Νέα ήττα από Δούκα 70-63 για την Δόξα Λευκάδας

Την εντός έδρας ήττα με 63-70 από τον Δούκα γνώρισε η ΔΟΞΑ Λευκάδας στο παιχνίδι που θα σφράγιζε την είσοδό της στα play off του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι σε όλο το παιχνίδι ήταν κακοί και δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο φιλοξενούμενος Δούκας τους έβαλε δύσκολα και πήρε ένα σπουδαίο διπλό που θα μπορούσε να είναι πιο άνετο αν η ομάδα της Λευκάδας δεν είχε κάνει το ξέσπασμά της στη τελευταία περίοδο. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η δύναμη.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Η πρώτη περίοδος κύλησε με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα σε άμυνα κι επίθεση αλλά καμία να μην μπορεί να χτίσει μια διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν και το πιο παραγωγικό και το τέλος του βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με 20-19. Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Φώτη Τακιανού ήταν σαν να μην μπήκαν στο παρκέ να αγωνιστούν. Αντίθετα οι παίκτες του Κου Συμεωνίδη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, πράγμα που έγινε.

Η ομάδα της Δόξας επιθετικά έκανε ένα από τα χειρότερά της δεκάλεπτα(αν όχι το χειρότερο), σκοράροντας με το σταγονόμετρο. Αμυντικά φαινόταν πως δεν έχουν λύσεις να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους. Σε αυτή τη περίοδο οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να μην ξέρουν τι κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι ουσιαστικά ήρθε η κατάρρευση. Αν κάποιος δει συνολικά το παιχνίδι θα καταλάβει πως το δεύτερο δεκάλεπτο στοίχησε στους γηπεδούχους τη νίκη. Η ομάδα του Δούκα με ένα επιμέρους 6-17 πάει στα αποδυτήρια με το +10 και 26-36. Στην επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ όλοι θα περίμεναν μια άλλη εικόνα, όμως αυτό έμεινε σαν σκέψη γιατί μέσα στο παρκέ το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά και με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν ένα σταθερό προβάδισμα κι έκλεισαν τη Τρίτη περίοδο μπροστά με το +11 (39-50).

Με δέκα λεπτά να μένουν και το σκορ να τους βρίσκει πίσω με 11 πόντους, η ομάδα της Λευκάδας καλείται να κάνει μια γενναία και μεγάλη ανατροπή. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τη κατάσταση. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού παρά το κακό τους παιχνίδι κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς όμως στα κρίσιμα σημεία της ολικής επαναφοράς πάντα κάτι στράβωνε κι έτσι αυτή η μεγάλη ανατροπή για την ΔΟΞΑ δεν ήρθε ποτέ και μοιραία ηττήθηκε με 63-70 από τον ανώτερο Δούκα. Παρά τη σημερινή ήττα η ομάδα της Λευκάδας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στα play off του πρωταθλήματος, κάτι που θα θέλει να σφραγίσει στο Περιστέρι την ερχόμενη αγωνιστική, εκεί δηλαδή που στρέφονται τα βλέμματα των ανθρώπων της ομάδας.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που