A1 ΑΝΔΡΩΝ: Ιδού τι λένε οι υποψήφιοι για την 14η θέση

Η αγωνία κορυφώνεται για την ομάδα που θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς στην Α1 και το SDNA μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία για την wild card στην 14η ομάδα του νέου πρωταθλήματος. Μετά τις 4/9 η απόφαση.

Eχουμε φτάσει στα τέλη Αυγούστου και ακόμα παραμένει κενή η θέση που άφησε η Κηφισιά στην Α1, μετά τον οικοιοθελή υποβιβασμό της λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Ομως, η 14η ομάδα του πρωταθλήματος αναμένεται να αποκτήσει κάτοχο τις προσεχείς ημέρες, καθώς η αρμόδια επιτροπή θα καταλήξει σε ποια ομάδα θα δώσει wild card για το νέο πρωτάθλημα.

Αρκαδικός, Καβάλα, Πανιώνιος, Ηρακλής, Ηράκλειο και Δόξα Λευκάδας… ερίζουν για να καταλάβουν θέση στην Α1. Στην πορεία εξέφρασε ενδιαφέρον και το Παγκράτι, το οποίο όμως εν τέλει δεν κατέθεσε φάκελο στην επιτροπή, ενώ είναι ερωτηματικό ακόμα και αυτή καθ’ εαυτή η συμμετοχή των «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα της Α2, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά…

 

Για την επιλογή της 14ης ομάδας που θα αγωνιστεί στα «σαλόνια» θα αποφασίσει η επιτροπή ειδικής αδειοδότησης, η οποία αποτελείται από τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη (πρόεδρος), Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος), Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο και Γιάννη Ψαρράκη.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία; Πότε θα γνωρίζουμε την ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α1; Τι λένε οι έξι ενδιαφερόμενες ομάδες για τα «σαλόνια»; Σε αυτά τα ερωτήματα του SDNA απάντησε ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής και Γ.Γ. της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος τόνισε πως η wild card θα δοθεί μετά τις εκλογές της ομοσπονδίας στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των έξι ομάδων, σχολιάζουν τις πιθανότητες που (θεωρούν ότι) έχουν για να είναι αυτοί που θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Τάκης Τσαγκρώνης (Γ.Γ. ΕΟΚ, πρόεδρος ειδικής επιτροπής): «Μετά τις εκλογές της ΕΟΚ η απόφαση»

«Εξι ομάδες έχουν καταθέσει φάκελο ώστε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία για την επιλογή ομάδα για την Α1. Πρόκειται για Αρκαδικό, Καβάλα, Πανιώνιο, Ηρακλή, Ηράκλειο, Δόξα Λευκάδας. Εως την Παρασκευή ήταν η σχετική προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων, τους οποίους θα εξετάσουμε την επόμενη εβδομάδα για να καταλήξουμε στην απόφαση. Η ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α1 θα επιλεγεί μετά τις εκλογές της ομοσπονδίας, που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω επί της διαδικασίας. Τα κριτήρια που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μέσα στον κανονισμό της ΕΟΚ και ανάλογα με αυτά θα λάβουμε την απόφαση».

Βαγγέλης Αλεξανδρής (προπονητής Ηρακλή): «Τα κριτήρια να είναι καθαρά αθλητικά»

«Εμείς καταθέσαμε τον φάκελο, πλήρη, όπως τον ζήτησε η ομοσπονδία. Δεν ξέρω τι εχέγγυα ζητούνται από κάθε ομάδα, ώστε να ξέρω ποιος θα πάρει την άνοδο. Έχω τοποθετηθεί ξανά πάνω στο θέμα. Όπως έχω τονίσει, χωρίς να υποτιμώ την προσφορά κανενός, νομίζω ότι από την Α1 λείπουν ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος. Θα χαρώ αν ανέβει μία από τις δύο ομάδες. Πρώτα, φυσικά, θέλω να ανέβει ο Ηρακλής. Ξαναλέω, όμως, πως δεν θα υποτιμήσω τις άλλες ομάδες.

Η Καβάλα και ο Αρκαδικός έπεσαν πέρυσι, είχαν την ευκαιρία τους. Ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος απουσιάζουν, λείπουν από την Α1. Έχω έναν ενδιασμό για τη Δόξα Λευκάδας, που κάνει την προσπάθειά της, αλλά δεν έχει καταφέρει να ανέβει στην Α1 και το γήπεδό της δεν μαζεύει τόσο κόσμο. Το δε Ηράκλειο απουσιάζει πολλά χρόνια από την Α1, ήταν πέρυσι στη Β’ Εθνική και δεν ξέρω αν δικαιούται κάτι τέτοιο. Το Παγκράτι το συμπαθώ, είναι ιστορικό σωματείο, αλλά έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Αυτό που έγραψα στον λογαριασμό μου στο Facebook για τα πολιτικά κριτήρια ήταν βάσει των πληροφοριών που έχω. Διατηρώ καλή σχέση με ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Πήρα πληροφορίες πως κάποιοι πιέζουν με πολιτικά μέσα, γι’ αυτό και το έγραψα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γνωρίζουμε ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται πολιτικά μέσα. Καλό θα είναι τα κριτήρια να είναι καθαρά αθλητικά και ο πιο πλήρης φάκελος να πάρει την άνοδο. Πρέπει να πληρούν τα κριτήρια οι ομάδες, να έχουν ό,τι τους ζητηθεί».

Μιχάλης Σμυρνιώτης (πρόεδρος Αρκαδικού): «Είμαστε έτοιμοι για την Α1»

«Θεωρώ ότι από πλευράς δικαιολογητικών και φακέλου είμαστε 100% σωστοί. Υποβάλαμε τον φάκελό μας την Παρασκευή (26/8). Το πιθανότερο είναι την Τετάρτη (31/8) να βγει η απόφαση για το ποιος θα καλύψει τη θέση. Πιστεύουμε ότι έχουμε προτεραιότητα, είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς. Το γήπεδό μας έχει τις προδιαγραφές που χρειάζονται. Είναι πολλά τα θέματα, που δεν λύνονται εύκολα για όλες τις ομάδες και ίσως οι υπόλοιποι -με εξαίρεση την Καβάλα- να μην τα προλάβουν. Εμείς έχουμε κάνει προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πέρυσι.

Όπως ξέρετε, την περασμένη σεζόν χάσαμε την παραμονή λόγω του goal average. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Περιμένουμε το “οκ”, για να ανακοινώσουμε μεταγραφές και προπονητή. Δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε ακόμα κάτι, γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός της ομάδας είναι έτοιμος, για οποιαδήποτε από τις δύο κατηγορίες».

Βασίλης Ράλλης (προπονητής Ηρακλείου): «Όλο το Ηράκλειο το θέλει πολύ»

«Είναι ένα θέμα που αυτή την περίοδο χειρίζεται η διοίκησή μας. Ο κορμός των παικτών που έχουμε είναι για την Α2, αλλά θέλουμε ακόμα δυο – τρεις προσθήκες. Έχουμε σταματήσει προς το παρόν, γιατί περιμένουμε. Είπα στα παιδιά πως αν ανέβουμε, θα μείνουν. Μετά θα προσθέσουμε ξένους παίκτες και έναν – δύο Έλληνες ακόμα ή κάποιους κοινοτικούς παίκτες. Σκοπός είναι να κρατήσουμε τους ντόπιους παίκτες, να τους δώσουμε ρόλους. Δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα, η ομάδα είναι υγιέστατη.

Τώρα περιμένουμε το αποτέλεσμα. Εκτίμηση δεν μπορώ να κάνω. Είναι ένα θέμα διοικητικό. Εμείς απλά περιμένουμε, δεν έχουμε μιλήσω για το μέλλον. Νομίζω, πάντως, πως έτσι όπως είναι σήμερα το μπάσκετ, δεν είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ή να φτιάξεις γρήγορα μια ομάδα. Είναι εφικτό πλέον. Όσο πιο νωρίς βγει το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε, με εξαίρεση τον Πανιώνιο, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη.

