Καρέτα – καρέτα: Προσοχή στις φωλιές στον Αη Γιάννη – Να προστατεύσουμε τα αυγά τους

Περίοδος ωοτοκίας για τις χελώνες καρέτα -καρέτα που επέστρεψαν και φέτος στην περιοχή του Αη Γιάννη. Οι άνθρωποι που φροντίζουν για να προστατευθούν οι φωλιές και μετά από δύο μήνες περίπου τα μικρά χελωνάκια να πάρουν το δρόμο για τη θάλασσα , σήμερα έφτιαξαν προστατευτικά γύρω από τις τέσσερις φωλιές , σηματοδότησαν το χώρο και το μόνο που ζητούν από όλους μας είναι να προστατεύσουμε τις φωλιές αυτού του υπέροχου σπάνιου είδους. Εκεί και το Λιμενικό όπου κατέγραψε τις φωλιές για να ενημερωθεί ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, “ΑΡΧΕΛΩΝ”.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το ξεκίνημα της περιόδου ωοτοκίας αυξάνεται η ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις παραλίες ωοτοκίας και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας των βιοτόπων αναπαραγωγής της Καρέττα, όπως αυτά ορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1636/12-5-2017 και ΦΕΚ Β΄1970/7-6-2017, 3ο Παράρτημα, ΙΙ).

Πηγή| lefkadapress.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ο “έμπειρος” Θρίαμβος…και ο “πρωτάρης” Ερμής

Κανάλι και Λούρος διασταυρώνουν τα…”ξίφη” τους την Κυριακή 21/4 και ώρα 16.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” για το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Και