Μήνυμα Δημάρχου Χαράλαμπου Καλού για την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων (pic)

Με αφορμή τα 156 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων ο δήμαρχος Λευκάδας, Χαρ. Καλός, στέλνει το παρακάτω μήνυμα:



Σήμερα γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, χαρά αλλά και ευθύνη την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ένα ιστορικό γεγονός απότοκο πνευματικών,κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων και μακρώναγώνων των προγόνων μας για αυτοδιάθεση, εθνική ενότητα και ομοψυχία.

156 χρόνια πριν, σαν σήμερα, στο φρούριο της Αγίας Μαύρας υψωνόταν πανηγυρικά η Ελληνική σημαία στη θέση της μέχρι πρότινος Αγγλικής και οι Άγγλοι αποχωρούσαν από τα Επτάνησα. Χρειάστηκαν αιώνες για να δικαιωθεί ο αγώνας των Επτανήσιων, η θέρμη των προγόνων μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

«Μεγαλύτερη καταφρόνεσι δια το πλάσμα του Θεού δεν είναι παρά να υπόκειται εις ξένους και εις αλλοφίλους», έγραφε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης απευθυνόμενος προς τους Λευκαδίτες. Τα λόγια του παραμένουν ακόμη επίκαιρα καθώς η ελευθερία και η αυτοδιάθεση παραμένουν ζητούμενα για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας ενώ για τα έθνη που απολαμβάνουν αυτά τα αγαθά αποτελεί χρέος συλλογικό και ατομικό η διαφύλαξή τους.

Λαμπρή η σημερινή ημέρα και για την Χριστιανοσύνη που τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εύχομαι του χρόνου να μπορέσουμενα εορτάσουμε στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα με κάθε λαμπρότητα και να μπορέσουμε να χαρούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα χωρίς να μας χωρίζει καμία απόσταση και κανένας φόβος.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24