Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Οι κρίσιμες αποφάσεις σε τρία μέτωπα

Συνεδριάζουν σήμερα (3/8) με τηλεδιάσκεψη, Super League 1, Super League 2 και η E.E. ΕΠΟ που θα πάρoυν τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση, τα μπαράζ και όχι μόνο.

Η σέντρα για τη νέα σεζόν στη Super League 1 είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου, ορισμένες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει γίνει ο φετινός τελικός του Κυπέλλου που έχει περάσει από χίλια κύματα και παράλληλα δεν ξέρουμε με ποιες προϋποθέσεις θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.

Συνεδριάζουν σήμερα (3/8) με τηλεδιάσκεψη, Super League 1 (13:00), Super League 2 (15:00) και η E.E. της ΕΠΟ (17:00) που θα πάρoυν τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση, τα μπαράζ και άλλα θέματα, με την ελπίδα ότι θα γίνουμε… σοφότεροι.

Όσον αφορά στη Super League 1, αναμένεται να επικυρώσει τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 (έχει γίνει επικύρωση για τις θέσεις 1-6 στο προηγούμενο Δ.Σ.), ενώ θα οριστεί και το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τις δυο ομάδες βέβαια ουσιαστικά να μην έχουν ρόστερ και να μην γνωρίζουν αν και πώς θα αγωνιστούν για παραμονή/άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Από ‘κει και πέρα, ο συνεταιρισμός δεν προτίθεται να αλλάξει ρότα όσον αφορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης, έχοντας ψηφίσει κατά και μάλιστα προειδοποιώντας την ΕΠΟ ότι οι ομάδες δεν θα κατέβουν αν η Ομοσπονδία αποφασίσει κάτι διαφορετικό. Η εισήγηση της Λίγκας είναι να μείνουν 14 οι ομάδες και τη νέα σεζόν και παράλληλα να οριστεί άμεσα το μπαράζ. Οι ομάδες θα επιμείνουν στη θέση τους.

Στη Λίγκα θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως αυτό το φιλάθλων. Μάλιστα, έγινε και συνάντηση την Παρασκευή ανάμεσα σε εκπροσώπους του συνεταιρισμού και του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικό πλάνο για το πώς θα επανέλθει σταδιακά και με ασφάλεια ο κόσμος στα γήπεδα. Βέβαια, οι υγειονομικές αρχές είναι αυτές που έχουν τον τελευταίο λόγο, βλέποντας και την έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά το πού θα καθίσει η… μπίλια. Η κεντρική διαχείριση προφανώς και είναι πάντα στο τραπέζι, την ώρα που υπάρχουν στα σκαριά τα εγχειρήματα των τριών άλλων “μεγάλων” πλην του Ολυμπιακού με δικές τους παραγωγές. Ο ΠΑΟΚ το έκανε και την σεζόν που ολοκληρώθηκε, το ίδιο θέλουν να πράξουν Παναθηναϊκος και ΑΕΚ. Θα έχει ενδιαφέρον το τι θα γίνει σε αυτό το τόσο κομβικό ζήτημα, αφού η NOVA δεδομένα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην περάσει η αναδιάρθρωση από το Δ.Σ. της Super League.

Στις 13:00 συνεδριάζει η Super League 2, που είδε ότι η αναδιάρθρωση δεν πέρασε και πλέον… τρέχει και δεν φτάνει. Το σενάριο να ανέβουν δυο ή τέσσερις ομάδες στη Super League 1 δεν περνάει και μια βασική πρόταση είναι να έχουμε μόνο Super League 2 και όχι Football League με δυο ομίλους χωρισμένους σε Βορρά και Νότο. Φαντάζει ως το πιθανότερο αυτή τη στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών από την διοργανώτρια αρχή.

Τέλος, έχουμε και τη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 17:00, όπου έχει τον τελευταίο λόγο για όλα. Οι υπόλοιποι εισηγούνται, η Ομοσπονδία αποφασίζει. Έτσι, λοιπόν, καλείται να πάρει αποφάσεις για την αναδιάρθρωση, γνωρίζοντας ότι ούτε η UEFA την θέλει, για το μπαράζ και για τον τελικό Κυπέλλου, μιας και μπορεί να έχει αποφασίσει να διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι αυτό θα γίνει στο τέλος. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, ακόμα και από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, επομένως είναι και αυτό στον… αέρα.

Πηγή| sport24.gr

Related News

Comments are closed