Αποχαιρέτησε με Ελύτη ο συγκινημένος Τσιόδρας (vid)

«Δεν φοβάμαι να θυμάμαι, δε με νοιάζει να με θυμούνται». Ο Σωτήρης Τσιόδρας μας αποχαιρέτησε με απόσπασμα από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Αυτή ήταν η τελευταία του ενημέρωση.Ύστερα από δύο μήνες σχεδόν καθημερινής του παρουσίας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ο Σωτήρης Τσιόδρας μας ενημέρωσε για τελευταία φορά για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο εξαιρετικός καθηγητης λοιμωξιολογίας, ο οποίος εκπροσωπούσε το υπουργείο Υγείας στην ενημέρωση, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Μάλιστα, θέλησε να μας αποχαιρετήσει απαγγέλοντας ένα απόσπασμα από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε «Δεν φοβάμαι να θυμάμαι, δε με νοιάζει να με θυμούνται».

Τσιόδρας: «Έχουμε 10 νέα κρούσματα – Χωρίς το lock down, οι θάνατοι θα ήταν περίπου 13.685» (vid)

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Θα κρατήσω την αγάπη σας που πήραν αυτό τον καιρό. Θα ήθελα να με συνοδεύουν οι ευχές σας, όπως αυτές που μου έστειλαν παιδιά με ειδικές δεξιότητες. «Οι άγγελοι στη γη, από το δικό τους μετερίζι, μας σκέπτονται». Όχι εμένα, όλους μας.

Ακολούθως μίλησε με απόσπασμα από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη: «Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα. Και με τα πιο μικρά. Με τα καθημερινότερα των καθημερινών. Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές. Μου φτάνει που με αγαπάνε 4 άνθρωποι. Πολλοί! Μου φτάνει που αγαπάω 4 ανθρώπους. Πολλοί! Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι, που δε με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα, που και τραγουδάω. Μερικές φορές. Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν και ευωδιές που με γοητεύουν. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δείτε τα βίντεο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή| www.fosonline.gr

Related News

Comments are closed