FINAL FOUR ΛΕΥΚΑΔΑ 18-20/3: Οι δηλώσεις για τον μεγάλο τελικό

Ο πρώτος τίτλος στο γυναικείο μπάσκετ κρίνεται αύριο στη Λευκάδα. Στις 15:00 (Novasports7) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον 17ο τελικό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών.

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν σήμερα το μεσημέρι την προετοιμασία τους στο ΔΑΚ Λευκάδας και ανυπομονούν να μπουν αύριο στο γήπεδο για να διεκδικήσουν την κούπα. Στην πόλη της Λευκάδας, μάλιστα, όλα είναι έτοιμα για τον αυριανό τελικό και άπαντες ελπίζουν ο αγώνας να είναι μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ.

Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων ξέρουν πολύ καλά ότι σε τέτοιους αγώνες μετρούν πολλοί παράγοντες και… διψούν για το τρόπαιο.

Η πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού Λολίτα Λύμουρα μιλώντας για τον αυριανό τελικό σχολίασε: «Είναι ο πρώτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και είναι κάτι το ξεχωριστό.  Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου μετά από καιρό, αλλά για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό. Ο αυριανός αγώνας δεν έχει καμιά σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ή τον ημιτελικό. Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Και για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες 100% και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης και να βρεθούμε σε καλή αγωνιστικά ημέρα».

Η Κεανί Αλμπάνεζ στην πρώτη της χρονιά στον Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου. Η νεαρή σμολ φόργουορντ είπε χαρακτηριστικά ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στον πρώτο μου τελικό. Ανυπομονώ να γίνει ο αγώνας και να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαστε μια οικογένεια, χαίρομαι για τις συμπαίκτριές μου και την ομάδα και ελπίζω να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Στις δυνατότητες του Ολυμπιακού, από την άλλη πλευρά, ποντάρει η Πέλη Παπαμιχαήλ, η οποία τόνισε αναφορικά με τον τελικό. «Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι καλύτερες του θεσμού. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να γίνει ένας ωραίος αγώνας χωρίς παρατράγουδα. Έχω πίστη στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Είναι ένας τελικός, έχουμε μάθει να ανταποκρινόμαστε στην πίεση και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τέτοια παιχνίδια, όπως ο αυριανός τελικός, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και το θέλει περισσότερο θα πάρει και την κούπα. Σε αυτούς τους αγώνες οι τακτικές περνάνε σε δεύτερη μοίρα και μετράνε οι προσωπικότητές και η δίψα για τη νίκη».

Τέλος η διεθνής πλέι μέικερ του Ολυμπιακού Όλγα Χατζηνικολάου υποστήριξε: «Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι που πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θέλουμε πολύ να πετύχουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Μακάρι να είναι ήρεμα τα πράγματα και να ευχαριστηθεί ο κόσμος τον τελικό. Εύχομαι, βέβαια, να είμαστε εμείς οι Κυπελλούχοι αύριο το απόγευμα. Θεωρώ ότι όποια ομάδα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και με λιγότερο άγχος θα πάρει το τρόπαιο».

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του Φάιναλ Φορ. Ο Αθηναϊκός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ με «έπαθλο» την κατάκτηση της 3ης θέσης στη διοργάνωση.

Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 20 Μαρτίου

Μικρός Τελικός 

ΔΑΚ Λευκάδας 12.00 Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ Βαρδάλος-Δημόπουλος-Λιότσος (Κανελλόπουλος)

Τελικός

ΔΑΚ Λευκάδας 15.00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Κανελλόπουλος)

*Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Novasports7.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:



OI ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

DSC_0002 SAILINN-LOGO_13
GAZIS_logoLOGO_PETERS
armatas_logo 12516004_1001979839849522_496694194_n
zervas

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει