Τσαλδάρης: “Πετύχαμε έναν…άθλο”

Ο γκαρντ της Δόξας Λευκάδας, Δημήτρης Τσαλδάρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο & Γιάννη Φιλέρη.

Για την τιμή του εισιτηρίου (σ.σ. στα 25 ευρώ) στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: » Έχει γίνει μεγάλος ντόρος με αυτό το θέμα. Αυτό που θέλω να πω είναι, γιατί να σχολιάσουμε τα 25 ευρώ του εισιτηρίου και όχι για όλη την προσπάθεια που γίνεται εδώ όλο αυτό το διάστημα, αυτές τις 15-20 μέρες, γι” αυτούς που δούλεψαν μέρα νύχτα, για τους προπονητές που κάνανε τη νύχτα- μέρα, ώστε να μιλάνε με την Αμερική, για να βρουν παίκτες. Πιστέψτε με αυτό που έγινε ήταν ένας άθλος και το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής».

Για την πληρότητα του γηπέδου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Το γήπεδο είχε πολύ κόσμο. Αυτό μπορεί να μην φάνηκε από την τηλεόραση. Περιμέναμε να γεμίσει το γήπεδο λόγω της ανόδου, του αντιπάλου που αντιμετωπίζαμε, αλλά η τιμή του εισιτηρίου ήταν πολιτική της διοίκησης. Στο μέλλον σίγουρα θα έχει περισσότερο κόσμο και θα είναι γεμάτο,γιατί η δίψα της περιοχής για το μπάσκετ είναι μεγάλη».

Για το αν περίμενε ότι η Δόξα Λευκάδας θα κέρδιζε τον ΠΑΟΚ: «Η ομάδα δεν είναι μαζί ούτε δύο εβδομάδες. Γενικά είμαι παραπάνω αισιόδοξος απ” ότι πρέπει και εγώ το πίστευα από την Παρασκευή, γιατί ήξερα ότι είχαν δύο σοβαρές απουσίες σε θέσεις “κλειδιά”. Αυτό που πίστευα δεν το έλεγα, αλλά όταν παιζόταν το παιχνίδι φάση με φάση, παίρναμε αυτοπεποίθηση. Όπως λένε και οι προπονητές, όταν παίζεις με ισχυρότερο αντίπαλο μην τον αφήσεις να πιστέψει ότι θα σε κερδίσει. Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ μας άφησε να το πιστέψουμε, αλλά εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, το πιστέψαμε, ήμασταν εύστοχοι, είχαμε παραπάνω ενέργεια απ” ότι συνήθως και έτσι ήρθε η νίκη».

Για τη διαχείριση της νίκης: «Υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων στην ομάδα που είναι αρκετά έμπειροι, ώστε να διαχειριστούν αυτή τη νίκη, στη συγκεκριμένη ομάδα που είναι δύο εβδομάδων. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να σκεφτούμε το ματς με τον Προμηθέα που ακολουθεί. Είμαστε στη διαδικασία της διαχείρισης και δεν θα μας κάνει κακό αυτή η νίκη, ίσα -ίσα θα μας δώσει πίστωση χρόνου για τη συνέχεια, όπως έχει πει και ο κόουτς».

Για την φετινή Stoiximan.gr Basket League: «Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό στις μεσαίες ταχύτητες. Θα έχουμε τις δυνατές ομάδες σε Άρη, ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του. Δεν υπάρχει λόγος για να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό γιατί είναι σε άλλο επίπεδο. Όσο αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, θα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Τα Τρίκαλα έχουν φέτος καλή ομάδα, όπως και ο Προμηθέας. Ξεχωρίζω τον Προμηθέα για τις κινήσεις που έχει κάνει. Φέτος που υπάρχει και η αλλαγή στα πλέι οφ, θα δούμε κάτι καινούργιο , οπότε ελπίζω ότι θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κι αυτό που λέω στους νέους παίκτες αλλά και στους Αμερικανούς, είναι ότι αν επιβιώσεις εδώ η συνέχεια θα είναι καλή. Η ποιότητα από πλευράς παικτών και θεάματος δεν είναι ίδια σε σχέση με αυτή που υπήρχε πριν από δέκα χρόνια λόγω των οικονομικών δεδομένων. Είναι μια ευκαιρία οι ομάδες να επενδύσουν στα νέα παιδιά, σε νέους Έλληνες και Αμερικανούς».

Ακούστε εδώ τον αρχηγό της Δόξας Λευκάδας

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που