Ίσως το αποτέλεσμα να βγει και μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, δεν έχω προσωπική πληροφόρηση. Αυτό που θέλω είναι μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα, να κάνουμε τη δουλειά μας, να είμαστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Θα δούμε από εκεί και πέρα. Αν ανεβούμε, τότε θα αλλάξουν κάποια πράγματα για την ομάδα και την πόλη. Είναι κάτι που θέλει πολύ ολόκληρη η πόλη του Ηρακλείου. Όλες οι ομάδες έχουν συν και πλην. Η απόφαση θα βγει από τους αρμόδιους και πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό για τα πρωταθλήματα».

Σταύρος Ελληνιάδης (τιμ μάνατζερ Πανιωνίου): «Λείπει από την Α1 ο Πανιώνιος»

«Η ομάδα κατέθεσε πλήρη φάκελο με μπροστάρη τον πρόεδρο, κύριο Βαρουξάκη, και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει στην Α1. Αυτός είναι ο στόχος. Ο Πανιώνιος έχει το brand name και τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στην Α1. Λείπει από την Α1 ο Πανιώνιος. Έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε η ομάδα να ανέβει. Όλα όσα περιγράφονται στον φάκελο δείχνουν ότι η ομάδα είναι έτοιμη.

Δεν γνωρίζω αν τα χρέη του παρελθόντος μπορούν να επηρεάσουν την τωρινή κατάσταση. Νομίζω πως δεν θα επηρεάσουν κάτι τη δεδομένη στιγμή. Η θέληση της ομάδας σίγουρα δεν επηρεάζεται από αυτό. Ο Πανιώνιος θέλει να ανέβει, γι’ αυτό και έκανε πλήρη φάκελο. Η απόφαση πιθανότατα θα βγει μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, που θα γίνουν στις 4/9, την επόμενη Κυριακή».

Βαγγέλης Παππάς (αντιπρόεδρος Καβάλας): «Δεν… αλλάξαμε χαρακτήρα, έχουμε ένα γήπεδο που γεμίζει»

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε ΚΑΕ. Πέρυσι παίξαμε στην Α1, είχαμε τις εγγυητικές και όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για εμάς ότι έχουμε ένα γήπεδο που γεμίζει πάντα. Ακόμα και πέρυσι, όταν δεν ήμασταν καλοί στην Α1, είχαμε 800 διαρκείας και πολλούς παραπάνω θεατές σε κάθε ματς.

Όταν πέσαμε στην Α2 και την προηγούμενη φορά και πέρυσι δεν… ξεφύγαμε, δεν πήγαμε στη Β’ Εθνική, δεν αλλάξαμε χαρακτήρα. Επανήλθαμε αγωνιστικά την περασμένη σεζόν και μετά υποβιβαστήκαμε αγωνιστικά. Έχουμε όλα τα εχέγγυα να αγωνιστούμε και πάλι στην Α1.

Η επιτροπή θα αποφασίσει σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια. Θα στηριχθεί σε πράγματα και κριτήρια που θα κάνουν την απόφαση να είναι αντικειμενική. Ένα επιπλέον στοιχείο για εμάς, θετικό, είναι ότι από τη Θεσσαλονίκη και μετά δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Α1».

Ζαχαρίας Κατοπώδης (αντιπρόεδρος Δόξας Λευκάδας): «Η Λευκάδα έχει ηθικό πλεονέκτημα»

«Με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν από την επιτροπή που έχει συσταθεί, εμείς θεωρούμε ότι από τις έξι ομάδες που είναι υποψήφιες, οι τέσσερις έχουν κάποιο πρόβλημα. Οι δύο ομάδες που είχαν υποβιβαστεί από την Α1, Αρκαδικός και Καβάλα, δεν είναι εύκολο να ανέβουν ξανά βάσει κανονισμών. Αν το έχουμε αναλύσει σωστά δεν μπορούν να είναι αυτές.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο σωματεία με πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όπως ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος, που όμως για διάφορους λόγους και κακή οικονομική διαχείριση των σωματείων τα προηγούμενα χρόνια, οι ΚΑΕ είναι σε φάση εκκαθάρισης και γι’ αυτό δεν μπορούν να βρεθούν τώρα στην Α1. Τότε δεν βρέθηκε κάποιος να πληρώσει το άνοιγμα που είχε γίνει και οι τωρινές διοικήσεις προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο.

