ΕΠΣ Π-Λ| ΚΥΠΕΛΛΟ: Πανλευκάδιος – Αμβ.Βόνιτσας 3-2

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προχώρησε η ομάδα του Πανλευκάδιου, μετά και τη νίκη της με σκορ 3-2 επί του ΠΑΣ Αμβρακικού. Έχοντας την κυριαρχία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με 3-0 στο 58′ έχοντας ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα. Το σκορ έφερε μια σιγουριά στους παίκτες, μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν. Κι όμως σε δυο φάσεις μέχρι το 80′ μείωσαν σε 3-2 σημαίνοντας συναγερμό στις τάξεις της ομάδας του Γιώργου Κατηφόρη, η οποία έδειχνε να έχει επαναπαυτεί στο αρχικό 3-0 του 58′. Στα 10 τελευταία λεπτά, ο Πανλευκάδιος που πίεσε και πάλι σε μεγάλο βαθμό, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει το σκορ σε άλλα επίπεδα, κάτι που όμως δεν κατάφερε.

Με καθολική υπεροχή και με συντριπτική κατοχή μπάλας, ο Πανλευκάδιος ήταν αυτός που έκανε παιγνίδι, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην αναμέτρηση με αμυντικούς προσανατολισμούς. Μέχρι το 30′ και προσπαθώντας από κάθε πλευρά να τρυπήσει τη διπλή γραμμή άμυνας, οι παίκτες μας απείλησαν στο 30′ με ένα καλό σουτ του Μπρούβα. Ο Κώστας Μπρούβας, ο οποίος και ήταν από τους πιο κινητικούς ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, στο 33′, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του αντιπάλου σέντραρε από αριστερά προς το πέναλτι, εκεί που ο Κολοβός πιο ψηλά απ’ όλους, έγραψε με κεφαλιά το 0-1.

Την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχε ο Τουλκερίδης, ο οποίος μετά από προσωπική ενέργεια βρέθηκε στην περιοχή, κόπηκε όμως τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Αμβρακικού.

Στην επανάληψη ο Πανλευκάδιος ξεκίνησε ιδανικά, μετουσιώνοντας την υπεροχή του σε γκολ και χτίζοντας πάνω τις βάσεις του πρώτου ημιχρόνου την πρόκριση. Ο Μπρούβας στο 52′ εκτός από κύριος εμπνευστής των επιθέσεων χρίστηκε και σκόρερ πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Με σουτ από τα 30 μέτρα, έχοντας δει τον αντίπαλο τερματοφύλακα λίγο έξω από την εστία του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Λίγο μετά και στο 58ο λεπτό, ο Κοκόλης ΧΣ με μακρινή μπαλιά από τον άξονα, βρήκε τον Κοκόλη ΧΖ στην πλάτη της άμυνας και στο ύψος του πέναλτι, με τον αρχηγό του Πανλευκάδιου να πλασάρει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα του Αμβρακικού που αν και βγήκε, δεν πρόλαβε να τον ανακόψει. Γκολ και για τον Κοκόλη ο οποίος σήκωσε μεγάλο μέρος του παιγνιδιού από δεξιά με συνεχείς κούρσες και βοήθειες του Στεριώτη.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς το ματς έδειξε να τελειώνει κάπου εκεί δίνοντας την ψευδή εντύπωση του περιθωρίου χαλάρωσης. Ο Γιώργος Κατηφόρης πραγματοποίησε τις αλλαγές του διατηρώντας το ίδιο σχήμα, μην περιμένοντας κι ο ίδιος τέτοια αλλαγή αγωνιστικού προσώπου. Στο 65′ ο Αμβρακικός κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Βλάχου, για να ευστοχήσουν και να μειώσουν σε 3-1 οι αντίπαλοι, ενώ στο 80′ και μετά από αντεπίθεση, η ομάδα της Βόνιτσας πέτυχε και δεύτερο τέρμα.

Ο Πανλευκάδιος έδειξε να ανακάμπτει στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες, με τον Μπρούβα να μην προλαβαίνει σέντρα του Κοκόλη ΧΖ μπροστά από την εστία στο 82′, τον Τσομπάι να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Βόνιτσας με κοντινή πλάγια κεφαλιά στο 84′, αλλά και μια κεφαλιά του Γουριώτη να σταματά στο δεξί κάθετο της εστίας του Αμβρακικού στο 87′.

Πανλευκάδιος(Κατηφόρης): Μπάμπης, Στεριώτης, Κοκόλης ΧΣ(74′ Σπανός), Βλάχος, Γουριώτης, Φλούδας, Κοκόλης ΧΖ(C), Τουλκερίδης, Κολοβός(74′ Κόκκαλης), Κούτσικος(60΄Τσομπάι), Μπρούβας.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...