Η Super League επιστρέφει το διήμερο 6-7 Ιουνίου

Έπειτα από τρίμηνη και πλέον διακοπή, η Super League αρχίζει πάλι το τριήμερο 6-8 Ιουνίου, όμως τα σημάδια από τον κορονοϊό είναι έντονα και στο ποδόσφαιρό μας.

«Αρχίζει το ματς αδειάσαν οι δρόμοι. Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το ματς» τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης το 1979 και το τραγούδι του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού οι Έλληνες φίλαθλοι έμειναν 97 μέρες χωρίς μπάλα.

H κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα και ήρθε η ώρα για σέντρα με τις πρώτες αναμετρήσεις στα πλέι οφ να είναι:

Άρης – ΟΦΗ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν να επιτρέπουν μέχρι 80 άτομα στους αγώνες.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6 Ιουνίου

19:15 Πανιώνιος – Βόλος (Novasports 1 HD)

21:30 Άρης – ΟΦΗ (Novasports 2HD)

Κυριακή 7 Ιουνίου

18:45 Ξάνθη – Ατρόμητος (ΕΡΤ HD)

19:15 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2HD)

19:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (PAOK TV)

21:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Novasports 1HD)

Πηγή| sputniknews.gr & sport24.gr

Σέντρα με ρεκόρ στο Πανιώνιος – Βόλος

Κατ’ αρχάς, με το που θα ακουστεί το σφύριγμα της σέντρας στον αγώνα Πανιώνιος – Βόλος, στον αγώνα των πλέι άουτ της Super League που σηματοδοτεί την επιστροφή των αγώνων, θα έχει γίνει κιόλας ένα ρεκόρ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή στην 60χρονη ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League μέσα σε μια σεζόν, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής.

Το πρωτάθλημα διακόπηκε την 1η Μαρτίου και αρχίζει πάλι έπειτα από 97 ημέρες. Για να βρούμε κάτι πλησιέστερο σε ρεκόρ, πρέπει να ανατρέξουμε βαθιά στο παρελθόν.

Η χούντα, ο ALPHA Digital και οι 84 μέρες

Η επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών έβαλε στον «γύψο» όχι μόνο τη χώρα αλλά και το πρωτάθλημα. Στις 16 Απριλίου έγινε η 25η αγωνιστική, την 21η Απριλίου έγινε το πραξικόπημα και η σεζόν ξανάρχισε στις 21 Μαΐου ύστερα από 35 μέρες.

Δυο χρόνια πριν πάντως, είχαμε το απόλυτο (μέχρι το τωρινό) ρεκόρ των 84 ημερών. Το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου, όμως εκκρεμούσε ο αγώνας Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός, ο οποίος διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου, ύστερα από 87 ημέρες, ενώ είχε ξεκινήσει ήδη η επόμενη σεζόν.

Αιτία της καθυστέρησης ήταν το γεγονός ότι αρχικά το ματς είχε διακοπεί και οι τότε ποδοσφαιρικές αρχές άργησαν χαρακτηριστικά να αποφασίσουν το τι θα γίνει τελικά με τον αγώνα.

Έτσι, φτάσαμε στον Σεπτέμβριο του 2002, όπου η απόφαση του κλεισίματος του ALPHA Digital, που είχε τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων, δημιούργησε μεγάλη αναταραχή.

Η 4η αγωνιστική έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου και η ΕΠΑΕ αποφάσισε μετά αναβολή, ώσπου το πρωτάθλημα άρχισε πάλι μετά από 34 μέρες στις 26 Οκτωβρίου.

Επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Ο τίτλος δεν έχει να κάνει με το τεράστιο σκάνδαλο που συγκλόνισε πολιτικά την Ιταλία το 1990, αλλά κυριολεκτεί.

Φυσικά, η αναφορά γίνεται στο αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής που πρέπει να τηρείται στους αγώνες της Super League 1 λόγω του κορονοϊού.
Το μεγέθους 29 σελίδων πρωτόκολλο που εξέδωσε η ΓΓΑ σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να τηρούνται προκειμένου να διεξάγονται οι αγώνες στα άδεια, προς το παρόν, γήπεδα.

Εν ολίγοις, τα μέτρα προστασίας είναι:

  • Σχολαστικό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό ή καθαρισμός με αντισηπτικό.
  • Απαγορεύονται χειραψίες και εναγκαλισμοί.
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου.
  • Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντιλο σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος και απόρριψή του άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.

Ακόμα:

  • Άμεσο πλύσιμο των χεριών και του προσώπου σε περίπτωση επαφής με άλλο πρόσωπο.
  • Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού.

Επίσης:

  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων από άλλα άτομα ή προστατευτική μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους
  • Οι προσωπικές συνομιλίες θα πρέπει να διατηρούν την απόσταση των δύο μέτρων.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα

  • Όλοι όσοι εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και μόλις αποχωρούν από αυτόν, οφείλουν να απολυμάνουν τα χέρια τους με κατάλληλο απολυμαντικό διάλυμα (ή gel) που θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στη φυσούνα.
  • Δεν επιτρέπονται χειραψίες ή εναγκαλισμοί, ενώ απαγορεύεται ρητώς το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης.
  • Οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και οι αξιωματούχοι των ομάδων θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το δικό τους ρουχισμό και εξοπλισμό όπως πετσέτες, επικαλαμίδες, EPTS vests κ.ο.κ.

Κεκλεισμένων τώρα, με κόσμο στη συνέχεια

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν λόγω της πανδημίας κεκλεισμένων των θυρών και αν όλα κυλήσουν ομαλά, μπορεί μέσα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ να έχουμε και την παρουσία φιλάθλων από την 4η αγωνιστική.

Το πλάνο της Λίγκας στηρίζεται σε τρεις άξονες: ηλεκτρονικό εισιτήριο, κοινωνική απόσταση και ποσοστό θέσεων ανάλογα της χωρητικότητας.

Ντεμπούτο για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR

Επίσης, με την επανέναρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κάνει… ντεμπούτο και η γραμμή του οφσάιντ στο VAR.  Η εταιρεία που τρέχει το Video Assistant Referee στην Ελλάδα, είναι σε ετοιμότητα για τον επιπλέον operator που θα πρέπει να βρίσκεται στο Match Center και ο οποίος θα ασχολείται με τη γραμμή του οφσάιντ.

Το κόστος της γραμμής για κάθε παιχνίδι είναι στα 950 ευρώ +ΦΠΑ. Η γραμμή θα υπάρχει στα ματς των πλέι οφ, του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά όχι και στα πλέι άουτ.

Βίντεο της Super League

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6 Ιουνίου

19:15 Πανιώνιος – Βόλος (Novasports 1 HD)

21:30 Άρης – ΟΦΗ (Novasports 2HD)

Κυριακή 7 Ιουνίου

18:45 Ξάνθη – Ατρόμητος (ΕΡΤ HD)

19:15 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2HD)

19:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (PAOK TV)

21:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Novasports 1HD)

Πηγή| sputniknews.gr & sport24.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που