Ανακοίνωση του Προέδρου της Αναγέννησης Τσουκαλάδων κ. Γεράσιμου Σταματέλου

Κύριε Δήμαρχε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, για την δυνατότητα συνάντησης που μου δώσατε, και για την ενημέρωση που μου παρείχατε στο Γραφείο σας την Πέμπτη 28/05/20, διάρκειας μίας περίπου ώρας.

Ο σκοπός που επιδίωξα μαζί σας την συνάντηση αυτή, ήταν εκτός των άλλων θεμάτων για το χωριό μου, την πλήρη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα, της αποπεράτωσης των εργασιών του ΓΗΠΈΔΟΥ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ.

Νομίζω ότι χρειάζεται, ιστορικά να αναφερθώ για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο άξιος συγχωριανός μας και συντοπίτης μας ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ, πρώην Βουλευτής και Διοικητής ΟΓΑ, που πριν από χρόνια,  εξασφάλισε κονδύλιο για το σκοπό αυτό. Τα κατάφερε και βγήκε το ποσό των 300.000€. Το έργο ξεκινάει επί Δημάρχου του κ. Δρακονταειδή, με όλες τις διαδικασίες που προέβλεπε η νομοθεσία. Το ξεκίνησε ο εργολάβος και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα έφτανε στην αποπεράτωση και στην παράδοσή του.

Προφανώς, πήγαν πολλά πράγματα στραβά, από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και το έργο έχει μείνει στη μέση. Ο εργολάβος έχει σταματήσει και καλείσθε εσείς τώρα, να ολοκληρώσετε κάτι που έπρεπε να είχε τελειώσει προ πολλού.

Σημειώνω ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε ενημερώσει θεσμικά και να είχε ζητήσει συγγνώμη, για τον ερασιτεχνισμό που επέδειξε και που μας ενέπαιζε επί δύο χρόνια.

Η δική σας ενημέρωση λοιπόν σε εμένα και με τη σειρά μου στους συγχωριανούς μου ήταν η εξής:

«Το έργο είναι για μας άμεσης προτεραιότητας για την αποπεράτωση του, δεδομένου ότι θα καλύψει πολλές ανάγκες, όχι μόνο της ομάδας του χωριού σας, αλλά και πολλών ακόμα σωματείων.

Έχω επαφή συνεχώς με τον εργολάβο, για να συνεχίσει το έργο που είναι στις δυνατότητές του και με δεδομένο ότι θα πληρωθεί.

Αν κηρυχθεί ΕΚΠΤΩΤΌΣ, τότε τα νoμικά κολλήματα θα φθάσουν ίσως και 2-3 χρόνια για να ξεκαθαρίσουν.

Πρόσθετα, έχουμε έρθει σε επαφή με την εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ, σαν εναλλακτική λύση για την αποπεράτωση του έργου.

Και στις δύο περιπτώσεις για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες συνέχισης του έργου, θα συγκαλέσω ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβω έγκριση εκταμίευσης του υπόλοιπου ποσού που απαιτείται για την ολοκλήρωση του, και στην πορεία με διαδικασίες των υπηρεσιών του δήμου θα επαναφέρω τα χρήματα αυτά στο Ταμείο του δήμου αφού τα χρήματα παραμένουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η εκταμίευσή τους θα είναι χρονοβόρα, σε σχέση με τη λύση που θέλουμε να δώσουμε άμεσα στο πρόβλημα».

Με τις σκέψεις σας και τον σχεδιασμό σας, που πιστεύω θα τύχει καθολικής αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένουμε την συνέχιση των προσπαθειών σας και την ενημέρωση που οφείλετε να μας παρέχετε.

Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο σας συνολικά για το καλό όλων των Λευκαδιτών.

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Σταματέλος

Πρόεδρος

Αναγέννησης Τσουκαλάδων

Πηγή| mylefkada.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την