από μια νίκη στην ουσία στην Ευρώπη και έφυγε. Νομίζω ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στην Ελλάδα, καμιά φορά φαίνεται άδικο. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις γιατί δεν είσαι μέσα στη κατάσταση για να ξέρεις, πως λειτουργεί η κάθε ομάδα και τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και τα αποτελέσματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, θα αλλάξει ο Παναθηναϊκός προπονητή και αυτό νομίζω ότι θα τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί κάθε φορά που αλλάζεις προπονητή, οι ομάδες συσπειρώνονται και προσπαθούν να παίξουν ακόμα πιο καλά.

*** Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο τύπου του Ολυμπιακού, Χρήστο Μπαφέ για τις διευκολύνσεις με την συνέντευξεις, καθώς και το ξενοδοχείο ΙΟΝΙΑΝ BLUE που μας φιλοξένησε στα πλαίσια της συνέντευξης.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Οι διαιτητές της 33ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Δείτε ΕΔΩ τους ορισμούς.