ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: Λάθος που έφυγαν οι μισές διμοιρίες ΜΑΤ το Σάββατο

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Δρακονταειδής, μίλησε στο prisma 91.6 το πρωί της Δευτέρας για τα γεγονότα που σημάδεψαν το 17ο final four μπάσκετ γυναικών που έγινε στη Λευκάδας

Αναλυτικά όσα είπα:

Ο Δήμαρχος  Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής μίλησε στην εκπομπή  του Κώστα Καζαντζίδη και απαντώντας στους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου Βιβιάννας Βαρδή, η οποία λίγο νωρίτερα υπογράμμισε ότι η  αστυνομία ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για τη διεξαγωγή του Final Four, αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο λέγοντας ότι ο ίδιος θα μιλήσει με στοιχεία.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας υπογράμμισε ότι ότι έγινε έγινε ήταν σε  πλήρη συνεννόηση με την αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας, καθώς ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην  διοργάνωση χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία.

Στις συσκέψεις που έγιναν ήταν παρών αστυνομικός Διευθυντής  Λευκάδας,  επομένως αυτά που ειπώθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Ο κύριος  Δρακονταειδής υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, έγκαιρα έστειλε και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και στον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού έγγραφα  ζητώντας  μέριμνα για τα θέματα της προστασίας κάτι που έκανε και η τοπική ατομική διεύθυνση, επομένως οι πάντες ήταν ενήμεροι, έγινε σύσκεψη παρουσία του εισαγγελέα,της Αστυνομίας, του λιμεναρχείου, της ΕΟΚ,  διότι σε όλα   διοργανώτρια είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με τον Δήμο Λευκάδας να είναι συνδιοργανωτής, λέγοντας ότι μερικοί αυτό το ξεχνούν.

Σε όλες αυτές τις σκέψεις η δημοτική αρχή έθεσε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο τα ζητήματα της ασφάλειας, ότι άλλο ακούγεται και ακούγονται τόσα πολλά, δεν αποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι τα στοιχεία είναι σαφή τα έγγραφα είναι σαφή, οι συσκέψεις είναι σαφείς, με τον ίδιο να αναφέρει ότι  με τον αστυνομικό διευθυντή τον τελευταίο ενάμιση μήνα μιλάνε σε καθημερινή βάση κάτι που μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει.

Ωστόσο το είδος των μέτρων,  καθώς και το μέγεθος δεν εξαρτώνται από το Δήμο,  είναι αστυνομικής λογικής με τον Δήμο να μην έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει,  απλά να θέτει μόνο τα ενδεχόμενα, υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα θλιβερά επεισόδια ο κύριος  Δρακονταειδής ανέφερε ότι βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο αμέσως μετά την ολοκλήρωση τους,  γιατί τότε ειδοποιήθηκε, με τον ίδιον να θέτει ένα κρίσιμο ζήτημα που ενδεχομένως να ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε εκεί που οδήγησε.

Όπως ανέφερε η  αστυνομία όπως αποδείχθηκε στην πορεία γνώριζε ότι θα ερχόντουσαν, με τον ίδιον να λέω ότι κατά τη γνώμη του το λάθος  που οι μισές διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ παρέμειναν στον νησί την πρώτη ημέρα του αγώνα, έφυγαν την επόμενη μέρα,  κάτι το οποίο είναι λάθος κατά την προσωπική του γνώμη.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας  ανέφερε ότι και οργανωτικά και αγωνιστικά αλλά ακόμα και στο κομμάτι της συμμετοχής του κόσμου η οργάνωση ήταν εξαιρετική και αυτό το επιβεβαιώνει  και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η οποία στο κομμάτι της διοργάνωσης έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι μέσα αυτή την ιστορία και μέσα από τα λίγα χρήματα που είχε δημοτική αρχή,  ενίσχυσε και βοήθησε να βελτιωθούν και  οι υποδομές του κλειστού βγαίνοντας συνολικά κερδισμένο το μπάσκετ, καθώς ο λόγος που διεκδίκησαν τη διοργάνωση του,  είναι ότι τόσο η Δόξα που βρίσκεται στην Α2 κατηγορία και διεκδικεί την άνοδο της στην Α1,  όσο και η Νίκη που βρίσκεται στην πρώτη εθνική κατηγορία, επιβεβαιώνουν ότι το μπάσκετ παίζει κυρίαρχο ρόλο στον αθλητικό  τομέα του νησιού.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των