FINAL FOUR ΛΕΥΚΑΔΑ 18-20/3: Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λευκάδας, Σπύρος Πολίτης, μιλάει στο lefkadasportnews.gr

O εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λευκάδας, Σπύρος Πολίτης, μιλάει στο www.lefkadasportnews.gr για το Final Four μπάσκετ γυναικών, που θα γίνει στη Λευκάδα 18-20 Μαρτίου.

Μιλάει για το υψηλό επίπεδο μπάσκετ που θα απολαύσουμε στο νησί, για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, για τις κινήσεις του Δήμου. – Δίνει οδηγίες για το πως θα διατεθούν τα εισιτήρια των αγώνων.- Θα χρειαστεί ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, ενώ θα είναι ονομαστικά και αριθμημέναΘέλει Λευκαδίτες να είναι αυτοί που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. – Είναι ένα στοίχημα για το Δήμο, ούτως ώστε να διεκδικήσει και άλλες διοργανώσεις – Προειδοποιεί για αυστηρά μέτρα ασφαλείας – Τονίζει να αγκαλιαστεί το F4 για να πετύχει, πρώτα από όλα για την προβολή του νησιού μας.

Τι προσδοκίες υπάρχουν για το f4;

Το final 4 κυπέλλου μπάσκετ γυναικών Ελλάδας, είναι μια μεγάλη διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, πολύ σημαντική για την καλαθόσφαιρα όταν μάλιστα η Νίκη Λευκάδας παίζει στην Α1 κατηγορία πράγμα που σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο του αθλήματος στο τόπο μας και ας μη ξεχνάμε και την Δόξα Λευκάδας, που παίζοντας στην Α2 διεκδικεί την άνοδο της στην Α1 ανδρών. Με αυτά ως δεδομένα αλλά και την προσπάθεια που εδώ κι αρκετό καιρό γίνεται για την διοργάνωση, και με δεδομένη την συμμετοχή των καλυτέρων Ελληνικών ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Αθηναϊκός, προσδοκούμε να απολαύσουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ, σε μια ασφαλή διοργάνωση, με τη συμμετοχή των Λευκαδιτών και κυρίως αυτών, αφού τα εισιτήρια θα διατεθούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Υπάρχει κίνδυνος αναβολής;

Ειλικρινά δε καταλαβαίνω την ερώτηση περί αναβολής. Την Παρασκευή το πρωί μετά από πρόσκληση του αστυνομικού διευθυντή Λευκάδας, παρουσία αρμοδίων υπηρεσιών αναπτυχθήκαν οι απόψεις όλων, ληφθήκαν αποφάσεις για τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, την διακίνηση των εισιτηρίων, και γενικά ότι απαιτεί μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στη Λευκάδα να διοργανώσει ένα τέτοιο γεγονός. Θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας κι εφόσον πετύχουμε γιατί να μη ξαναπροσπαθήσουμε και γι΄άλλες διοργανώσεις τέτοιου είδους. Όπως κάνουν κι άλλες πόλεις με τελευταίο και πολύ όμορφο παράδειγμα το final 4 του βόλεϊ στη Χίο, που το μετέδωσε και η τηλεόραση. Κάτι που θα γίνει και με τη δική μας διοργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να προβληθεί το νησί. Νομίζω όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή τη προσπάθεια ώστε να πετύχει προς όφελος όλων και σε αθλητικό και σε οικονομικό-τουριστικό επίπεδο. Το τουρνουά θα γίνει κι μάλιστα θα έχουμε την Παρασκευή το απόγευμα 18-3-2016 δύο ημιτελικούς και την Κυριακη το μεσημέρι μικρό και μεγάλο τελικό.

Υπάρχει ανησυχία για τυχών επεισόδια;

Έχουν αποφασιστεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μη γίνουν επεισόδια. Ας αρχίσουμε από τα εισιτήρια. Περίπου 700 άνθρωποι θα μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο και μόνο στις πάνω κερκίδες αφού οι ξύλινες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πάρουν μόνο από 30 εισιτήρια η κάθε μια που κυρίως θα διατεθούν στα συμβούλια τους και στις οικογένειες των αθλητριών. Κάποιες προσκλήσεις θα διατεθούν σε ΕΟΚ και ΕΣΚΑΒΔΕ και γενικά όλα τα μαγικά χαρτάκια θα διατεθούν ως ακολούθως. Κάθε εισιτήριο θα είναι αριθμημένο, το όνομα του κατόχου θα αναγράφεται μαζί με το ΑΜΚΑ του και τον αριθμό ταυτότητας κι όλα θα αναγράφονται σε ειδικές καταστάσεις. Κατά την προσέλευση στο γήπεδο θα εισέρχονται μόνο ΟΣΟΙ έχουν το σωστό εισιτήριο και την αστυνομική τους ταυτότητα μαζί τους.
Όσοι δεν θα έχουν ΟΛΑ τ απαιτούμενα δε θα προσέρχονται στη πόρτα του κλειστού και θα απομακρύνονται από την αστυνομία. Εισιτήρια σε γκισέ δε θα διατεθούν και η κυρίως διακίνηση θα γίνει μέσω των σωματείων του μπάσκετ, αν το επιθυμούν κάτι που θα ξέρουμε αύριο. Πάντα με καταστάσεις. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι πρώτα θα γίνεται η εγγραφή στη κατάσταση και μετά θα του παραδίδεται το …μαγικό χαρτάκι. Επίσης θα υπάρξει μεγάλη αστυνομική κάλυψη και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ξερόυν όσοι έχουν κάτι …περίεργο στο μυαλό τους ότι στη Λευκάδα μπορεί να μπαίνεις εύκολα, αλλά η έξοδος είναι δύσκολη μια και υπάρχει μια και μόνη πύλη, η πλωτή γέφυρα.

Πως θα κινηθεί ο Δήμος;

Ο Δήμος , είναι συνδιοργανωτής με την ΕΟΚ σε αυτό το γεγονός , αλλά η κύρια δουλειά του είναι η υποστήριξη της διαμονής και σίτισης των αθλητριών των ομάδων και η όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου. Ούτως ή άλλως προγραμματισμένες παρεμβάσεις υπήρχαν για το γυμναστήριο αλλά με την ευκαιρία όλο και κάτι θα προστεθεί αφού οι περιστάσεις απαιτούν περισσότερη ασφάλεια και ποιότητα. πχ αλλάζουν από σήμερα 7-3-2016 οι προβολείς στο κλειστό. Αυτό ήταν προγραμματισμένο. Θα μπουν προβολείς λεντ για καλύτερο φως, αντοχή αλλά και οικονομία. Βάφεται η εξωτερική πρόσοψη και μερικά εσωτερικά τμήματα. Κατασκευάζονται ειδικά κιγκλιδώματα προστασίας όπως ζήτησε η Αστυνομική Αρχή με την οποία είμαστε σε αγαστή συνεργασία. Όλοι οι συντελεστές του γεγονότος είμαι σίγουρος ότι θα επιδείξουν το κατάλληλο πάθος και την ανάλογη επαγγελματικότητα για να πετύχει από κάθε πλευρά η διοργάνωση. Αρχής γενομένης από την Εισαγγελία Λευκάδας , την Αστυνομία μας, το ΕΚΑΒ μας, το Λιμενικό και τη Πυροσβεστική μας. Πάνω απ΄ όλα όμως οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ που θα πρέπει να κατακλύσουν το γήπεδο. Αυτοί θα είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια, κι ελπίζουμε και προσπαθούμε να είναι οι Λευκαδίτες εκείνοι που θα πάνε στους αγώνες κλείνοντας τα εισιτήρια κι αποκλείοντας τους ΜΗ φιλάθλους.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24