Οδυσσέας Νυδριού: Ζουριδάκης – Κτενάς, μίλησαν στο lefkadapress.gr

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Νυδρί για να είναι όλα στην εντέλεια το διήμερο των εκδηλώσεων αδελφοποίησης της Μονακό με τον Οδυσσέα Νυδριού. Ήδη φτάνουν στην περιοχή οι πρώτοι καλεσμένοι από το Μονακό και οι άνθρωποι του Οδυσσέα φροντίζουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Μία ημέρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων βρεθήκαμε με δύο από τους παράγοντες του Οδυσσέα τον νυν πρόεδρο, Σπύρο Κτενά και το δημοτικό σύμβουλο και παράγοντα της ομάδας , Ευτύχη Ζουριδάκη όπου μίλησαν στο lefkadapress για την σημασία αυτής της αδελφοποίησης.

Σπύρος Κτενάς

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό σωματείο, όπως είναι η Μονακό.

Η αδελφοποίηση μεταξύ της Μονακό και του ιστορικού σωματείου της περιοχής μας τον Οδυσσέα Νυδριού δεν αναβαθμίζει μόνο τον αθλητισμό αλλά επίσης τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο νησί μας. Με την αδελφοποίηση ερχόμαστε πιο κοντά όχι μόνο με την Μονακό αλλά στον ιδιοκτήτη της Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ που από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας γι αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η καλή γειτονία.

* Τι σημαίνει για την περιοχή η αγορά του Σκορπιού από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, μια και έχω προσωπική άποψη αφού μετέφερα για χρόνια τους εργαζόμενους στο νησί, από το 2007 και μετά , τότε που ξεκίνησε και η κρίση και λόγω του ότι η Αθηνά Ωνάση δεν είχε ξαναέρθει ποτέ, το νησί είχε πάρει την κατιούσα. Άρχισε και μειωνόταν το προσωπικό και πιστεύω ότι αν δεν είχε αγοραστεί, ο Σκορπιός τώρα θα είχε τελειώσει. Με αυτή την αγορά λοιπόν το νησί πήρε και πάλι ζωή. Το σημαντικό είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που βρήκαν και πάλι εργασία. Αυτή την εποχή , όπως βλέπω που μεταφέρονται απέναντι , εργάζονται πάνω από 40 άτομα , εκτός από τις εργολαβίες που δουλεύουν στο νησί. Με αυτή την κρίση που υπάρχει δίνονται πολλά μεροκάματα στην περιοχή μια και οι περισσότεροι που εργάζονται επάνω στο Σκορπιό είναι Λευκαδίτες.

Ζουριδάκης Ευτύχιος

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διήμερο, για το Νυδρί , την Λευκάδα και πρωτίστως για την ομάδα μας τον Οδυσσέα Νυδριού. Ο Οδυσσέας φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον τόπο μας. Επομένως ο στόχος αυτού του διημέρου είναι πάνω απ όλα να προβάλλουμε την Λευκάδα. Με τους νέους μας φίλους, που θα υπογράψουμε πρωτόκολλα συνεργασίας ελπίζουμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Και αυτό που θέλω να τονίσω είναι η μετά εποχή. Να μην μείνουμε στα χαρτιά και να προχωρήσουμε σε ουσιαστική συνεργασία η οποία θα βοηθήσει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη όλης της Λευκάδας. Μπορούμε για παράδειγμα του χρόνου στο Νυδρί να οργανώσουμε μία προπονητική ημερίδα με ένα σημαντικό προπονητή της Μονακό που θα είναι χρήσιμη για όλη την ευρύτερη περιοχή. Στο χέρι και των δύο μας είναι να αξιοποιήσουμε σωστά αυτή την αδελφοποίηση.

* Η παρουσία της οικογένειας στην περιοχή;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την παρουσία της οικογένειας στο νησί τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κατ αρχήν πήρε ζωή το νησί που ήταν νεκρό. Νέοι άνθρωποι από την περιοχή έπιασαν δουλειά, πολύ σημαντικό δεδομένο για την εποχή που ζούμε. Εμείς δεν θέλουμε να συμβούν τα όσα είχαν συμβεί παλαιότερα με τον Ωνάση. Τον Ωνάση τον πυροβολούσαν. Αυτό δεν θέλουμε λοιπόν να ξανασυμβεί. Θέλουμε τον κ. Ριμπολόβλεφ και την οικογένειά του μία καλή γειτονία. Διακριτική με τον καθένα στα όριά του. Εμείς τους θέλουμε φίλους μας και αυτό έχει κάνει ήδη η οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Έχει δείξει δείγματα αγάπης στο λευκαδίτικο λαό . Ήδη έχουν γίνει αρκετά πράγματα για την Λευκάδα. Και γι αυτό τους ευχαριστούμε .
Βιβιάννα Βαρδή

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει