FINAL FOUR ΛΕΥΚΑΔΑ 18-20/3: Τα στατιστικά των τεσσάρων μονομάχων

Συνέχεια στα αφιερώματα του lefkadasportnews.gr για το μεγάλο ραντεβού του Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών. Αυτή τη φορά ο Μάριος Περδικάρης μέσα από τη στατιστική (του Galanis Sports Data) βγάζει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Screenshot_2

Κάνοντας μια προσπάθεια μέσα από τα στατιστικά να αποκρυπτογραφήσουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των ομάδων που συμμετέχουν στο Final Four βλέπουμε τη σαφή υπεροχή του Ολυμπιακού σε όσα στατιστικά δεν έχουν να κάνουν με την ευστοχία των σουτ. Τα κορίτσια της Καπογιάννη προηγούνται με μεγάλη διαφορά σε ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες. Τα λιγότερα λάθη τα κάνει ο Αθηναϊκός.

Στα στατιστικά που αφορούν τα σουτ ο ΠΑΟΚ δείχνει πιο αδύναμος με τους άλλους τρεις να μοιράζονται τις πρωτιές (πρώτος ο Αθηναϊκός στις βολές, πρώτος ο Ολυμπιακός στα τρίποντα και στα δίποντα να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός).
Screenshot_1

Εδώ βλέπουμε τα βασικά ατού των τεσσάρων προπονητών! Kατά την άποψή μου ο Ολυμπιακός είναι ίδια ομάδα με αυτή του Ελληνικού τα τελευταία χρόνια, όμως η προσθήκη της Χατζηνικολάου είναι τόσο ηχηρή, τόσο καταλυτική, που η Όλγα έχει την ποιότητα και τη στόφα να είναι η πρωταγωνίστρια αυτής της ούτως ή άλλως σπουδαίας ομάδας. Η Τζόνσον επίσης πάντα βρίσκει λύσεις την κατάλληλη στιγμή.

Μπορεί η Καλέντζου να λείπει από τις παραπάνω πρωτιές, όμως το μεγάλο βαρόμετρο ακόμα και τώρα είναι η αρχηγός του Παναθηναϊκού, μαζί με την Ντέλβα. Κατά τα άλλα, αν η Αλμπάνεζ και η Λύμουρα βρεθούν σε καλή μέρα ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο και ταυτόχρονα και ψυχολογία.

Στον Αθηναϊκό έχουμε τις Ντάναμ και Κεχαγιά αλλά και τις τρομερές δημιουργίες της Σπαθάρου. Aν δύο τουλάχιστον από τις τρεις αυτές παίκτριες είναι εύστοχες την ερχόμενη Παρασκευή, μόνο τότε ο Αθηναϊκός μπορεί να δυσκολέψει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό.

Τέλος στον ΠΑΟΚ τα περισσότερα επιθετικά συστήματα εστιάζονται στην Σταυρίδου και στην Τελίδου. Οι ξένες του ΠΑΟΚ, Ρέντμοντ και Κλέμονς, βοηθούν επίσης, δεν είναι όμως παίκτριες-πρωταγωνίστριες τύπου Ντέλβα ή Τζόνσον ή Ντάναμ.

GAZIS_logo LOGO_PETERS
SAILINN-LOGO_13 armatas_logo
LOGO_PETERSSAILINN-LOGO_13

armatas_logoGAZIS_logo-143

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την