Ξεκινάει η Μπουντεσλίγκα – Με 5 αλλαγές δικαίωμα η κάθε ομάδα – Δείτε το πρόγραμμα

Στη Γερμανία μετρούν -για τα καλά- αντίστροφα αναφορικά με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Οι ομάδες της Bundesliga έχουν γυρίσει στα γήπεδα, με το πρωτάθλημα να επανεκκινεί σε εννέα μέρες. Η Bundesliga ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων, που θα σημάνουν την επιστροφή στην δράση, με το ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σάλκε να ξεχωρίζει, στις 16 Μαΐου.

Οι άνθρωποι του γερμανικού ποδοσφαίρου προχώρησαν σε μία ιστορική κίνηση, ανακοινώνοντας πως κάθε ομάδα της Bundesliga θα έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε ματς μέχρι το φινάλε της σεζόν.



Όχι μόνο γιατί η Bundesliga είναι το πρώτο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα βάλει και πάλι μπρος τις μηχανές, μετά από το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη τους δύο τελευταίους μήνες, αλλά και επειδή προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στο πρωτάθλημα.

Αυτή αφορά τον ανώτατο αριθμό αλλαγών που έχει το δικαίωμα να κάνει ένας προπονητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τις 36 ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας να ψηφίζουν ομόφωνα για να επιτρέπονται πλέον πέντε και όχι τρεις αλλαγές.

Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ ως το φινάλε της σεζόν και έχει ως σκοπό να μειωθούν οι τραυματισμοί που ενδεχομένων να προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι, με ματς να γίνονται κάθε τρεις ημέρες.

 

Μετά από 25 αγωνιστικές η Μπάγερν είναι πρώτη με 55 βαθμούς, ενώ δεύτερη είναι η Ντόρτμουντ με 51. Τρίτη η Λειψία με 50 και τέταρτη η Γκλάντμπαχ με 49.  Ουραγός είναι η Πάντερμπορν με 16 και προτελευταία η Βέρντερ με 18.

Στη δεύτερη κατηγορία έχουν γίνει κι εκεί 25 αγωνιστικές. Πρώτη είναι η Μπίλεφελντ με 51 βαθμούς, δεύτερη η Στουτγκάρδη με 45 και τρίτο το Αμβούργο με 44.

Η Μπάγερν Μονάχου, που είναι στο +4 από τη δεύτερη θέση (εκεί βρίσκεται η Ντόρτμουντ), θα παίξει μια μέρα αργότερα με αντίπαλο την Ουνιόν Βερολίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Μαΐου

Ντόρτμουντ – Σάλκε

Λειψία – Φράιμπουργκ

Χόφενχαϊμ – Χέρτα Βερολίνου

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν

Άουγκσμπουργκ – Βόλφσφμπουργκ

Κυριακή 17 Μαΐου

Κολωνία – Μάιντς

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου

Δευτέρα 18 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν

* Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το διήμερο 27-28 Ιουνίου ενώ θα διεξαχθούν κανονικά και οι 34 αγωνιστικές.

Πηγή: sport24.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24