Α1 Γυναικών: Από τον β΄ γύρο με 3 ξένες

Όπως αποφάσισε η ΕΟΚ, πριν από λίγο και ύστερα από τις αντιδράσεις όλων σχεδόν των ομάδων, η χρησιμοποίηση τρίτης ξενής στις ομάδες της Α1, θα ισχύει από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Στο πρώτο γύρο θα ισχύει κανονικά ότι ίσχυε και πέρυσι, δηλαδή η κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μέχρι δύο ξένες

Αναλυτικά η ανακοίνωση προκήρυξη αναφέρει : 

Μετά την πρόσφατη συζήτηση της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών και την κατάθεση των θέσεων και προτάσεών τους , ορίζεται ότι η εφαρμογή της ρύθμισης για συμμετοχή τριών αλλοδαπών καλαθοσφαιριστριών κάθε ομάδας στους αγώνες της κατηγορίας αυτής θα αρχίσει με την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος .

Η απόφαση αυτή έχει ως βάση την ομαλή εφαρμογή της ως άνω ρύθμισης και την αποφυγή αιφνιδιασμού όλων των ομάδων

Μέχρι την ισχύ της ρύθμισης εξακολουθεί να εφαρμόζεται η διάταξη της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος για συμμετοχή δύο καλαθοσφαιριστριών κάθε ομάδας στους αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας .

Είναι προφανές λοιπόν ότι μπορείς να δηλώσεις τρεις. Οι δύο στις τρεις (αν διαθέτεις) αγωνίζονται στην δωδεκάδα και από τις 29 Ιανουαρίου που ξεκινά ο β΄ γύρος θα μπορούν οι ομάδες να αποκτήσουν κατά τις διαθέσεις τους και τον…παρά τους και τρίτη και έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες ταυτόχρονα  .

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που