Δόξα Λευκάδας – Μαχητές Δόξας Πευκών 74-57

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ΔΟΞΑ Λευκάδας συνέχισε το νικηφόρο σερί της επικρατώντας των Μαχητών Δόξας Πεύκων με 74-57. Το παιχνίδι αυτό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μιας κι οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, όμως η ουσία είναι πως οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύτιμη νίκη στη προσπάθεια που κάνουν για την είσοδό τους στα play off κι αυτό το αποτέλεσμα τους έστειλε μόνους στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Το παιχνίδι από την αρχή έδειχνε πως θα είναι σκληρό και θα κριθεί ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές και αρκετά άστοχες, όμως η πρώτη περίοδος ήταν σίγουρα η πιο παραγωγική. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού προσπαθούσαν να χτίσουν μια διαφορά όμως οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν άνευ όρων και έμεναν κοντά στο σκορ. Η πίεση που ασκούσαν στους γηπεδούχους είχε σαν αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξη με ισχνό προβάδισμα της Δόξας, 22-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κου Χατζηκυριακίδη αιφνιδίασαν τους παίκτες της Δόξας με αποτέλεσμα να περάσουν και μπροστά στο σκορ. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πέρασαν ξανά μπροστά, όμως η νέα προσπάθεια να πάρουν και μια διαφορά ασφαλείας δεν είχε αποτέλεσμα και οι κακές επιθέσεις και των δύο ομάδων ήταν πλέον δεδομένες. Το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, αντίθετα με το πώς ξεκίνησε το παιχνίδι, όμως η ουσία και πάλι ήταν το προβάδισμα των γηπεδούχων. Με μπροστάρη τον Καρύδα η ομάδα της Λευκάδας πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με +4, 38-34.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα πάνω κάτω ήταν η ίδια, λάθη επί λαθών κι από τις δυο πλευρές, χαμένες επιθέσεις όμως αθόρυβα οι παίκτες του Κου Τακιανού άρχισαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους χωρίς να απειλούνται πλέον τόσο πολύ. Με εξαίρεση κάποια μικρά ξεσπάσματα, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλούσουν περισσότερο κι η κατάσταση άρχισε να διαμορφώνεται φυσιολογικά υπέρ των γηπεδούχων. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρίσκει τη ΔΟΞΑ μπροστά με +10, 57-47, και την ευκαιρία στο τέλος να καθαρίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη τελευταία στροφή του αγώνα, τα πράγματα είχαν μπει στη θέση τους. Η ομάδα της Λευκάδας δεν δυσκολεύτηκε περισσότερο αυξάνοντας σταθερά το προβάδισμά της. Οι φιλοξενούμενοι όσο κι αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να επανέλθουν κι οι γηπεδούχοι επικράτησαν εν τέλει εύκολα με 74-57. Αυτή ήταν η Τρίτη σερί νίκης της Δόξας, που πλέον στρέφει το βλέμμα της στο επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας που μάχεται για τη σωτηρία.

 

Δεκάλεπτα: 22-20, 38-34, 57-47, 74-57
Διαιτητές: Διαμαντής-Βαρδάλος-Δημόπουλος
ΔΟΞΑ (Τακιανός): Βαγενάς 3, Τραϊανός 8 (2), Καρύδας 18 (1), Πετρόπουλος 4, Χρυσόπουλος 2, Μανούσος 8, Κανονίδης 10, Κέντζο 2, Πεταλωτής 3 (1), Τσαλδάρης 16 (2), Γεωργάκης.
ΜΑΧΗΤΕΣ (Χατζηκυριακίδης): Απιδόπουλος, Μπουρδάνος 1, Γερομιχαλός 9 (1), Ελευθεριάδης 5, Μαυρογιάννης 4, Τοπάλης 5 (1), Γράβας 6, Μάρουσιτς 10 (2), Θορστέινσον 17.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει