Δόξα Λευκάδας| Ήττα στο φιλικό με IBC 68-50

Φιλική νίκη με σκορ 68-50 κατέκτησε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το IBC επί της Δόξας Λευκάδας, μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χρήστο Μπάλλα που είχε 27 πόντους, καλός ο Νίκος Γεωργάκης με 14, με τον Δημήτρη Βάση να βοηθάει την ομάδα του με 11 πόντους. Φυσικά οι δύο ομάδες θα βρεθούν και κατά τη διάρκεια της σεζόν μιας και συμμετέχουν στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής.

Νωθρό ξεκίνημα στον αγώνα αμυντικά για το IBC καθώς δέχτηκε 11 πόντους σε μόλις 3 λεπτά (11-8 η Δόξα στο 3΄). Οι Λευκαδίτες είχαν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου τον πρώτο λόγο καταφέρνοντας να προηγηθούν με +7 (19-12). Ο Μπάλλας είχε τους 10 από τους 12 πόντους της ομάδας του. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο των γηπεδούχων βοήθησαν και με επιμέρους 5-1 το δεκάλεπτο έκλεισε με 20-17 υπέρ της Δόξας.

Το IBC άρχισε να πατάει πολύ καλύτερα στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο. Αρχικά με τον Βάση πρωταγωνιστή πήρε το προβάδισμα με 25-24. Με press σε όλο το γήπεδο προσπάθησαν να δυσκολέψουν τους φιλοξενούμενους και να τους αναγκάσουν να κάνουν λάθη. Η Δόξα στην άμυνα έπαιζε ζώνη και αυτό απαιτούσε σωστή κυκλοφορία της μπάλας προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για σουτ. Το IBC με φανερή πρόθεση να περάσει τη μπάλα στο ζωγραφιστό  και συγκεκριμένα στους Μπάλλα και Γεωργάκη κατάφερε με επιμέρους 8-2 να χτίσει ένα +7 (33-26). Ένα τρίποντο του Ζαφειρούδη μετά από ασίστ του Χρύση διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (36-26) δίνοντας παράλληλα διψήφια διαφορά στο IBC.

Κάκιστο ποιοτικά ήταν το τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι πάρα πολύ άστοχες και να δυσκολεύονται υπερβολικά επιθετικά (μόλις 7-12 το επιμέρους σκορ). Ο coach Παπαδόπουλος παρά το +10 στο 24΄ (38-28) δεν ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες του κάνοντας συνεχώς παρατηρήσεις. Στο 27΄ η διψήφια διαφορά παρέμενε (43-33), όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με σερί 5-0 να μειώσουν στο 30΄ σε 43-38. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου το IBC είχε στο παρκέ πεντάδα με αρκετούς νεαρούς αθλητές (Μπαρτζώκας, Σφουγγάρης).

Στην τελευταία περίοδο το “πυρηνικό όπλο” των Γιαννιωτών, Χρήστος Μπάλλας, ανέβασε στροφές με το που πέρασε στο παρκέ και με 7 σερί δικούς του πόντους το σκορ έγινε 50-43 στο 33΄. Ο θηριώδης center συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ξανά σε ασφαλή επίπεδα τη διαφορά (60-43 στο 36′). Ο Βάσης πρωταγωνίστησε στα τελευταία λεπτά για το IBC, με την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου να φτάνει στο τελικό 68-50.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 36-26, 43-38, 68-50

Πηγή| http://www.epirusbasket.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί