Γ΄ Εθνική| Αλλαγές & Προτάσεις

Ήδη υπάρχουν αρκετά νέα δεδομένα στην Γ’ Εθνική κατηγορία και μέχρι να ξεκινήσει ίσως υπάρχουν και νέα.



Ας κάνουμε μια καταγραφή με το τι έχει γίνει ως τώρα από τότε που έγινε η επικύρωση των βαθμολογιών.

– Αποφασίσθηκε και οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής να πάρουν όλες την άνοδο για την Φούτμπολ Λιγκ.

– Με τις προσθήκες των ομάδων των τριών ιδρυτικών ενώσεων, Αθήνας, Πειραιά, Μακεδονίας, τις δευτεραθλήτριες των ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Αχαϊας και Κρήτης στο σύνολο τους μας κάνουν εκατόν σαράντα τρείς (143). Ενώ εκκρεμεί αν υποβιβασθεί κάποια ομάδα από την Φούτμπολ Λιγκ.

-Υπάρχει και μία πρόταση ακόμη να γίνουν οι όμιλοι 10 και να πάρουν την άνοδο και οι δευτεραθλήτριες των 10 μεγαλύτερων πληθυσμιακά νομών. Μέσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Τρικάλων.

– Από την άλλη πλευρά όμως ήδη 3-4 ομάδες έχουν δηλώσει ότι δεν θα κατεβούν και ίσως αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Οπότε αυτό για τους 10 ομίλους ίσως να είναι και λίγο άκαιρο.

– Οι ομάδες με την πίεσή τους κατάφεραν να πετύχουν πολλά πράγματα στο διάστημα της καραντίνας και μετά. Τώρα υπάρχει μια πίεση για μια σειρά από ζητήματα, κι αν αυτό γίνει οργανωμένα τότε θα μπορούν στο νέο πρωτάθλημα να πετύχουν μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ήδη οι ομάδες της Κρήτης έχουν κάνει κάποιες προτάσεις για μειωμένα έξοδα, διαιτησίας, παρατηρητών και άλλα.

– Επίσης αποφασίσθηκε ήδη από τη νέα σεζόν κάθε ομάδα να έχει υποχρεωτικά δύο παίκτες κάτω των 20 ετών στην αρχική ενδεκάδα. Κάτι που είχε εφαρμοσθεί για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 2003-04. Έτσι θα αξιοποιηθούν περισσότεροι και οι ακαδημίες των ομάδων και σιγά-σιγά η κατηγορία θα πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα τύπου αναπτυξιακού πρωταθλήματος.

πηγή: sportskalampaka.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...