ΕΠΟ: Εξετάζουν πλάνο με 8 ομίλους

Πρωτάθλημα με οκτώ ομίλους, αποτελούμενοι από 13-14 ομάδες, σκέφτεται για την Γ΄Εθνική της σεζόν 2017 -18 η ΕΠΟ. Επιστρέφει το Κύπελλο Γ΄Εθνικής, καταργούνται τα μπαράζ ανόδου.

Σε μια μια σειρά αλλαγών, οι οποίες έχουν να κάνουν με το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, προχώρησε την Πέμπτη (30/6) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Μεταξύ αυτών είναι η επαναφορά του Κυπέλλου Γ΄Εθνικής, αλλά και η κατάργηση των αγώνων μπαράζ, κάτι που σημαίνει ότι από την προσεχή σεζόν οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, ανεβαίνουν απευθείας στην Γ΄Εθνική.

Παράλληλα μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο από το προσεχές πρωτάθλημα να πέσουν λιγότερες ομάδες, ουτός ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2017 -18 να γίνει με 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

Αναλυτικά οι αλλαγές που ετοιμάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

– Επαναφορά του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Αυτό είχε καταργηθεί κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

– Καταργούνται τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ.

– Οι πρωταθλήτριες ομάδες -των ΕΠΣ- θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.

– Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018  της Γ’ Εθνικής θα έχει 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

– Ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών θα παίρνει άνοδο στη Γ’ Εθνική.

– Οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου στη Football League για να ανέβουν οι τέσσερις.

– Εάν το Κύπελλο Ερασιτεχνών το κατακτήσει πρωταθλήτρια ομίλου Γ’ Εθνικής, η φιναλίστ έχει δικαίωμα ανόδου αρκεί να είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

– Από την προσεχή αγωνιστική σεζόν (2016-2017) θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες -ίσως 2- για να προκύψουν οι 8 όμιλοι την επόμενη σεζόν.

Έπειτα από τα παραπάνω, όλα δείχνουν ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, θα έχει είτε 4 ομίλους , είτε 6 κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Αύγουστο όταν και θα γίνει γνωστή η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με τα κριτήρια υποβιβασμού και ανόδου να είναι τα ίδια με πέρυσι.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που