Όσα είπε ο πρόεδρος του Τηλυκράτη Θανάσης Καραγιάννης στον Prisma 91,6 για το επεισόδιο με τον Σπύρο Φιορεντίνο από την Ζάκυνθο. Παρέμβαση στην εκπομπή από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κόκλα και κ. Φιορεντίνο!

Την δική του εκδοχή έδωσε ο πρόεδρος του Τηλυκράτη Θανάσης Καραγιάννης, με αφορμή την ραδιοφωνική συνέντευξη στελεχών της ομάδας της Ζακύνθου και συγκεκριμένα του γενικού αρχηγού του ΑΠΣ Ζάκυνθος Νίκου Κοντονή, όσο και του ανθρώπου που ισχυρίστηκε ότι  προπηλακίστηκε από θερμόαιμους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, ο Σπύρου Φιορεντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην ραδιοφωνική του συνέντευξη Όλα ξεκίνησαν όταν, ο κος Φιορεντίνος διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Εντουάρντο πάνω σε παίκτη της Ζακύνθου (Κολυβά). Τότε ο γενικός αρχηγός του Τηλυκράτη Νίκος Κατωπόδης έπιασε από τον λαιμό τον κο Φιορεντίνο με αποτέλεσμα ο διαιτητής Σπύρος Καζανάς να αποβάλλει αμφότερους από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο άνθρωπος της Ζακύνθου αποχώρησε αρχικά με συνοδεία αστυνομικού αλλά στη συνέχεια τον άφησαν εντελώς μόνο. Τότε και σύμφωνα με αυτά που είπαν τόσο ο κος Κοντονής, όσο και ο κος Φιορεντίνος, ένα τσούρμο θερμόαιμων οπαδών του Τηλυκράτη κατευθύνθηκε προς το μέρος του δεύτερου με άγριες διαθέσεις. Αφότου λοιπόν δέχτηκε τα πρώτα χτυπήματα, ο ταξίαρχος της αστυνομίας με άλλους αστυνομικούς τον προστάτεψαν ενώ στη συνέχεια στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο της Λευκάδας για εξετάσεις.

Στην περιγραφή του ο κος Φιορεντίνος λέει αναλυτικά: “Πήγα στο νοσοκομείο της Λευκάδας γιατί δεν ένιωσα καλά μετά τον προπηλακισμό που δέχτηκα. Εκεί με ανέλαβαν οι γιατροί οι όποιοι όμως δεν έγραψαν την αιτία της εισαγωγής μου και ενώ με εξέταζαν, μπήκε ένας κύριος με στολή και με μάσκα γιατρού και αφού έδιωξε τον άλλο γιατρό,. Ήρθε λοιπόν κοντά μου, έβγαλε τη μάσκα του και μου είπε: “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο πρόεδρος του Τηλυκράτη Θανάσης Καραγιάννης και δε σας πείραξε κανένας στο γήπεδο. Θυμάστε τι έγινε στον Α΄ γύρο όταν βρίζατε τη σύζυγο μου”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κος Καραγιάννης του είπε αν χρειάζεται κάποια βοήθεια με τον κ. Φιορεντίνο να αρνείται και να αποχωρεί λίγο αργότερα από το νοσοκομείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κος Καραγιάννης είναι γιατρός στο επάγγελμα.

Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής του ΑΠΣ Ζάκυνθος μετέβη στην αστυνομία εκεί όπου είχαν συλληφθεί τα δύο άτομα τα οποία τον προπηλάκισαν. Ο κος Φιορεντίνος δε θέλησε να κάνει μήνυση και αφού και οι δύο του ζήτησαν συγγνώμη, αποχώρησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού αρχηγού της Ζακύνθου Νίκου Κοντονή ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ήταν απαράδεκτα όλα αυτά που συνέβησαν, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Τηλυκράτη Νίκος Κατοπόδης, έπιασε χωρίς κανένα λόγο από τον λαιμό τον Σπύρο Φιορεντίνο”. Για την επίθεση στον Φιορεντίνο ανέφερε: “Είδα ένα τσούρμο ανθρώπων να επιτίθενται στον Σπύρο ο οποίος μετά την επέμβαση της αστυνομίας που τυχαία βρέθηκε εκεί γλύτωσε τα χειρότερα”.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καραγιάννης είπε πως έμεινε έκπληκτος από όσα διάβασε από το συγκεκριμένο site και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Ionian sport.

