Ανακοινώθηκε το τέλος του ΑΦΜ – Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός

Στον νέο ενιαίο αριθμό που θα αποκαλείται Προσωπικός Αριθμός αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03/06) στον ΣΚΑΪ.


Ο αριθμός αυτός, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος αυτό ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα όπως διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης. Το σύστημα αυτό πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ταυτότητα ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

Απλοποίηση γραφειοκρατίας

Παράλληλα, μίλησε και για μια δεύτερη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τα οπτικοακουστικά. Όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχει ένα κίνητρο που αφορά τις παραγωγές στην χώρα μας το οποίο θα βελτιωθεί από το 35% στο 40% και αφορά την χρηματοδότηση επιλέξιμων δαπανών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει απλοποίηση της γραφειοκρατίας και σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού θα γίνει προσπάθεια απλοποίησης της γραφειοκρατίας των ίδιων των παραγωγών.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό θα αφορά και ελληνικές παραγωγές.

Αναφορικά με το 5G και την ανησυχία που υπάρχει για την επίπτωση του στην υγεία ο υπουργός ανέφερε πως «πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και πως οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία απ ότι σε άλλες χώρες.

Γι αυτό τον λόγο τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Επίσης σημείωσε πως δεν γίνεται να απαιτούμε να είμαστε χώρα που να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες.

«Πρέπει να έχουμε ένα μέτρο και μια λογική για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η δημοπρασία συνεχίζεται κανονικά. Θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές κάποιες καινοτομίες σε σχέση με αυτό.

Αναφορικά με το αν θα γίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων ηλεκτρονικά ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «θα ψηφιοποιήσουμε το φάκελο δηλαδή τα χαρτιά που χρειάζονται και αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα που θα γίνει το επόμενο διάστημα, όπως και τη μη οφειλή ΤΑΠ και αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά για να ψηφιοποιηθεί όλο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας».

Παράλληλα, ανέφερε πως οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις υπηρεσίες του .gov π.χ άυλη συνταγογράφηση. «Πρόθεση μας είναι να εντάξουμε και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων» ενώ μίλησε και για την ψηφιακή εκπαίδευση όπου οι πολίτες μπορούν μέσω μαθημάτων να διδαχτούν συγκεκριμένες δεξιότητες για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

cnn.gr

 

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου στην Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Οδυσσέας Νυδριού – Απόλλων Βουβοποτάμου 0-2 Θρίαμβος Λούρου – ΠΑΣ Παλιάμπελα 3-1 Αμβρακικός Βόνιτσας –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Την Τετάρτη (20/3) η κλήρωση των Play Off

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20/03/2024 και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση των Play-off Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2023-24, στα γραφεία της Ένωσης (Αρκαδίου 17, Πρέβεζα). (ΑΡΘΡΟ