Ο νέος χάρτης των Εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ

O κύβος ερρίφθη…

Η επιτροπή πρωταθλημάτων ξεκίνησε τη συνεδρίαση της ώστε να καταλήξει στο σχήμα που θα έχουν τα Εθνικά πρωταθλήματα τη νέα αγωνιστική σεζόν, θέλοντας να βρει μια κοινή συνισταμένη μετά την διακοπή που επέβαλε η πανδημία του κορωναϊού.




Έτσι, οι πρώτες εισηγήσεις της  λένε για ένα όμιλο των 18 ομάδων στην Α2 Ανδρών, τρεις ομίλους στην Β’ Εθνική, κάτι που φαινόταν πως προκρινόταν εδώ και μια εβδομάδα, με το basketa.gr να σας μιλάει για αυτό σε ρεπορτάζ του, αλλά και έξι ομίλους στην Γ’ Εθνική, με τρεις να είναι στο Νότο και τρεις στο Βορρά.

Όπως είναι κατανοητό η κατανομή των ομάδων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ οι εισηγήσεις της επιτροπής πρωταθλημάτων θα πρέπει να γίνουν δεκτές από το ΔΣ για να γίνουν οριστικές και να ισχύουν για το επόμενο πρωτάθλημα, της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, με όλα τα μέλη της (επιτροπής) να έχουν συμφωνήσει.

Φλέγον είναι το θέμα της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην Basket League, δηλαδή ποια ομάδα από την Α2 θα ακολουθήσει στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, κάτι που ακόμη δεν έχει αποσαφινηστεί.

Όπως αναφέραμε στην Α2 οι ομάδες θα είναι 18 κάτι που σημαίνει ότι οι δυο πρώτοι των δυο ομίλων της Β’ Εθνικής θα πάρουν την άνοδο, ενώ μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη δεν είναι γνωστό ποια ομάδα θα τον ακολουθήσει στην Basket League.

Στην Β’ Εθνική όπως αναφέραμε θα υπάρχουν τρεις όμιλοι των 14 ομάδων, οι οποίες θα κριθούν με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ στην Γ’ Εθνική προκρίνονται οι έξι όμιλοι των 12 ομάδων, ενώ υπάρχει και σκέψη για πέντε ομίλους των 14 ομάδων, γεγονός που πρέπει να διευκρινιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε σαφές ότι όπου υπάρχει ομάδα που δεν κατεβαίνει, δεν θα αντικαθίσταται αλλά θα μένει κενή η θέση, με τον όμιλο να έχει μια ομάδα λιγότερη.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που