Ετσι, υπάρχουμε εμείς και το Ηράκλειο, που θεωρούμε ως Δόξα Λευκάδας πως έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, από οικονομική άποψη, είμαστε οργανωμένα σωματεία, με κόσμο και οικονομική ισχύ. Ολα παίζουν το ρόλο τους. Εμείς κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία τα τελευταία χρόνια σε Α2 και Β’ Εθνική. Πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια, αν αφαιρέσετε μία χρονιά όπου παλεύαμε για να σωθούμε. Η περιφέρεια που βρισκόμαστε δεν έχει γεωγραφική εκπροσώπηση. Δεν χρωστάμε πουθενά, η ομάδα είναι πεντακάθαρη. Με τη βοήθεια όλων των τοπικών παραγόντων και του κόσμου βγάζουμε υγεία στο επίπεδο που μας επιτρέπουν τα δεδομένα. Ολοι πληρώνονται στην ώρα τους.

Θεωρούμε ότι πρώτα θα γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ (σ.σ. 4/9) και αμέσως μετά θα βγει η απόφαση. Μακάρι βέβαια να μπορούσε να βγει νωρίτερα, γιατί θα χρειαστεί χρόνος ώστε οι ομάδες να ακολουθήσουν τη νομοθεσία για να γίνουν ΚΑΕ και να γίνει παράλληλα ρόστερ ώστε φτάσει στο παρκέ. Ηδη έχει καθυστερήσει η διαδικασία, που έπρεπε να γίνει από τη μέρα που έπεσε η Κηφισιά και ο Εθνικός δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, καθώς χρειάζεται χρόνος για όποια ομάδα επιλεγεί να στηθεί σωστά αγωνιστικά και ως ΚΑΕ. Πρέπει να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα μέχρι το τζάμπολ του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί στα πλαίσια του εφικτού ένα έμψυχο δυναμικό, με άξονα τους υπάρχοντες παίκτες.

Βάσει κανονισμών θεωρούμε ότι έχουμε πλεονέκτημα, γιατί καλό είναι κάποια στιγμή να ακολουθηθεί ο κανονισμός. Είναι σημεία των καιρών ώστε το ξεκαθάρισμα των τελευταίων ετών να έχει φέρει στην επιφάνεια μικρότερες ομάδες να διεκδικούν θέση στις μεγάλες κατηγορίες. Πανιώνιος και Ηρακλής είναι ομάδες που χρειάζεται το μπάσκετ, αλλά με άλλα δεδομένα και όχι τα παλιά ελληνικά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι ομάδες που ανεβαίνουν στην Α1 κάνουν αξιοπρεπή πορεία και καθαρίζουν. Η Α1 θα είναι όλο και καλύτερη. Ανέβηκαν Προμηθέας και Κύμη που είναι φερέγγυες και ανταγωνιστικές ομάδες. Είναι και δυνατοί αγωνιστικά, αλλά και με σωστές διοικήσεις που δουλεύουν με ανιδιοτελεια.

Θεωρώ ότι η Λευκάδα και το Ηράκλειο θα είναι οι τελικές επιλογές για την θέση. Το δυνατό μας σημείο είναι η σταθερή παρουσία στην Α2 και η γεωγραφική θέση μας, καθώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει εκπρόσωπος στην Α1.

Το γήπεδό μας είναι πάρα πολύ καλό, αλλά θέλει προσαρμογές για την Α1. Μιλάμε με τον Δήμο να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες για να πάρουμε το ΟΚ. Εχουμε κάνει συζητήσεις και για επέκταση των κερκίδων. Θεωρούμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Ας επιλεγεί η ομάδα που θα εκπροσωπηθεί κατάλληλα στην Α1, γιατί είναι ζητούμενο η βελτίωση για την Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Πηγή: SDNA.GR

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24