BASKET LEAGUE: Η συνέντευξη τύπου του Δόξα Λευκάδας – ΠΑΟΚ

Δείτε τι είπαν στη συνέντευξη τύπου οι Χάρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Ταπούτος από πλευράς των θριαυμβευτών και Σούλης Μαρκόπουλος και Απόλλων Κόχλας από τους ηττημένους.

Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια για την νίκη στην Δόξα Λευκάδας, έπαιξε καλύτερα από εμάς,  εμείς ήμασταν απών, ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση. Όταν δίνεις γήπεδο στον αντίπαλο και του δίνει το δικαίωμα να πιστέψει στην νίκη αυτό είναι το αποτέλεσμα. Η Λευκάδα έβαλε μεγάλα σουτ αλλά τους δώσαμε το δικαίωμα και πολλές φορές τους δώσαμε το δικαίωμα να διεκδικήσουν και να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ.

 

Για το εάν τον προβληματίζει η άμυνα: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ άσχημα την χρονιά και δεν ξέρω που θα καταλήξει. Το θέμα της άμυνας με προβληματίζει πολύ. Δεχόμαστε πάνω από 80 πόντους σε κάθε αγώνα. Μας έλλειπε ο Μαργαρίτης ο οποίος είναι πολύ δυνατός για εμάς αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μέσα σε δύο μερικές ημέρες έπρεπε να παρουσιάσουμε διαφορετικό πρόσωπο και αυτό μας δυσκολεύει το έργο».

 

Απόλλων Τσόχλας (μπασκετμπολίστας ΠΑΟΚ): «Είναι μία πολύ άσχημη ημέρα για εμάς κάναμε μία απογοητευτική εμφάνιση στην πρεμιέρα, δεν ανταποκριθήκαμε στην δουλειά που έχουμε κάνει αυτόν τον και το ότι είμαστε μία νέα ομάδα, δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να καταλάβουμε σε ποιο πρωτάθλημα παίζουμε και χρειάζεται δουλειά και συγκέντρωση για να κερδίσεις εκτός έδρας.Δεν είμαστε δεκτικοί στις οδηγίες που δεχόμαστε και πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, η σεζόν ξεκίνησε δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι στην Λευκάδα καλή συνέχεια».

 

Για το εάν ο ΠΑΟΚ υποτίμησε τον αντίπαλο: «Δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ίσως δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Εμείς κάναμε λάθη ατομικά. Αυτό που συνέβη δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο αλλά με εμάς. Η Λευκάδα είναι μία νέα ομάδα. Απόψε έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, ήταν τρομερά εύστοχοι στα τρίποντα, είδαμε κάποια ξένα παιδιά που έβγαλαν ενέργεια και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στην κατηγορία ξέρουν τον τρόπο, ξέρει και ο Χάρης (σ.σ. Μαρκόπουλος) τον τρόπο».

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): « Σίγουρα είναι μία ιστορική ημέρα για την Δόξα, ήταν το πρώτο παιχνίδι στην Α1 το οποίο συνοδεύτηκε με νίκη. Όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε σε όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια «έτρεχαν» αυτή την ομάδα αλλά και στο προπονητικό επιτελείο που ήταν πέρυσι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχουμε στο επιτελείο μας τον κύριο Τακιανό. Ήταν αγώνας χωρίς άγχος, εμείς βγάλαμε ενέργεια και αιφνιδιάσαμε τον ΠΑΟΚ, βάλαμε καλάθια με αυτοματισμούς και τους αγχώσαμε.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στα σουτ τριών πόντων ενώ εμείς είχαμε εξωπραγματική ευστοχία.  Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκε η κούραση και κάναμε 16 ή 17 λάθη. Σήμερα μέτρησε η προσωπικότητα των παικτών. Τα μεγάλα σουτ που βάλαμε εμείς τα έχουμε δει στην προπόνηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαστε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα το οποίο είναι μαραθώνιος. Θέλουμε να πανηγυρίζουμε την τελευταία αγωνιστική και όχι την πρώτη.

 

Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν την διάθεση και την θέληση να διακριθούν. Από αύριο συνεχίζουμε να δουλεύουμε για γίνουμε καλύτεροι και να βλέπουμε να σημειώνουμε καλάθια μέσα από ομαδική δουλειά.Δεν πιστεύαμε ότι μέχρι τέλος θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα για να μην χάσουμε το δάσος. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει προετοιμασία και δεν ξέρουμε πότε αυτό θα μας χτυπήσει στο πρωτάθλημα».

 

Χρήστος Ταπούτος (μπασκετμπολίστας Δόξας Λευκάδας): «Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Κάναμε μία μεγάλη και απρόσμενη νίκη αλλά αν δεν το πιστεύαμε δεν θα έρχονταν ποτέ αυτή η νίκη

 

Για τις ημέρες που είμαστε μαζί κάναμε υπέρβαση. Δώσαμε χαρά και ενθουσιασμό στην πόλη της Λευκάδας. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί καλά-καλά δεν ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, αυτά θα γίνουν μέσα από τοις προπονήσεις

 

Οι έμπειροι θα πρέπει να προσγειώσουμε τους καινούργιους. Θα ακούσουμε διάφορα από τον κόσμο και ίσως αυτό μας αποπροσανατολίσει.  Αν δεν συνεχίσουμε όπως πρέπει αυτή την νίκη θα την πετάξουμε στα σκουπίδια. Είμαι αισιόδοξος και θα πρέπει την εμπειρία και τον ενθουσιασμό να το κάνουμε ένα. Η συνέχεια από την πλευρά μας θα πρέπει να είναι ανάλογη, περιμένουμε περισσότερο κόσμο γιατί είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε μεγάλες ομάδες σε ένα γεμάτο γήπεδο».

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των