“Για όσους δεν γνωρίζουν έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μία φάση στο 50 με 55, στο οποίο σας αναφέρω ακριβώς τι γράφει το φύλλο αγώνος του διαιτητή το οποίο έχει προσυπογράψει και η Ζάκυνθος.

Στο 55ο λεπτό απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας Κατωπόδη Νικόλαο, διότι κινήθηκε απειλητικά και απώθησε βίαια τον εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας σ.σ κ. Φιορεντίνο, χωρίς να τον τραυματίσει.

Στο ίδιο λεπτό απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας Φιορεντίνο Σπυρίδων διότι κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώτο επόπτη πιάνοντας τους σφιχτά το δεξί χέρι του πρώτου βοηθού.

Αυτά τα λέει το φύλλο αγώνος του προχθεσινού αγώνα και αυτό δεν δέχεται αμφισβήτηση.”

Ο κύριος Φερεντίνος έφυγε από τον πάγκο της ομάδας του πήγε 50 μέτρα εκεί που ήταν ο λάισμαν το έπιασε το χέρι απειλητικά προκειμένου ενδεχομένως να βιαιοπραγήσει.

Εκεί παρενέβη ο δικός μας εκπρόσωπος ο οποίος τον απώθησε, προστατεύοντας τόσο τον λάισμαν, όσο και τον κύριο Φιορεντίνο αυτό σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο εάν προχωρούσε θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Επειδή εγώ δεν γνώριζα τι δουλειά κάνει, πρέπει να σας πω ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, καθηγητής δικαίου και λυκειάρχης και ένα δημόσιο υπάλληλο τον συνοδεύει πάντα η ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά τόσο στην υπηρεσία του όσο και στην ιδιωτική του ζωή.

Όταν μπαίνεις και πας 50 μέτρα και προσπαθείς να χειροδικήσει απέναντι στον πρώτο βοηθό ο πέλεκυς του νόμου είναι αμείλικτος.

Εκεί τον προφύλαξε και παρόλα αυτά δέχτηκε κόκκινη κάρτα και δικός μας παίκτης.

Στη συνέχεια ο κύριος Φιορεντίνος με την κόκκινη κάρτα έπρεπε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και να πάει στα αποδυτήρια.

Ο ίδιος θέλησε να κάνει τον γύρο του γηπέδου και αφού διανύσει τα 400 μέτρα γύρω από τα κάγκελα να πάει εκεί που κάθονταν οι φίλαθλοι της Ζακύνθου.

Στην πορεία εκεί καταλαβαίνοντας ότι υπήρχε μία ένταση στον αγωνιστικό χώρο από τα επεισόδια και τις αντεγκλήσεις βρέθηκαν 2 με 3 άνθρωποι στην πορεία, που ούτε κοντά ήμουν, αυτός που δεν έχω προσωπική άποψη, μόνο ιατρική, υπήρξε ένα “αγκάλιασμα” στον κ. Φιορεντίνο, δεν γνωρίζω αν τον χτύπησαν.

Όταν ζήτησε τις πρώτες βοήθειες εγώ ήμουν ήδη στο νοσοκομείο γιατί εφημέρευα, με ενημέρωσε ο αγροτικός γιατρός που πρέπει να με ενημερώσει για τα περιστατικά ότι πρόκειται για ένα περιστατικό ξυλοδαρμού.

Όταν κατέβηκα να δω ποιος είναι και να το εξετάσω, φορούσα την ιατρική μου στολή και τη μάσκα που μου επιβάλλει ο κανονισμός του νοσοκομείου, με τον κύριο Φιορεντίνο να αναφέρει στην συνέντευξή του ότι μπήκε κάποιος με στολή και μάσκα γιατρού, προφανώς αναφέρεται σε μένα και αφού έδιωξε τον άλλο γιατρό, εγώ δεν έδιωξα κανέναν, απλά τον εξέτασαν νευρολογικά.

Μάλιστα ο ίδιος ενώ ήταν πολύ καλά νευρολογικά, είχε έντονο στρες ψυχολογικό και άρχισε να βουρκώνει.

Τον έβαλα στο εξεταστικό κρεβάτι και κάθισα δίπλα του, έβγαλα τη μάσκα και του είπα ότι είμαι ο πρόεδρος του Τηλυκράτη.

