Γ΄ Εθνική| Αυτός είναι ο Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης

ΠΗΓΗ: www.greveniotis.gr | Ο κύβος… ερρίφθη!

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκλήρωσε μια πολύ καλή χρονιά ο Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ΕΠΣ Γρεβενών! Σ

την τελική ευθεία ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά.

Πέρσι έχασε τον τίτλο στο μπαράζ με τη Σειρήνα, ωστόσο φέτος ο Κτηνοτροφικός Αστέρας συνέχισε με την ίδια… κεκτημένη ταχύτητα και ολοκλήρωσε αυτό που είχε απομείνει. Η εντυπωσιακή πορεία του αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα, έχοντας μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Πρόκειται για την επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλαν διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα είναι και μια δικαίωση στο πλάνο που τέθηκε πριν από μερικά χρόνια. Πολύ σημαντικός ο ρόλος του προπονητή, Γιώργου Βλάχου, που δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Νεαρός σε ηλικία, ο 40χρονος Γιώργος Βλάχος κατάγεται από τη Μηλιά Γρεβενών και έπαιξε μπάλα στον Φίλιππο Γρεβενών, στον ΠΑΣ Γρεβενών (αναδείχθηκε πρωταθλητής) και σε ομάδες της Κρήτης. Ως προπονητής ανέλαβε αρχικά την Αμυγδαλιά σε μια δύσκολη αποστολή που στέφθηκε επιτυχής, ενώ στην τελευταία τετραετία είναι στον πάγκο της Καληράχης. Όταν ανέλαβε, ο Κτηνοτροφικός Αστέρας υποβιβάστηκε στη Β΄, ανέβηκε άμεσα, πέρσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα κι έχασε στο μπαράζ με τη Σειρήνα, ενώ φέτος η προέλασή του συνεχίστηκε, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω της επιδημίας.

Η διοίκηση

Καθοριστική για την αναγέννηση του συλλόγου στάθηκε και η διοίκηση που συνεχίζει πλέον για 3η χρονιά και στη Γ΄ εθνική. Η έλευση των Βαγγέλη Τσιοπλή, Θανάση Ντόνα, Γιάννη Ευαγγελόπουλου και των υπολοίπων, που είναι νεαροί σε ηλικία, φίλοι μεταξύ τους και με τον Γιώργο Βλάχο, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ καλού κλίματος στα αποδυτήρια, αλλά και με πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας, την επίτευξη των υψηλών στόχων. Η απόφαση πλέον πάρθηκε, η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στη Γ΄ εθνική της περιόδου 2020-21 και το διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής: Βαγγέλης Τσιοπλής (πρόεδρος), Γιώργος Λίτσας (αντιπρόεδρος), Θανάσης Ντόνας (έφορος ποδοσφαίρου), Γιάννης Ευαγγελόπουλος (γενικός γραμματέας), Βαγγέλης Σιόλας (ταμίας), Θύμιος Τσιοπλής (έφορος υλικού), Γιώργος Σιόλας (μέλος). Στη θέση του προπονητή συνεχίζει ο Γιώργος Βλάχος, που θα έχει ως συνεργάτη τον Αργύρη Βανδή, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την πρόσληψη γυμναστή.

 

Ο Βλάχος

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία», τονίζει ο προπονητής Γιώργος Βλάχος, εμφανώς ικανοποιημένος. «Είχαμε πολύ καλή ομάδα, πιστεύω ότι η φετινή Καληράχη από άποψη έμψυχου υλικού ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στα Γρεβενά μετά την εποχή του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Ήμασταν δυνατοί και πλήρεις σε όλες τις γραμμές και το φανερώνει η πορεία μας, αφού είχαμε μόνο νίκες κι έτσι θέλαμε να συνεχίσουμε. Η ενδεκάδα μας αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές που είχαν όλοι παραστάσεις από Γ΄ εθνική. Διαθέταμε πολύ καλούς έμπειρους, αλλά και ιδιαίτερα αξιόλογους, ταλαντούχους νεαρούς. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό, πολύ απλά γιατί με τη διοίκηση είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας».

