Το «ΦΩΣ» παρουσιάζει τους προπονητές των 14 ομάδων του 5ου Ομίλου Γ’ Εθνικής – Οι άνθρωποι που κάθονται σε….ηλεκτρικές καρέκλες

Αρχίζoυν την ερχόμενη Κυριακή οι αγώνες στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες από Ήπειρο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Γρεβενά, Καστοριά και ορισμένες ομάδες από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα έναρξης των αγώνων οφείλεται στην προσθήκη και του Α. Ο. Κέρκυρας. Είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ανθρώπους των πάγκων, τους προπονητές των ομάδων που θα καθίσουν στις λεγόμενες «ηλεκτρικές καρέκλες», καθώς στην Ελλάδα πολλές φορές οι τεχνικοί ήταν τα εύκολα θύματα. Το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς έχουν να κάνουν με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και με περιορισμένες δυνατότητες από τα σωματεία και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ας ξεκινήσουμε από τη Δυτική Μακεδονία. Τον νομό Καστοριάς εκπροσωπεί ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας με προπονητή τον Πασχάλη Δημητρίου που ανανέωσε τη συνεργασία. Η μεγάλη ομάδα των «γουναράδων» που το 1980 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη! Και στα γειτονικά Γρεβενά ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Πυρσός βολοδέρνει στην απαξίωση και στο τοπικό πρωτάθλημα. Τον νομό θα εκπροσωπήσει στη Γ’ Εθνική η φιλόδοξη ομάδα του Κτηνοτροφικού Αστέρα Καληράχης με προπονητή τον Γιώργο Βλάχο.
Από τα Γιάννινα η Θύελλα Κατσικά θέλει να κάνει καλή παρουσία με προπονητή τον παλιό άσο του ΠΑΣ Γιάννινα Πέτρο Κοντοδήμα. Η Θύελλα είναι μοναδική ομάδα από τον νομό στη Γ’ Εθνική, αφού ο Α. Ο. Ανατολής δεν δήλωσε συμμετοχή. Στην Άρτα η ιστορική Αναγέννηση ενισχύθηκε με μεταγραφές ποιοτικών παικτών για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα. Στον πάγκο κάθεται για τρίτη χρονιά ο παλιός άσος της ομάδας Τάσος Νταλάκας. Στην Πρέβεζα ο τοπικός ΠΑΣ έκανε επανεκκίνηση, με νέους παίκτες από την περιοχή και προπονητή τον Άγγελο Μπέκα. Άλλη μια ιστορική ομάδα που ψάχνει τη χαμένη της ταυτότητα. Αρκετά φιλόδοξος παρουσιάζεται φέτος ο Αχέρων Καναλακίου, που στη δεκαετία του ’90 αγωνίστηκε στην παλιά επαγγελματική Γ’ Εθνική. Στον πάγκο του Αχέροντα κάθεται ο Βαγγέλης Τζιάρας, που πέρσι ήταν στο Σούλι Παραμυθιάς. Στο παρελθόν ήταν στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΗΠ και στην Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Από τον νομό Θεσπρωτίας δεν υπάρχει ομάδα στη Γ’ Εθνική, καθώς το Σούλι Παραμυθιάς δεν δήλωσε συμμετοχή για τη νέα σεζόν, μετά από καλή παρουσία που είχε σε αυτήν την κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια.

Προπονητής στον Τηλυκράτη Λευκάδας είναι ο έμπειρος Γιάννης Νταλακούρας, με θητεία σε Παναιτωλικό, Αναγέννηση Άρτας, Φωκικό, Μεσολόγγι και άλλες ομάδες.  Στη Λευκάδα κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά βάσει των μεταγραφών που έκαναν θα είναι από τα φαβορί για άνοδο. Στο «νησί των Φαιάκων», με πρωτοβουλία των παλαιμάχων παικτών, δραστηριοποιήθηκε η ερασιτεχνική ομάδα του Α. Ο. Κέρκυρα, αφού η ΠΑΕ έχει τις γνωστές περιπέτειες μετά τον υποβιβασμό από τη Σούπερ Λιγκ 2. Προπονητής στον ΑΟΚ είναι ο παλιός ποδοσφαιριστής Γιάννης Χονδρογιάννης. Στον ΟΦΑΜ Κέρκυρας ανανέωσε τη συνεργασία ο Σάββας Σιδερόπουλος, ενώ στην Α. Ε. Λευκίμμης το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Κορομπόκης που πέρσι ήταν στον Θιναλιακό.

Την επαρχία Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας θα εκπροσωπήσει η Θύελλα Μοναστηρακίου, νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική. Το Μοναστηράκι είναι γραφικό και δυναμικό χωριό «σκαρφαλωμένο» στα Ακαρνανικά Όρη, βιγλάτορας στον Αμβρακικό κόλπο. Προπονητής και τη νέα σεζόν θα είναι ο Ηρακλής Στασινός, παλιός παίκτης της Αναγέννησης Άρτας. Στον Παναγρινιακό, που έχει συνεργασία και με τον Παναιτωλικό, προπονητής είναι ο πολύπειρος Βασίλης Ξανθόπουλος, που δούλεψε παλιότερα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Α. Ε. Μεσολογγίου, Αναγέννηση Άρτας, ΠΑΣ Πρέβεζα, Α. Ε. Καραϊσκάκη, Αμφίλοχο Αμφιλοχίας και άλλες ομάδες. Στον Αμβρακικό Λουτρού, ένα χωριό κοντά στην Αμφιλοχία, προπονητής ανέλαβε ο Γιώργος Γιάκος, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Γιάννου. Νεοφώτιστη ομάδα, που θα παλέψει για την παραμονή. Τέλος, στην Α. Ε. Μεσολογγίου, που παλιότερα με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική, προπονητής είναι ο Γιώργος Ταράσης, που πριν ήταν επί 15 χρόνια στις ομάδες νέων του Παναιτωλικού.

Σας συστήσαμε τους 14 κόουτς των ομάδων του 5ου ομίλου Γ’ εθνικής. Επειδή είναι πολύ δύσκολο το έργο τους, να τους ευχηθούμε δύναμη και καλό κουράγιο στη μάχη που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή.

“ΦΩΣ” – Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την