Εάν σε έχει πειράξει κανείς εγώ είμαι κατά της βίας και σου ζητάω συγνώμη. Ο άνθρωπος βούρκωσε πιο πολύ και υπήρξε και μία πιο ανθρώπινη και τρυφερή σκηνή, άρχισε να κλαίει και τον είχα ακουμπήσει αγκαλιά.

Του λέω ότι αυτά συμβαίνουν στο γήπεδο, στον πρώτο γύρο ήταν 30 άτομα και έβριζαν από πίσω τη γυναίκα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος σας έβρισε εμένα και προσπάθησε να χειροδικήσει συμβαίνουν αυτά είναι μπάλα είναι και ποδόσφαιρο.

Κάθησε εκεί μέχρι να ηρεμήσει και ενώ το είπαμε να παραμείνει να τον εξετάσουμε ήθελε να φύγει με ίδια βούληση και αυτό έγινε την ώρα που κατέβηκε κάτω.

Στη συνέχεια βγήκαμε προς τα έξω τον πήγα στους αστυνομικούς πρώτα συνοδεία μαζί του κάθισα μαζί του για τρία λεπτά και του είπα αν χρειαστεί κάτι εδώ είμαστε.

Τώρα δεν καταλαβαίνω πού είναι το κατασκοπευτικό θρίλερ που με καταγγέλουμε γιατί έκανα τη δουλειά μου, του φέρθηκα σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, του ζήτησα συγνώμη αν έχει συμβεί κάτι γιατί δεν ήμουν παρών γιατί καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Εγώ προσωπικά τον κύριο Κοντονή δεν τον γνωρίζω. Όσον αφορά αυτά τα οποία λέει ότι έπιασε από το λαιμό τον κ. Φιορεντίνο εγώ σας διάβασα το φύλλο αγώνα.

Μάλιστα θέλω να πω πως πρόσφατα ο αστυνομικός διευθυντής μου έστειλε σε screenshot, κάτι υβριστικά μηνύματα που έχουν γράψει η δική μας προς το Ζακυνθινούς. Πήρα αυτούς που διαχειρίζονται την σελίδα και μου είπαν ότι αυτά είναι από τον Δεκέμβρη και τα έχουμε κατεβάσει και τα έχουν κρατήσει από τότε.

Παρεμπιπτόντως θέλω να πω και να το ακούσουν οι Ζακυνθινοί από την συνεργασία που είχαμε με τους οπαδούς που ήρθαν από τη Ζάκυνθο. Ήταν πάρα πολύ ωραία η ατμόσφαιρα η ποδοσφαιρική ήταν κύριο όλοι κανένα παράπονο.

Το πρόβλημα στη Λευκάδα υπάρχει με ένα συγκεκριμένο άτομο που δεν ανήκει στη Ζάκυνθο και από κει νομίζω πως έχουν προκύψει όλα αυτά και το Δεκέμβρη και τώρα δεν θέλω όμως να ονομάσω ούτε να πω τίποτα και θέλω να σταματήσω εδώ.

 

Παρέμβαση τηλεφωνική έκανε ο πρόεδρος της ομάδας της Ζακύνθου κ.Κόκλας κατηγορώντας ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο του Τηλυκράτη πού δυναμίτησε όλο το κλίμα.

Μάλιστα ο ίδιος λέει ότι δεν ήταν και στο γήπεδο και έχει εφημερία.

Στο παιχνίδι στην Ζάκυνθο Τηλυκράτης ήταν πρώτος, ο κύριος Καραγιάννης μαζί με άλλους τέσσερις και πέντε παράγοντες της ομάδας κάθισαν μαζί με δικούς μας φιλάθλους στην Κερκίδα.

95 λεπτά μέχρι να λήξει το παιχνίδι ο κύριος Καραγιάννης καθόταν μαζί με Ζακυνθινούς φιλάθλους στην κερκίδα τους βανδάλους.

Την σύζυγό του που εγώ δεν την γνώριζα ήταν στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στο δικό μας στον πάγκο, γιατί έτυχε να είμαι στον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο του τηλυκράτη και τραβούσε φωτογραφίες.

Μπορεί κάποιοι ανεγκέφαλοι να φώναξαν κάποια πράγματα στη γυναίκα και αυτό το καταδικάζουμε.

Το παιχνίδι τελειώνει κερδίζουμε, παραμένει πρώτος ο Τηλυκράτης, έχασε 2-0 και έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα.

Είμαι εγώ στην καταπακτή του γηπέδου μαζί με τον αστυνομικό που είναι υπεύθυνος για την περιφρούρηση του αγώνα και μαζί με τους security και το γιατρό.

Ξαφνικά χτυπάει πλαϊνή πόρτα είναι ο κύριος Καραγιάννης τον οποίον δεν γνώριζα μαζί με μία κυρία.

Η κυρία αρχίζει να μας βρίζει και να μας λέει ότι είμαστε γύφτοι και ελεεινοί. Επαναλαμβάνω πως για 90 λεπτά τραβούσα φωτογραφίες γιατί έμαθα ότι είναι και δημοσιογράφος μέσα στον αθλητικό χώρο και δεν της μίλησε κανείς.

Από πίσω ήρθε ένας κύριος λέγοντας πως είναι ο πρόεδρος του Τηλυκράτη και μου είπε χαρακτηριστικά Ελάτε στη Λευκάδα μπιπ.

Εμείς έχουμε κερδίσει μία ομάδα που δεν μας έχει κάνει ούτε ένα σουτ. Έχω εγώ λόγο να πάω να τσακωθώ με κάποιον άνθρωπο από την άλλη ομάδα;

Όλη αυτή η ένταση προήλθε από τις λάθος πληροφορίες που είπε ο κύριος Καραγιάννης και μετέφερε στη Λευκάδα.

Ακούγοντας την συζήτηση ο κύριος Καραγιάννης αμφισβήτησε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας, λέγοντας συγκεκριμένα πως πήγε μπροστά στους αστυνομικούς και στον Πρόεδρο της Ζακύνθου και τους είπα ελάτε στη Λευκάδα και εγώ θα σας μπιπ.

Παρόλα αυτά  είπε πως στην Λευκάδα ήταν 80 άτομα και δεν είναι τίποτα. Το εάν από κει και πέρα έγινε ένα μικρό επεισόδιο στη διάρκεια που ο κ. Φιορεντίνος έκανε για να πάει στην κερκίδα του δεν είμαι εγώ υπεύθυνος.

Γνωρίζουν κάποια δική μου δήλωση να έχω γράψει κάπου σχόλια; Να είπα σε κάποιον ότι εγώ εδώ παράξενο νήματα ήταν το αντίθετο;

Εάν θέλει ο κύριος πρόεδρος να λήξει αυτό το θέμα και να είμαστε αγαπημένοι να το λήξουμε. Η σύζυγός μου με άδεια του παρατηρητή βεβαίως ήταν 90 λεπτά στον αγώνα και τράβαγε φωτογραφίες κάνοντας τη δουλειά της.

Όταν τελείωσε το παιχνίδι είχε φύγει ακόμα και ο Ερυθρός Σταυρός, από πίσω είχαν πάει περίπου 15 άτομα χτυπούσαν τον πάγκο, είχε φοβηθεί και έψαχνε κάποιον να βρει για να την πάρει. Μου άνοιξαν μία πλαϊνή πόρτα πέρασα μέσα και την πήρα και ήρθα προς εσάς εκνευρισμένος και ίσως να είπα μισή κουβέντα παραπάνω, όχι όμως να σας βλαστημίσω και μπροστά στον αστυνομικό διευθυντή.

Ο κύριος Κόκλας είπε πως επειδή γνωρίζει πως ο κύριος Καραγιάννης είναι ηθικός αυτουργός στην αστυνομία είπα του κυρίου Φιορεντίνου να προχωρήσει σε μηνύσεις για να πάνε αυτοί οι δύο τύποι στην φυλακή με τον αθλητικό νόμο.

Εγώ το θέμα δεν το λίγο εδώ πέρα στο ζήτημα θα συνεχιστεί γιατί ήταν άνανδρη η επίθεση 30 ανθρώπων σε έναν και αυτό το πράγμα δεν θα το συγχωρήσω ποτέ.

 

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο κύριος Φιορεντίνος παρουσία του προέδρου του Τηλυκράτη Θανάση Καραγιάννη στη γραμμή.

“Ο κύριος Καραγιάννης επειδή είναι πρόεδρος ομάδας θα έπρεπε πριν πει για μένα για το γεγονός ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος καθηγητής και ότι με γλίτωσε κιόλας ο γενικός αρχηγός της ομάδας του που θα έπρεπε να το γνωρίζει, επειδή είπε ότι εγώ μπορεί να είχα πρόθεση να χτυπήσω κάποιον, θα αναφερθώ σε αυτό διότι αν γυρίσετε στην συνέντευξη πίσω του κυρίου Καραγιάννη με το περιστατικό όταν τον ρωτήσατε για τον άνθρωπο που ήρθε προς τα πάνω μου σας είπα ότι δεν ήμουν πολύ κοντά και στη συνέχεια σας είπε ότι ήταν στο νοσοκομείο και είχε εφημερία.

Εγώ θα περίμενα από χθες το βράδυ ο κύριος Καραγιάννης εάν τιμούσε τα παντελόνια που φοράει, την ιστορία του Τηλυκράτη με είχε βγάλει ανακοίνωση, να είχε καταδικάσει τα όσα είχαν συμβεί και μετά είχε στείλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παντού και να είχε ζητήσει συγνώμη δημόσια και από την ομάδα.

Ήμουν εκπρόσωπος της ομάδας και συνέβησαν αυτά, ο ίδιος λέει τη μισή αλήθεια.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την ομάδα μου, δεν είχα καμία σχέση με τον πάγκο, δεν είχα καμία απειλητική διάθεση προς το λάισμαν, ήταν ο ποδοσφαιριστής μας κάτω πήγε και του είπα πως ήταν καθαρή φάση, τον ακούμπησα στο χέρι και του είπα γιατί δεν σηκώνεται τη σημαία να ενημερώσετε τον διαιτητή ότι αυτό είναι κόκκινη κάρτα;

Εκεί ήρθε ο κύριος γενικός αρχηγός από πίσω με απώθησε από το λαιμό και μου είπε τι δουλειά έχεις μπροστά στον πάγκο μας να έρθεις να διαμαρτυρηθείς.

Απέναντί μου κινήθηκαν απειλητικά φίλαθλοι και σύμφωνα με την συνέντευξη του που σας είπε λίγο πριν ότι ήταν πολύ κοντά ήταν Προφανώς στην απέναντι πλευρά από εκεί που άρχισαν να τρέχουν οι φίλαθλοι κατα πάνω μου.

Όσον αφορά τον πρώτο γύρο ήταν θλιβερό γιατί όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Τηλυκράτη καλλιεργούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλο αυτό το τρομακτικό κλίμα, για αυτό ζητήσαμε και εμείς από την αστυνομία να είναι εκεί.

Ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι αναφορικά με το θέμα του Δεκεμβρίου η Ζάκυνθος έχει τη δική της άποψη και εγώ περιγράφω τη δική μου.

Αναφορικά με όσα λένε ότι εγώ λέω, επαναλαμβάνω ότι εγώ διάβασα το φύλλο αγώνα, το οποίο λέει ότι ο εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης ομάδας κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώτο βοηθό, διαμαρτυρόμενος στην απόφασή μου πιάνοντας σφιχτά το χέρι του βοηθού και αυτό τα λέει το φύλλο αγώνα.

Αν συνέβη αυτό και δεν συνέβη και έχει γράψει λάθος ο διαιτητής να το δεχτώ και αυτό, όμως διάβασα τι λέει το φύλλο αγώνας.

Όμως στο νοσοκομείο έχει κάποιο πρόβλημα με την δική μου συμπεριφορά, δεν του είπα να του ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά των οπαδών μας;

Ο κύριος Φιορεντίνος επανέλαβε ότι η αλήθεια είναι μισή καθώς ο κύριος Καραγιάννης ήρθε μετά από μισή ώρα στο νοσοκομείο και όταν εγώ είχα ήδη εξεταστεί.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω θυμό, έχω παίξει ποδόσφαιρο ξέρω πώς ενεργούν και παρακινούνται και οι φίλαθλοι και όλοι, εγώ θέλω να τονίσω πως δεν παρατηρήσαμε ποτέ κανέναν φίλο στη Ζάκυνθο, το πράγμα θα έπρεπε να είχε καταδικαστεί και όχι μετά την ήττα από την Ζάκυνθο να δημιουργούν κλίμα για να δικαιολογήσουν μία ήττα.

 

ΠΗΓΗ| www.lefkadatoday.gr

 

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί