Δόξα Λευκάδας: Αυτός είναι ο Χάρης Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Μαρκόπουλος, είναι ο γιος του Σούλη και ανήκει στη γενιά των νέων προπονητών(34 ετών), ενώ σαν παίχτης σταμάτησε το μπάσκετ στα 23, εξαιτίας ενός σπάνιου τραυματισμού, ενώ ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα εκείνης της εποχής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

“Τη ζημιά την έπαθε ύστερα από ένα ταξίδι του Ηρακλή στη Σκανδιναβία. Όταν προσπάθησε να σηκωθεί από τη θέση του για την αποβίβαση, κατάλαβε ότι τα πόδια του είχαν παραλύσει. Ευτυχώς προσωρινά. Ο Χάρης ξεπέρασε το πρόβλημα, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του. Εγκατέλειψε τα γήπεδα μόλις στα 23 του χρόνια.” Όπως έγραψε και ο Νίκος Παπαδογιάννης, κάποτε σε ένα άρθρο του.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Κώστα Σωτηρίου στο sdna.gr, έπαθε το λεγόμενο σύνδρομο Guillain – Barre, που επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, τα νεύρα δηλαδή που βρίσκονται εκτός κρανίου και σπονδυλικής στήλης και μεταφέρουν μηνύματα στους μύες για να λειτουργήσουν. Εμένα με κτύπησε στα πόδια, άλλοι ασθενείς παραλύουν προσωρινά σε πόδια και χέρια, άλλοι στον θώρακα, που είναι και το επικίνδυνο. Για να καταλάβετε πόσο σπάνιο είναι αυτό το σύνδρομο, να σας πω ότι παρουσιάζεται σε 1-2 άτομα για κάθε 100.000!».

*** Διαβάστε εδώ όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του νέου προπονητή της Δόξας Λευκάδας

Το μπάσκετ όμως δεν το παράτησε και πως να το κάνει άλλωστε, όταν προέρχεται από μία άκρως αθλητική οικογένεια και το μικρόβιο ήταν μέσα του. Έτσι το γύρισε στην προπονητική και αφού πέρασε από Άρη και Ηρακλή, πέρασε μια 5ετία στον ΠΑΟΚ, όπου συνεργάστηκε με τον πατέρα πριν φύγει, να αναλάβει ως πρώτος τις τύχες κάποιες ομάδας.

Αυτή η ομάδα ήταν ο Κόροιβος Αμαλιάδας, μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1, όπως καλή ώρα η Δόξα και την υπηρέτησε για δύο χρόνια, όπου και πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί, δηλαδή την παραμονή της ομάδας στην Basket League.

Πλέον, θα είναι κάτοικος Λευκάδας, βάζοντας μια νέα περιπέτεια στη ζωή του, αφού σε λιγότερο από 48 ώρες, πρέπει να έχει φτιάξει ένα ρόστερ για ομάδα Α1 με στόχο την παραμονή και η οποία σε λιγότερο από ένα μήνα έχει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος, με αντίπαλο ….τον πατέρα του.

πηγή κειμένου: http://www.gazzetta.gr/article/item/211368-merokamato-tou-tromou – Το μεροκάματο του τρόμου – http://www.sdna.gr/mpasket/article/17281/i-eksomologisi-toy-xari – Η εξομολόγηση του Χάρη

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των