Γ΄ Εθνική| Δεν ανέβηκε τελικά η 2η Αναγέννηση Άρτας

Παρά τα σενάρια και τη φημολογία που υπήρχε ότι ίσως η Αναγέννη Άρτας, θα έπαιρνε το εισητήριο για τη SL-2, όμως με την επίσημη απόφαση της ΕΠΟ παραμένει και τη σεζόν 2020-2021 στη Γ΄ Εθνική.



Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου. Η Ε.Ε. της ΕΠΟ μεταξύ άλλων επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος (στον 4ο όμιλο: Ναυπακτιακός Αστέρας, Απόλλων Ευπαλίου και Αστέρας Ιτέας), λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

 
Πρόκειται για μία άδικη κατά το ήμισυ απόφαση, καθώς ενώ για την περίπτωση των υποβιβασμών αποφασίστηκε ορθώς να παραμείνουν στην κατηγορία όσες ομάδες είχαν μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή τους στην κατηγορία, δε συνέβη το ίδιο και για την περίπτωση των προβιβασμών, καθώς ομάδες που βρισκόντουσαν στην δεύτερη θέση ακόμα και με μικρή διαφορά και μάλιστα ενώ εκκρεμούσε παιχνίδι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, όπως στην περίπτωση της Αναγέννησης Άρτας με την ΑΕΠ Καραγιαννίων, αποφασίστηκε ότι δεν δικαιούνται την άνοδο!
 
Πλέον, οι πιθανότητες ανόδου της Αναγέννησης μειώνονται στο ελάχιστο, καθώς θα εξαρτηθεί από την περίπτωση κατά την οποία αρχικά θα συμβεί αναδιάρθρωση (εξαρτάται και από το αν τελικά θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα) των παραπάνω κατηγοριών και θα είναι απαραίτητη η άνοδος περισσότερων ομάδων ή θα δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες να καλύψουν το κενό αυτών που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία. Όμως, μία τέτοια απόφαση θα καθυστερήσει αρκετά, κάτι το οποίο δυσκολεύει τον οποιοδήποτε προγραμματισμό και θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα να βρεθούν οι αναγκαίοι χρηματοοικονομικοί πόροι (και όχι μόνο), ώστε η αρτινή ομάδα να μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω κατηγορία ή οποία είναι επαγγελματική.

www.artagoal.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...