Η οικογένεια Σέρβων -θετική στον κορωνοϊό- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία οικογένεια Σέρβων που έκανε διακοπές με ιστιοφόρο στην Λευκάδα.

Μεταφέρθηκαν από τη Λευκάδα -από ξενοδοχείο καραντίνας όπου διέμεναν- στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «τα περιστατικά σε Πάργα, Αρτα και Λευκάδα θα πρέπει να είναι καμπανάκι για τη περιοχή». Είχαμε προειδοποιήσει για τους πλημμελείς ελέγχους στα χερσαία σύνορα. Τώρα οι φορείς σκοτώνονται όχι για τη Προστασία της δημόσιας Υγείας αλλά για την έλευση των τουριστών και βλέπουν σκοπιμότητες στο κλείσιμο κάποιων τελωνείων» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζονται μηχανήματα για γρήγορα τεστ σε όλα τα νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας αναφοράς.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι οι κινητές μονάδες υγείας «κάθονται λόγω έλλειψης συντονισμού». Ο κ. Γιαννάκος διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ο συντονισμός των ΚΟΜΥ να γίνεται από τον ΕΟΔΥ κεντρικά και όχι από τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ούτως ή άλλως την ευθύνη ιχνηλάτησης περιστατικών κοροναϊού της περιοχής που την ξέρουν καλά».

Πηγή: https://www.tanea.gr/

Share This Post

Δείτε περισσότερα...