Δόξα Λευκάδας| Δημήτρης Κόγκας: “Οι προπονήσεις είναι πιο πολύ ατομικές”(pics)

Όπως έχετε ενημερωθεί από το lefkadasportnews.gr η ακαδημία της Δόξας Λευκάδας ξεκίνησε προπονήσεις(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), στο κλειστό γυμναστήριο και εμείς μιλήσαμε με τον προπονητή τοων ακαδήμιών, τον Δημήτρη Κόγκα, όπου μας είπε το πως γίνοται οι προπονήσεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.




Πότε ξεκίνησαν προπονήσεις:Ξεκινήσαμε Δευτέρα 25 Μάιου και προπονούμαστε 3 με 4 φορές τη βδομάδα αρχικά. Τα παιδιά είναι από 13 χρονών και πάνω, όπως λέει άλλωστε και η επίσημη διαταγή του υπουργείου.” Ενώ, για μέχρι ποιο διάστημα θα γίνονται οι προπονήσεις: Ακόμα δε γνωρίζουμε το διάστημα που θα κάνουμε, αφού δεν εξαρτάται από μας. Εξαρτάται από τη δημοτική αρχή και πόσο θα είναι τα γήπεδα διαθέσιμα. Πάντως η πρόθεση μας είναι, όπως και κάθε καλοκαίρι, να συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι, όπως και κάθε καλοκαίρι.”

Πως το πήραν τα παιδιά ότι θα ξεκινήσουν προπονήσεις: “Τα περισσότερα παιδιά έδειξαν διάθεση να είναι το γήπεδο, όπως και φάνηκε. Βέβαια για να συμμετέχουν τα παιδιά στις προπονήσεις απαιτούνται ιατρικές βεβαιώσεις, αφού χωρίς αυτές απαγορεύεται η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο.”
Ενώ μας έδωσε και μια εικόνα πως γίνονται οι προπονήσεις: “Η βάση και ο σχεδιασμός των προπονήσεων βέβαια έχει διαφοροποιηθεί σε βαθμό αξιόλογο, μιας και πρέπει να διατηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών. Η βάση της προπόνησης μας γίνεται σε μεγάλο βαθμό ατομική, κάτι βέβαια που ούτως ή άλλως πάντα εμείς δουλεύουμε τέτοια περίοδο, αφού δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η μεταβατική περίοδος εδώ και πολλά χρόνια είναι η βάση της δουλειάς μας, τόσο στους παίδες και εφήβους, όσο και στα τμήματα μίνι.”

Όσο αναφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί: “Μέσα στο γήπεδο έχουμε πάντα τις αποστάσεις μεταξύ μας, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και στα διαλείμματα μας. Είναι μια νέα πραγματικότητα, που οφείλουμε να εφαρμόσουμε, αφού αυτές είναι οι διαταγές από τα αρμόδια υπουργεία. Ο αθλητικός εξοπλισμός είναι αυστηρά ατομικός, ενώ οι μπάλες απολυμαίνονται μετά από κάθε προπόνηση.”

Τέλος, ο Δημήτρης Κόγκας μας είπε: “Σίγουρα είναι μια δύσκολη και περίεργη θα έλεγα περίοδος που κάνεις δεν έχει συναντήσει άλλη φορά. Όμως οφείλουμε να υπακούμε στις διαταγές των αρμοδίων και τις αποφάσεις των φορέων, τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και των γύρω μας.”

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την