Basket league: Στον ΕΣΑΚΕ μίλησαν Μαρκόπουλος και Τσαλδάρης

Η Δόξα Λευκάδας, που πήρε στην Basket League την θέση της Κηφισιάς, είναι η πρώτη εκπρόσωπος των νησιών του Ιονίου Πελάγους στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ και θέλει να κάνει… ποδαρικό με το δεξί.

Στην «παρθενική» συμμετοχή της στην Basket League εμπιστεύτηκε για την τεχνική ηγεσία τον Χάρη Μαρκόπουλο, ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν καθιέρωσε τον Κόροιβο στην Α1. Συνεργάτης του είναι ο Φώτης Τακιανός, που είχε ρολο χεντ κόουτς την περασμένη αγωνιστική χρονιά που η ομάδα τερμάτισε στην έκτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Α2. Από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν παρέμειναν ο πολύπειρος στην Basket League Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής.

 

Αποκτήθηκαν δύο παίκτες με πολλά… χιλιόμετρα στην Α1, οι Χρήστος Ταπούτος, Γιάννης Δεμερτζής, ο Γιώργος Γεωργάκης, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική χρονιά είχε πάλι προπονητή τον Μαρκόπουλο στον Κόροιβο, ο Τζάστιν Ρόμπινσον, που έπαιξε τις δύο προηγούμενες σεζόν σε Τρίκαλα Bc Aries, Κολοσσό Ρόδου H Hotels και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι στο ελληνικό πρωτάθλημα ξένοι παίκτες. Ο Ισπανός σέντερ Ντέιβιντ Ντόμπλας με μεγάλη παρουσία στην ACB Λίγκα, κυρίως στην Λαγκούν Άρο και τρεις Αμερικανοί, οι Σάνον Σκοτ, Ντέζμιν Ουέλς, που κάνουν ντεμπούτο στην Ευρώπη, και ο Μέλσαν Μπασάμπε. :

 

 


«Η θέληση μεγάλη, η πίστη ισχυρή»

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής): «Η κληρονομιά είναι βαριά. Βαλαωρίτης, Σικελιανός, Σάντας, Γολέμης. Η πατρίδα των ποιητών και των καλλιτεχνών. Σπουδαίοι άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία όχι μόνο στην Λευκάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Νιώθω ευτυχισμένος που επιλέχθηκα από τους ανθρώπους αυτού του τόπου να βοηθήσω στην δημιουργία, ανάπτυξη και πρόοδο σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού του νησιού.

 

Καρσάνικο κέντημα δεν μπορείς να κάνεις από την μία ημέρα στην άλλη. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις ώστε η Λευκάδα να αποτελεί έναν αξιοζήλευτο προορισμό και για έναν ακόμη λόγο: για την ομάδα μπάσκετ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην μεγάλη κατηγορία. Η αποστολή εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη. Ο χρόνος πιέζει, τα περιθώρια είναι στενά. Η θέληση μεγάλη, η πίστη ισχυρή, η σκληρή δουλειά αυτονόητη, η στήριξη από τον κόσμο μας απαραίτητη.

 

Παράλληλα, ευχή όλων, το καινούργιο πρωτάθλημα να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό από τις προηγούμενες χρονιές και οι φίλαθλοι να αποχωρούν χαρούμενοι μετά από κάθε αναμέτρηση από τι θέαμα που θα έχουν παρακολουθήσει».

 

 

 


«Να αμφισβητήσουμε τα όρια μας»

Δημήτρης Τσαλδάρης (αρχηγός): «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μία πολύ καλή μπασκετική σεζόν γεμάτη θέαμα και ενδιαφέρον αλλά και γεμάτα γήπεδα με οικογένειες και φίλους του αθλήματος. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα είναι άλλη μία συναρπαστική Basket League τόσο στους τελικούς όπως οι περυσινοί που απολαύσαμε όσο και η μάχη για την παραμονή.

 

Όσο για την ομάδα μου, μετά από μία μεγάλη περίοδο αναμονής και αγωνίας, είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιζόμαστε στην Α1. Επίσης είμαστε χαρούμενοι που θα εκπροσωπήσουμε όχι μόνο την Λευκάδα αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας που θα έχει την ευκαιρία να δει μία ομάδα στα παρκέ της Basket League. Η δίψα και η αγάπη του κόσμου για μπάσκετ είναι και εδώ πολύ μεγάλη και σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα το διαπιστώσετε στην διάρκεια του πρωταθλήματος.

 

Αγωνιστικά, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει μία ομάδα η οποία στήνεται τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Ουσιαστικά ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο χρόνος. Με το επίπεδο και την συχνότητα που δουλεύουμε θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε.

 

Μιλώντας για στόχους, θα αρκεστώ σε αυτό που έχετε όλοι συνηθίσει να ακούτε, ότι ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και η προσπάθεια για καθημερινή βελτίωση. Ο μεγάλος μας στόχος όμως είναι να αμφισβητήσουμε τα όριά μας. Καλή σεζόν σε όλους».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει