FINAL FOUR ΛΕΥΚΑΔΑ 18-20/3 : Πτολεμαϊδα – Λευκάδα: Μια απόσταση 20 χρόνων

Ο Μάριος Περδικάρης, εκπρόσωπος τύπου της Νίκης Λευκάδας, σας ταξιδεύει στον θεσμό του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, με το πρώτο αφιέρωμα που κάνει για το www.lefkadasportnews.gr, εν όψει final four και θα ακολουθήσουν και άλλα…..

Ήταν 1996 όταν στην Πτολεμαϊδα ο πανίσχυρος Σπόρτιγκ συνέτριβε την Κομοτηνή και γινόταν ο πρώτος Κυπελλούχος Ελλάδας στο γυναικείο μπάσκετ. Τα κορίτσια του Μάνου Μανουσέλη έγραφαν ιστορία με την μυθική Ελένη Βασιλείου να συμμετέχει στον πρώτο από τους οκτώ εν τέλει τελικούς που συμμετείχε στην καριέρα της.
Στα πρώτα χρόνια του θεσμού δεν υπήρχε Final Four. Στην πέμπτη διοργάνωση του θεσμού η ΕΟΚ υλοποίησε για πρώτη φορά το μοντέλο αυτό. Το Σαββατοκύριακο των Βαϊων του 2000 (22-23/4/00) οι Σέρρες φιλοξένησαν το πρώτο Final Four με τον Παναθηναϊκό της μικρούλας Τούλας Καλέντζου και της νεαρής προπονήτριας Γιασεμής Σαμαντούρα να κατακτά τον μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο Κυπέλλου στην ιστορία του.

Τα επόμενα χρόνια κυριάρχησε ο μεγάλος ΔΑΣΑΛ της Κλιγκοπούλου, της Γκουζίνη, της Δελή και της σημερινής ερυθρόλευκης coach Καπογιάννη, αλλά και ο ΑΝΟ Γλυφάδας της Βολονάκη και της σημερινής ερυθρόλευκης assistant coach Πρασσά.

Από το 2005 ως το 2012 θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε εποχή Καλέντζου και Χατζηνικολάου. Η Τούλα συμμετέχει με Σπόρτιγκ, Εσπερίδες και Αθηναϊκό σε οκτώ συνεχόμενους τελικούς και χάνει μόνο έναν, στον οποίον όμως πετυχαίνει 32 πόντους!!! Η Όλγα, από την άλλη, με Εσπερίδες και Αθηναϊκό πετυχαίνει το 7/7 από το 2006 ως το 2012.

Τον Μάρτιο του 2013 στον Βόλο, σίγουρα διεξήχθη η πιο ξεχωριστή διοργάνωση Final Four αυτού του θεσμού, καθώς ο συμπατριώτης μας από το Μεγανήσι Αλέκος Δάγλας οδηγεί τον Πρωτέα Βούλας σε δύο εκπληκτικές νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα που αγωνιζόταν στην Α2 γίνεται Κυπελλούχος Ελλάδας, η παρέα της Μαγαλιού και της Δασκαλοπούλου, χωρίς ξένη στο ρόστερ τους, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και ο Δάγλας διευρύνει το παλμαρέ του με τον τέταρτο προσωπικό τίτλο Κυπέλλου.

Το 2014 και το 2015 το Ελληνικό (ο σημερινός Ολυμπιακός δηλαδή) δυσκολεύεται στους τελικούς αλλά κατακτά δύο διαδοχικά τρόπαια. Η Ανθή Μπαλτά ‘’σκοτώνει’’ τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δευτερόλεπτο πριν δύο χρόνια στην Κω και πέρσι η Αφροδίτη Κοσμά με την εμπειρία και την κλάση της δίνει την κατάλληλη στιγμή την απαραίτητη ώθηση ώστε να νικήσει το κακό Ελληνικό το εξαιρετικά μαχητικό Ρύσιο.
Ματσάρες, τεράστιες προσωπικότητες εντός και εκτός γηπέδων. Φέτος ποιος; Φέτος πως; Η ιστορία θα γραφεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκάδας σε λίγες μέρες…

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των