 

«Αξιοπρεπής πορεία»

Το επόμενο βήμα, η Γ΄ εθνική, αποτελεί ασφαλώς κάτι τελείως διαφορετικό. Ο Γιώργος Βλάχος επισημαίνει: «Ήδη κάνουμε κινήσεις και επαφές για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. είναι ένα επίπεδο μεγαλύτερο, γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια ο εκάστοτε πρωταθλητής από τα Γρεβενά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη Γ΄ εθνική, θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πάει από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με στόχο πρώτιστα μια αξιοπρεπή πορεία και την παραμονή. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να αναδειχθεί το ποδόσφαιρο των Γρεβενών και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έφτασαν τον σύλλογο τόσο ψηλά». Ο Γιώργος Βλάχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια και στον Βαγγέλη Σιόλα, τον άνθρωπο που χαρακτήρισε «ήρεμη δύναμη» του Κτηνοτροφικού Αστέρα, προσθέτοντας πως «βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς δίπλα μου, στα εύκολα και στα δύσκολα».

 

«Δίκαια πρώτοι»

Δικαιολογημένα θεωρείται «ψυχή» του Κτηνοτροφικού Αστέρα, καθώς στέκει στο πλευρό της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Ο Θύμιος Τσοπλής, γνωστός επιχειρηματίας και πρόσωπο μεγάλης αποδοχής στην κοινωνία των Γρεβενών, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος, παράγοντας αλλά ακόμα και φροντιστής του γηπέδου στην Καληράχη. Ένας ακούραστος εργάτης που αφιέρωσε χρόνο και χρήμα για τον Κτηνοτροφικό, ο Θύμιος Τσοπλής υπογραμμίζει σχετικά: «Η ομάδα άξια βρισκόταν στην πρώτη θέση, μέχρι τη διακοπή. Ήμασταν το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, είχαμε μόνο νίκες. Θέλω να συγχαρώ όλους για την επιτυχία, πλέον θα κάνουμε προσεκτικό σχεδιασμό ενόψει της Γ΄ εθνικής, προσπαθώντας για το καλύτερο».

 

Το έμψυχο δυναμικό

Οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών είναι οι εξής (σε παρένθεση οι ηλικίες τους): Φάνης Γιαγκόζογλου (44), Βαγγέλης Αλεξανδρής (31), Παναγιώτης Κοσμίδης (31), Χρήστος Καραγιάννης (30), Γιώργος Ρόβας (28), Πέτρος Δημητριάδης (28), Ντίνος Σούλας (27), Ντίνος Ρόβας (24), Γιώργος Τσιαρσιώτης (23), Θανάσης Βαβαλής (22), Μιχάλης Λιούρας (21), Νεράιντο Ντούλε (20), Δημήτρης Πετκανάς (20), Δημήτρης Φουρλατάρας (19), Δημήτρης Τάκας (19), Ρίντι Σάλλα (19), Αλέσιο Ντεμάι (19), Βαγγέλης Φαρμάκης (19), Νίκος Κουκουτάρης (19), Νίκος Κυριακίδης (17).

 

Μικρά και  ενδιαφέροντα

• Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια (1991).

• Την περίοδο 2011-2012 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Γρεβενών, όμως δεν δήλωσε συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στη Δ΄ εθνική.

• «Σήμα κατατεθέν» για τον σύλλογο ο τράγος Ναπολέων, που βρίσκεται στο σήμα της ομάδας, εμφανίζεται πολλές φορές στο γήπεδο, αλλά και εκτός έδρας, μεταφερόμενος σε αγροτικό αυτοκίνητο. Φέτος οι άνθρωποι του συλλόγου επρόκειτο να τον φέρουν τον Ναπολέοντα V στον τελικό κυπέλλου, όμως τα σχέδια χάλασαν λόγω… κορωνοϊού.

• Το γήπεδο διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, 12 χιλιόμετρα έξω από τα Γρεβενά.

• Η ομάδα έχει τον δικό της ύμνο, σε στίχους Δημήτρη Τοπάλη και με τη φωνή του Δημήτρη Κουτούλα.

• Πάντα κοντά στον Κτηνοτροφικό Αστέρα ο Χρήστος Δημάδης, εκ των ιδρυτικών στελεχών του συλλόγου.

• Πυκνώνουν οι συζητήσεις και οι επαφές για το ρόστερ της νέας περιόδου.

ρεπορταζ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΠΗΓΗ: www.greveniotis.gr

top-sport.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί