Ανδρέας Κτενάς για κορονοϊό στο lefkadapress: ” Η Λευκάδα είναι ένα ασφαλές νησί”

Όλο αυτό το διάστημα που η Λευκάδα , όπως όλη η Ελλάδα, έχει ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό, αυτόν που μας επιτρέπεται φέτος να λέμε τουρισμό, το Lefkadapress προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενημερώνει , να αποτυπώνει την αλήθεια και να αποφεύγει κάθε φήμη, που είναι απλά φήμη και αναπαράγεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση και πανικό σε κατοίκους και επισκέπτες , σε ότι αφορά τον covid-19. Γι αυτό σήμερα επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας , Ανδρέα Κτενά ζητώντας του να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα τόσο  του πρόσφατου δελτίου τύπου που είχε εκδοθεί από την Περιφέρεια και αναφέρει πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που γνωρίζουμε όσο και για το χάρτη του ΕΟΔΥ που επίσης δείχνει την Λευκάδα με περισσότερα κρούσματα. Ο κ. Κτενάς  απάντησε στην ερώτησή μας και ήταν πολύ συγκεκριμένος:

“Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι ο μόνος επίσημος φορέας για την παρακολούθηση της εξέλιξης του COVID-19 στην Ελλάδα. Αυτός εκδίδει καθημερινά την Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), την οποία και αναρτά στην ιστοσελίδα του.
Έχει ιδιαίτερη αξία να επισημάνουμε ότι η καταγραφή και η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων γίνεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο και βάσει της δηλωμένης μόνιμης κατοικίας ή της προσωρινής για τους προσωρινά διαμένοντες (π.χ. τουρίστες)! Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι κάποιο κρούσμα που έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Λευκάδα ή προσωρινή διαμονή στην Λευκάδα ως τουρίστας και βρίσκεται οπουδήποτε αλλού “χρεώνεται” στο νησί μας! Τα πραγματικά κρούσματα είναι λιγότερα και κυρίως εισαγόμενα, άρα προσωρινής διαμονής!
Επίσης, τακτική είναι η ενημέρωση και από ΓΓΠΠ ( Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)  ενώ πλέον κάθε Τρίτη όπως γνωρίζετε ενημερώνει για τα μέτρα σε όλη την Ελλάδα και ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς.
Οι πολίτες και οι επισκέπτες μας  πρέπει να γνωρίζουν ότι η Λευκάδα είναι ένα ασφαλές νησί. Σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πάντα υπό της υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ έχουμε επιδείξει  ετοιμότητα, αποτελεσματικότητα και αντιμετωπίσαμε κάθε δύσκολη συνθήκη όσες φορές χρειάστηκε. Μάλιστα, η Λευκάδα έλαβε τα εύσημα του Κέντρου Επιχειρήσεων στη διαχείριση κρουσμάτων, για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε σε όλα τα προηγούμενα περιστατικά.
Η προσπάθεια είναι κοινή, όλων μας, των Λευκαδιτών, των επιχειρηματιών, των ξενοδόχων, των φορέων και συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για το τόπο μας. Εμείς έχουμε καταστήσει την Λευκάδα ασφαλή και θελκτικό προορισμό και πρέπει το “τίτλο” αυτό να το διασφαλίσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργούμε με ατομική και συλλογική ευθύνη!
Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές διότι κρούσματα θα υπάρξουν από την στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα και γι’ αυτό απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία απ’ όλους. Θα πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο αυτό που κτίσαμε όλη αυτή την περίοδο και να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος και υπευθυνότητα να τηρούμε τις οδηγίες της ΓΓΠΠ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Να μην προκαλούμε αναστάτωση με οποιοδήποτε τρόπο, να μην βασιζόμαστε σε φήμες, να μην υπονομεύουμε όσα έχουμε κερδίσει και να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί!

B.B. – lefkadapress.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...